![]() |
No jeśli błedy wystepowały na takich nosnikach i to nawet przy predkościach x16 czy x8 to faktycznie cos nie tak. Ciekawe co stwierdza w serwisie ? Daj znać za 2 tygodnie bo sam jestem ciekaw czy goscie w serwisie wogóle zajarzą co to błędy C1 i C2, i czy będą wiedzieli o co ci chodziło. Wiesz, ja juz widziałem różnych "fachowców" :D .
|
Wiecej o K-probe mozna poczytac na:
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=10234 Jeszcze raz dzieki za pomoc!!! :cool: |
kowanski:
Podaje ci linka do Kprobe 1.1.2 (z tego co zauwazylem tam znajduje sie zawsze najbardziej aktualna wersja) http://home.pchome.com.tw/cool/cdtools/kpsetup.exe Have phun!!! |
Wszystkie plytki jakie wczoraj meczylem to TDK Speed-x x48.
Nie zrobie ci niestety screenow, bo nagrywarka jest juz w serwisie, a plytki w smietniku :( Ale sprawdzalem K-probe'm wszytkie te uszkodzone (10 sztuk) i wykresy byly bardzo do siebie zblizone (nagrywalem plytki predkosciami x8, x12, x16, x32 i x48 ) - na wszystkich bledy C2 pod koniec plyty. [update] Aha! Nagrywarka ma 3 miesiace i na poczatku wypalala dobrze praktycznie wszystko co jej wrzucilem "na tace" ;) (oczywiscie x 48 ). Jaja zaczely sie jakis miesiac temu... Gosc w serwisie wysluchal, wzial sprzet i mam sie zglosic po odbior za 2 tygodnie :o - problem tylko w tym ze nie mam nawet cd-romu... :( Pozdrawiam... |
Cytat:
|
I jeszcze dwa słowa o Nero CDSpeed. Ja nie do końca jestem przekonany do tego programu. Spróbuj przetestować tą sama płytę kilkukrotnie. Za kazdym razem zrób sobie zrzut ekranu po pomiarze. Zobaczysz, że za każdym razem wynik będzie inny...8) Nie mówie że zawsze musi być idealnie taki sam, ale pewna powtarzalność i precyzja byłaby porządana. Zaobserwowałem że raz część kwadracików jest zółta, po kolejnym sprawdzeniu są zielone, ale jednocześnie część tych które były poprzednio zielone teraz są żółte...etc. Za każdym razem inaczej. Nie znajdziesz co prawda narzędzia które da dwa razy idealnie taki sam wynik bo nie jest to tylko zależne od samego programu, składa się na to wiele czynników, ale moim zdaniem najbardziej wiarygodny jest WSES i być może Kprobe (ale jego za krótko używam wiec nie daje głowy).
|
Jeśli możesz zrób jeszcze screena z takich płyt jak TDK d-viev albo TDK x-speed (obie z indeksem x48 ). To jedne z niewielu płyt jakie spotkałem, doskonale znoszące zapis z najwyższymi prędkościami. Ja przetestowałem je zarówno na LiteOn jak i na Teac'u i wypadly bardzo dobrze. Wtedy będzie można porównać wyniki. Acha, jeśli będzisz je sprawdzał to podaj też odczyt z ATIP. Wtedy bedzię pewność że porównujemy te same płyty. Jak wróce do domu to postaram się wieczorem wrzucić tu screena z płyt wypalonych na moim LiteOn'ie i Teac'u. Jeśli na tych TDK-ach też będziesz miał taki duży wzrost C1 i C2 pod koniec płyty to wtedy faktycznie czeka cię wizyta w serwisie. Jednak na tanich nośnikach nie byłoby to nic zaskakującego.
|
Cytat:
|
Oj tego to ja niestety nie wiem :(
|
Jutro pojde do sklepu powalczyc...A mozesz podac jakies adresy serwisow (najlepiej w Krakowie)? Szukalem na stronie AB sle oni sa tylko dystrybutorem - nie ma slowa o serwisie...
Dzieki za pomoc!!! :) |
Cytat:
Prawde mówiąc miałem ten sam problem w serwisie wymienili ale trwało to 4 tygodnie. Zgodnie z nowym prawem czas naprawy w tej chwili jest nieograniczony. Najlepiej dogadać się na serwisie i wymienić sprzęt na nowy. Da się tak nieraz zrobić zależy od typa. Pozdrawiam;p |
W sklepie nie bedziesz mial zadnych problemow mysle.
Najlepiej bedzie, jak spiszesz na jakas kartke dokladnie problemy, jakie wystepuja, bedzie latwiej. Poza tym, jesli w Twoim miescie nie ma serwisu, to przyjdzie czekac na spawarke okolo 2 tygodni :( |
Ilość załączników: 1
Tego sie niestety obawialem... Czy moga byc jakies problemy z reklamacja w sklepie ?
Na zakonczenie dolaczam przykladowy wynik z Kprobe |
Wydaje mi sie, ze to wyklucza wszystkie mozliwosci i pozostaje tylko serwis :(
|
Nic takiego sie nie zdazalo... Zwykle staram sie nie robic niczego poza nagrywaniem...
Myslalem, ze to wina nosnikow, wiec zaczalem kupowac drozsze plytki. Czasami plytki wypalaja sie dobrze przy x32 czy x24, ale nie ma na to reguly... Dzis nawet plytki nagrywane przy x8 mialy bledy... [UPDATE] Dodam, ze nagrywarka odczytuje plyty z bledami, ale na zwyklym cdromie sa juz problemy (duze)... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:39. |