Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   eMule - rehashing :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/emule-rehashing-20043/)

Laser 18.04.2003 09:43

Witam !

Pamietam jak miałem wersje Mułka 0.22c to ZAWSZE rehashował pliki mimo ze nie były uszkodzone - dysk prawie wylatywał z kompa.

Teraz mam + i nie rehashuje - ale na wszelki wypadek przed zamknieciem mułka czekam az transfery opadną i go wyłączam - i nie mam problemów z rehashowaniem;)

Pozzdro

grzeniu 18.04.2003 00:54

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Właśnie o to mi chodzi. Przy zamukaniu jest jakis bład, słychac tylko dźwięk ale nie zawsze. Po włączeniu emule robi rehaszowanie bo mysli że pliki sa popsute i czasami tak jest. Ostatnio musiałem wywalic juz prawie sciągniete płyty. W jednej brakowało 500KB a w drugiej 2MB. I sciągnął do kazdej prawie 50MB za duzo.
Czasami sciagnie jakas czesc uszkodzona i dlatego pozniej w sumie sciaga wiecej niz plik ma, mozliwe ze wtedy po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu musi rehashowac zeby to naprawic. Tylko raz mi sie zdarzylo ze nie naprawil pliku (juz dosc duzego) i nie podjal jego sciagania ale to bylo po totalnym zwisie windy i twardym resecie, do tego jeszcze scandisc. Na stronkach emule jest gdzies opisany "reczny" sposob naprawy takich plikow.

Ziele 18.04.2003 00:46

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
To ciekawe, mam teraz plus 1d i u mnie niczego nie rehashuje ani nie mam zadnych wpisow w logu o czyms takim. Widze ze w porownaniu z 027c mniej mi muli winde i nawet dosc stabilnie ciagnie. Moze to jednak jakies bledy w zamykaniu programu i dlatego po wlaczeniu musi rehashowac???
Właśnie o to mi chodzi. Przy zamukaniu jest jakis bład, słychac tylko dźwięk ale nie zawsze. Po włączeniu emule robi rehaszowanie bo mysli że pliki sa popsute i czasami tak jest. Ostatnio musiałem wywalic juz prawie sciągniete płyty. W jednej brakowało 500KB a w drugiej 2MB. I sciągnął do kazdej prawie 50MB za duzo.

grzeniu 18.04.2003 00:41

To ciekawe, mam teraz plus 1d i u mnie niczego nie rehashuje ani nie mam zadnych wpisow w logu o czyms takim. Widze ze w porownaniu z 027c mniej mi muli winde i nawet dosc stabilnie ciagnie. Moze to jednak jakies bledy w zamykaniu programu i dlatego po wlaczeniu musi rehashowac???

raptor123 17.04.2003 23:56

Miałem wersję 1a i 1d i wkurzało mnie to rehashowanie plików nawet po poprawnym zamknięciu muła. Zmieniłem sobie na Huntera 4 i też mi rehashuje ale nie robi sie to takie denerwujące jak w plusie ( czasami nawet odpadało używanie kompa podczas rehashowania plików przez muła), teraz bez problemu mogę używać kompa (nawet muła) podczas rehashowania plików.
A co do przyczyny rehashowania to nie mam zielonego pojecia dlaczego tak się dzieje ???

Ziele 17.04.2003 23:45

eMule - rehashing :(

To się robi trochę denerwujące. Prawie za kazdym razem jak właczę emule to rehaszuje mi pobierane pliki bo twierdzi że mogą być uszkadzone. Trzchę to trwa i później pokazuje że pliki wyglądają na poprawne (nie zawsze). O co tu chodzi? Emule wyłączam prawidłowo więc powinno byc wszustko ok a tu taki zonk. Moja wersja to eMule plus 1d (na poprzednich było tak samo)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:50.