Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2003, 23:45   #1
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
eMule - rehashing :(

To się robi trochę denerwujące. Prawie za kazdym razem jak właczę emule to rehaszuje mi pobierane pliki bo twierdzi że mogą być uszkadzone. Trzchę to trwa i później pokazuje że pliki wyglądają na poprawne (nie zawsze). O co tu chodzi? Emule wyłączam prawidłowo więc powinno byc wszustko ok a tu taki zonk. Moja wersja to eMule plus 1d (na poprzednich było tak samo)

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2003, 23:56   #2
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem wersję 1a i 1d i wkurzało mnie to rehashowanie plików nawet po poprawnym zamknięciu muła. Zmieniłem sobie na Huntera 4 i też mi rehashuje ale nie robi sie to takie denerwujące jak w plusie ( czasami nawet odpadało używanie kompa podczas rehashowania plików przez muła), teraz bez problemu mogę używać kompa (nawet muła) podczas rehashowania plików.
A co do przyczyny rehashowania to nie mam zielonego pojecia dlaczego tak się dzieje

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2003, 00:41   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To ciekawe, mam teraz plus 1d i u mnie niczego nie rehashuje ani nie mam zadnych wpisow w logu o czyms takim. Widze ze w porownaniu z 027c mniej mi muli winde i nawet dosc stabilnie ciagnie. Moze to jednak jakies bledy w zamykaniu programu i dlatego po wlaczeniu musi rehashowac
Stary 18.04.2003, 00:46   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
To ciekawe, mam teraz plus 1d i u mnie niczego nie rehashuje ani nie mam zadnych wpisow w logu o czyms takim. Widze ze w porownaniu z 027c mniej mi muli winde i nawet dosc stabilnie ciagnie. Moze to jednak jakies bledy w zamykaniu programu i dlatego po wlaczeniu musi rehashowac
Właśnie o to mi chodzi. Przy zamukaniu jest jakis bład, słychac tylko dźwięk ale nie zawsze. Po włączeniu emule robi rehaszowanie bo mysli że pliki sa popsute i czasami tak jest. Ostatnio musiałem wywalic juz prawie sciągniete płyty. W jednej brakowało 500KB a w drugiej 2MB. I sciągnął do kazdej prawie 50MB za duzo.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2003, 00:54   #5
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Ziele napisa***322;(a)
Właśnie o to mi chodzi. Przy zamukaniu jest jakis bład, słychac tylko dźwięk ale nie zawsze. Po włączeniu emule robi rehaszowanie bo mysli że pliki sa popsute i czasami tak jest. Ostatnio musiałem wywalic juz prawie sciągniete płyty. W jednej brakowało 500KB a w drugiej 2MB. I sciągnął do kazdej prawie 50MB za duzo.
Czasami sciagnie jakas czesc uszkodzona i dlatego pozniej w sumie sciaga wiecej niz plik ma, mozliwe ze wtedy po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu musi rehashowac zeby to naprawic. Tylko raz mi sie zdarzylo ze nie naprawil pliku (juz dosc duzego) i nie podjal jego sciagania ale to bylo po totalnym zwisie windy i twardym resecie, do tego jeszcze scandisc. Na stronkach emule jest gdzies opisany "reczny" sposob naprawy takich plikow.
Stary 18.04.2003, 09:43   #6
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Pamietam jak miałem wersje Mułka 0.22c to ZAWSZE rehashował pliki mimo ze nie były uszkodzone - dysk prawie wylatywał z kompa.

Teraz mam + i nie rehashuje - ale na wszelki wypadek przed zamknieciem mułka czekam az transfery opadną i go wyłączam - i nie mam problemów z rehashowaniem

Pozzdro
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: