Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z Plextorem ! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-plextorem-19905/)

FuFu 15.04.2003 06:35

Problem z Plextorem !

Czesc mam Plextora 24/10/40A od pewnego czasu mam problem z odczytem Key2Audio!!!!! zmienialem bios ,sprawdzalem aspi, zmienilem system i wogole wszystko co mi wpadlo do glowy!!!!! i dalej to samo robi bledy przy odczycie zabezpieczonych plyt!!! Czy ktos spotkal sie z tym problemem? P.S do tej pory kroila wszystko jak marzenie !!!!

CIAPEK 15.04.2003 07:16

ja się niestety nie spotkałem, więc nie pomoge Ci. Może i dobrze, że się nie spotkałem bo nie chciałbym mieć takiego problemu.
Dlatego ja wole nie mieszać aż w takim stopniu w nagrywarce:cisza: Wiele jest tu problemów tego typu!
Ale myśle, że na pewno ktoś Ci tu pomoże!

Nol 15.04.2003 10:58

A kopiowałeś tą samą płytę, którą kiedyś pociął czy jakąś nową?

FuFu 15.04.2003 18:55

Problem Z Plextorem!

Probowalem na niej palic nowe i stare plytki ktore kiedys normalnie wypalalem bez mydla!!!!!! Nawet zmiana biosu nic nie pomogla!!!! Wypala dalej wszystko ale jak mam zrobic zrzut z zabezpieczonej plyty wysiada? Probowalem wszystkimi dostepnymi programami i nic?:buu: Jezeli ktos ma jakis pomysl prosze o pomoc!!!!! Jestem LAMEREM wiec rozumiecie przezylem zalamke:(

Nol 15.04.2003 22:19

Muszę przyznać, że wobec takiego obrotu wydarzeń wysiadam. To jest długi strzał, ale warto spróbować:
zanieś nagrywarkę do kumpla i sprawdź czy u niego tnie płyty, które kiedyś cięła u Ciebie. Jeśli nie, to wina leży po stronie nagrywarki (najbardziej prawdopodobne :(), jeśli tak, to coś u Ciebie w kompie.

ob@r 15.04.2003 23:05

Re: Problem Z Plextorem!

Cytat:

FuFu napisa***322;(a)
Probowalem na niej palic nowe i stare plytki ktore kiedys normalnie wypalalem bez mydla!!!!!! Nawet zmiana biosu nic nie pomogla!!!! Wypala dalej wszystko ale jak mam zrobic zrzut z zabezpieczonej plyty wysiada? Probowalem wszystkimi dostepnymi programami i nic?:buu: Jezeli ktos ma jakis pomysl prosze o pomoc!!!!! Jestem LAMEREM wiec rozumiecie przezylem zalamke:(
gośc wie co to jest key2audio i pisze ze jest lamerem :))))))))))))

moze to nowa wersja tego zabezpieczenia, albo sie laser przybrudził, albo w systemie coś namieszałeś..nic innego mi nie przychodzi do głowy, stawiałbym na zabrudzony laser, najmniej na uszkodzenie nagrywarki

MarioNet 19.04.2003 00:25

Plextor 2410TA

Witaj!

Posiadam takową nagrgrywarkę (dość leciwy sprzęt) ale key2audio bierze bez problemu.... tzn. trwa to ok 30 min. ale bierze. Prawdopodobnie albo masz zabrudzoną soczewkę wstępną, albo za mocno trząsłeś sprzętem i spier...... krokowe pozycjonowanie tejże soczewki. Jedyna rada spróbuj użyć płytki czyszczącej.

FuFu 19.04.2003 21:02

Dzieki za rade co do wyczyszczenia lasera ale? I tu zaczyna sie problem czyszczenie nic nie dalo!!!!!! Wypalarka po prostu pali wszystkie plytki ale nieczyta zabezpieczen !!!!! A zeby bylo smieszniej to raz zczytuje dobrze plytke a raz wywala sie po 30 - 40 % !!!!! Jak uzywam BlindWrite ? Jak robie obraz Cloony to dopiero przy odsluchu slychac bledy przypominajace przeskakiwanie plyty!! Obrazy plyt ktore zrzucilem wczesniej przed awaria pali bezblednie!! Ja jak i moj koles zglupielismy i nie mam juz zadnych pomyslow!:(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.