![]() |
Linux i internet!
Dlaczego pod Linux'em bardzo wolno działa mi net??? Po windowsem i IE działa szybko a pod linux'em i mozzilom oraz Konquerorem strasznie muli! Mam Mandrake 9.1 net ustawiony prawidłowo, ip i te inne przypisane przez DHCP!
|
Ja się na linuxie nie znam...ale to Ty podobno jesteś jak sam piszesz "Guru on Linux":) - więc w czym problem??????:P
|
w statusie mam tak. ale to nie znaczy że jestem Guru w Linuksie! Każdy kto na forum przekroczył 1000 postów to może się nazywać Guru! A mój status zaczerpnąłem od Laser'a (on ma >>>Guru on 2k<<<) a ja mam Guru na Linuksie czyli jestem guru na tym forum ale mam linuxa!
|
kizio ty sie ciesz ze ci wogole chodzi ... bo moja przygoda z netem skonczyla sie na tym ze pisze "inicjalizacja modemeu" i sie polaczyc wogole nie moge ?? czy modem musi byc zgodny z lx ?
mam zoltrixa spitita ?? jakies stery tzeba miec ?? bo ja juz nie wiem co mam robic :blee: |
Cytat:
"a ja mam Guru na Linuksie czyli jestem guru na tym forum ale mam linuxa! " - jesteś guru na tym forum, ale masz linuxa...i co z tego??? - jakos nie rozumiem... |
Jest to jednoczesne przedstawienie przedstawienie 2 rzeczy, w tym przypadku jestem Guru na forum (mam powyżej 1000 postów) a także dl;a infroamcji jest że mam linux'a kapujesz???
|
1. dla winmodemów jest mało sterów pod linuxa a ten duszek to winmodem / można spróbować zmodować inne stery dla podobnych wynalazków /jak się poszuka to znajdzie się i stery i co trzeba zmienić/ ale jak testowałem parę to niestety kicha z tego wyszła :(/
2. u mnie na zewnętrznym i rh 7.x /tęczak też od zoltrixa :) wszystko chodziło ładnie i bez żadnych kłopotów i na operze i na galeoniku/ pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Musisz niestety poszukać w internecie sterowników napisanych przez jakichś hobbistów, chyba, że jakimś cudem zoltrix napisał również steroniki pod linuxa dla tego modemu (ale raczej wątpię). |
mallowex, jeszcze nie do pozegnania, bowiem kiedys widzialem jak ktos ma zoltriksie "jezdzil" :).
A co do tego "inicjalizacja modemu" to tylko dlatego, ze nie sterow i dlatego, ze konfigurowales 'go' przez X'y! Niestety nie mam pojecia jak przez konsole/terminal skonfigurowac modem..., ja umiem tylko sdi..., nawet napisalem arta na linuxroot nt. konfiguracji sdi... Polecam Ci google.pl powpisuj np. "zoltrix +linux", "zoltrix +sterowniki +linux" Pokombinuj, mam nadzieje, ze cos znajdziesz, powodzenia ;) pozdro ;) |
Cytat:
|
ja próbowałem dwie różne Cobry i phantoma zmusić i niestety nic z tego nie wyszło ale do spirita /qrde zapomniale mz ja nie walczyłem z spiritem ;)/ to proponuję poszukać tu:
http://www.mbsi.ca/cnxtlindrv http://www.mbsi.ca/cnxtlindrv/hcf/do...s-license.html pozdro |
Mam winmodem i nie mam zadnych problemow z netem.
Ale mam na chipsecie lucenta i mozna latwo dla nie go znalezc stery. |
Cytat:
P.S. Istnieje mozliwosc uzycia *niektorych* winmodemow pod Linux'em. Stosowne poradniki dostepne w Sieci. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |