![]() |
Cactus 200
Witam po raz pierwszy na forum.
Takie pytanko, chciałem przegrać płyte wydaną przez EMI w 2003 zabezpieczoną kaktusem 200 ver.CDS200.0.4. Clone przegrywa, owszem, ale tylko przy ręcznym ustawieniu (profil zciągnięty z forum nie działa-nie przegrywa się), a efekt jest taki, że na wieży przy odtwarzaniu słychać "kliknięcia", z kolei odtwarzając na kompie (przy użyciu zawartego playera)dzwięk jest metaliczny. Proszę o jakieś sugestie. |
...Cactus Data Shield korzysta z ograniczeń sprzętu i niepełnej zgodności komputerowego CDRom'u ze stacjonarnym odtwarzaczem CD. Po prostu wykorzystano tutaj fakt, iż napęd komputerowy odczytuje więcej informacji niż stacjonarny odtwarzacz - i wykorzystano to na jego niekorzyść...
...skopujesz za pomocą nagrywarki obsługującej pełne DAO-RAW+96 i nowego CloneCD. Odczyt MUSI być przeprowadzany z nagrywarki, a nie z jakiegoś CDRom'u lub DVD, bo się posypie i kopia będzie nieprawidłowa... Oczywiście opcja odczytu subkodów musi być włączona, a opcja inteligentnego pomijania błędnych sektorów wyłączona, zalecana prędkość odczytu 8x. Po zrzuceniu nagrywamy toto na płytkę '700' z wykorzystaniem opcji Overburning... .....test wykrojony ze strony CDRinfo.pl |
Dzięki za poradę, ale niestety nie rabotajet. Clony XXL odczytuje tę płytę jako płytę z danymi. Przy ustawieniu profilu Cactus 200 w CD clonie, przegrywają się 10-cio sekundowe ścieżki (ciszy) jako audio. Jakieś inne pomysły?:buu:
|
Re: Cactus 200
Nikt nie ma nowych pomysłów ???:(
|
Re: Re: Cactus 200
Ilość załączników: 1
Cytat:
Dla tego polecam ci abyś to zrobił w Alcohol 120% ,z profilem CACTUS 200 (użyj programu ALCOHOLER 3.0)...:) Drugą rzeczą jaką możesz zrobić to użyj wtyczki do WinAmp CD-Reader ver.1.91 ,ktoś kiedyś już tutaj próbował tego na Forum i działało. Wtyczkę ustaw tak: Interface:ASPI Bufor Size:1 Sector Command :SCSI-3 Speed:x4 Wtyczkę musisz rozpakować do katalogu winamp/plugins. Jeśli to nie zadziała to już brak mi pomysłów...:cisza: |
qrwa!!
Ilość załączników: 1
kurcze chce zobrazowac nagrywarką plyte zabezpieczona tym cactusem wg. zalecanych ustawień i wyskakuje mi to co na screenie :(
Czyżby to stały problem sprzętowy/konflikt. Moja LG po prostu nie funkcjonuje dobrze na aktywnym DMA. |
rozwaliłem go
rozwaliłem Cactusa po prostu nagrywarką LG :) i CDex'em przez zrzucenie plików na wavy. Pierwszy kawałek miał 5 błędów jitter, ale nie miał żadnych trzasków tak jak to się działo w przypadku gdu zrzucałem cdromem trzaski były regularne.
Myśle, że mogę to uznać za pokonanie zabezpieczenia :) Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
Miałem taki sam problem. Okazało się, że wgranie nowego BIOS-u do nagrywarki TEAC cd-w540e rozwiązało problem i taką płytkę z cactusem można przegrać wprost NERO 5.5.10.35 pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Skąd EAC i skąd instrukcja obsługi, polska wersja językowa jest? :) Chyba na głównej cdrinfo sobie poradze ;) |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/eac/d...ionwizard.php3 EAC jest w PL znajdziesz w plikach na CDRinfo... ........Pozdrawiam :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:06. |