![]() |
Sprawdziłem dokładnie jak to jest z tym powiadomieniem i InCD:
InCD wymaga włączonego tego, ale można wyłączyć, tylko trzeba wtedy pamiętać, aby wysuwać płytę za pomocą ikonki InCD w trayu - wtedy jest wszystko w porządku. |
Ano nie jest, dopiero jawne żądanie lub nieudane odwołanie do niestniejących zasobów spowoduje odświeżenie.
Ale: dzisiaj zorientowałem się, że InCD musiał mi włączyć powiadomienie. Miałem na pewno wyłączone a dzisiaj vmware przy instalacji powiedział, że włączone i że chce wyłączyć. Cholerstwo to powiadomienie... |
Nie jestem pewien, ale zdaje się, że zawartość płyty Cd w napędzie nie jest odświeżana, gdy nie jest włączona funkcja automatycznego powiadamiania o włożeniu płyty... ale to tylko przypuszczenie, może się mylę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze w twoim Philipsie jest walnięta funkcja blokowania? (były takie kompakty kiedyś...). Jak znajdę jakiegos progsa pod windę, który to blokuje, to sprawdzimy. Aha, "wyjałeś cd" za pomocą guzika napędu, czy za pomocą funkcji InCD? |
pali masz pecha uważam to za dno!!! wyjąlem cd nie bylo nic a ekploreator pokazywal na wszystkich opcjach nośnik ktory ostatnio zapisalem nawet jak go nie bylo!!!
|
Cytat:
|
Tak, po prawym kliku na ikonce InCD pojawiają się dwa (a teraz - przejściowo - nawet 3 :) ) napędy, każdy ze swoimi opcjami, ale żaden z tą, o której mówisz. Albo to wersja oprogramowania, albo to Twoja nagrywarka daje taką opcję...
|
Jak to jest z dwoma spawarkami, to ja za jakiś czas potestuję, bo drugą pożyczyłem...
Za pomocą jednego InCD możesz działać na dwóch napędach? |
No niezupełnie: mam dwie, obie pozwalają na zapis RW-US 24x (i faktycznie to robią!), ale mimo to opcji w InCD żadnych. Może zależy to też od zainstalowanej wersji Nero - ale nie mam na myśli kolejnego numeru, tylko rodzaj licencji - ja mam tzw. OEM, która np. nie obsługuje jednoczesnego zapisu na dwie nagrywarki, i jeszcze paru funkcji. Wersji dostarczonych z nagrywarkami nie instalowałem, bo jedna obsługuje tylko jedną z nagrywarek, a druga - tylko drugą. Może po zainstalowaniu jednego z programów dostarczonych z nagrywarkami uzyskałbym tę opcję w InCD, ale straciłbym obsługę drugiej nagrywarki...
|
Cytat:
Ja to "muszę" wyłączyć, a ty nie :) A ta opcja Safe Mode(Compare after writing...)? Potrafisz sensownie objaśnić o co tam chodzi? |
Mam InCD 3.5.24.0 - chyba najnowsze! Niestety, przy na tej zakładce mam tylko opcję Format disc to CD-MRW (zaznaczoną), a powyżej dwie opcje: Do not display... oraz Safe mode...
Pewnie Twoja nagrywarka na to pozwala, a moja nie... |
Cytat:
U mnie, żeby to odznaczyć trwale - musi być zamontowane cd-mrw. Sprawdź czy mamy wersję InCD równą, nie jestem pewien, ale to chyba nowość. |
A gdzie masz tę opcję? Ja szukałem, ale bezskutecznie.
|
Cytat:
Prędkość zapisu - jest tam opcja "Use CAV for writing". Hmmm, odznaczenie tego powoduje, ze na oko jest wolniej na Yamaha F1(teoretycznie też mi się tak wydaje). Brak porządnej dokumentacji... No ale powinna być możliwość jawnego ograniczenia. Pozostaje tylko liczyć na "rozsądek" spawarki. Brak powyzszych możliwości jest pewnie spowodowany przeznaczeniem Mt.Rainiera na rynek "idiotów" :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:45. |