![]() |
wykorzystanie sieci w xp ??
Ilość załączników: 1
chcialem zapytac co do tego wykorzystywania sieci nie kapuje tego troche ciagle mam przy 0 % tak czasem rosnie do 1 % i nie wiem czemu tak patrzylem nawet jak zgrywalem
a jeszcze tak dla pewnosci to to sie tyczy lan'u prawda ?? i czy u Was tez tak czy tylko u mnie ?? ktos moze cos na ten temat powiedziec albo dac jakas lektore chetnie poczytam... dzieki z gory pozdro |
przed chwila skopiowalem dla testu 50 megowy plik
wykorzystanie sieci mialem w 55% |
Re: wykorzystanie sieci w xp ??
Cytat:
To dla tego ze jest ustawiona szybkosc lacza 100 Mb/s |
no to gdzie ja to mam niby zmienic i na co ?? ja mam siec oparta na hubach 10/100 i takich tez sieciowkach
to prosze o jakies info co i jak z tym zrobic a czy to zle ze jest 100 wogule bo nawet i tego nie wiem ?? |
Powiem tak: mam taka sama sytuacje i do tej pory nie zastanawialem sie nad tym. Ale jak cos wykombinuje to dam znac :)
|
jeszcze mi cos wpadlo do glowy to 100 to poprostu moze chodzi o skale tego wykresu i te procenty takie male przez to bo odnosza sie do 100 tak ???
|
Cytat:
ten wykres pokazuje obciazenie/wykorzystanie procentowe sieci teraz masz siec na 100Mb/sek, czyli teoretycznie mozesz kopiowac z predkoscia ok. 10MB/sek w przypadku sieci 10Mb/sek predkosc kopiowania po sieci wynosi 1MB/sek |
Cytat:
a co chce zmienic to nie wiem pytanie w zasadzie moje bylo inne a to czy cos zmieniac to tak rpzyokazji bo mnei dziwia te % i nie wiem o co tu chodzi kurcze.............:blee: |
ja w tym nie widze zadnej filozofii. wykorzystanie sieci to jakby to ując to wykorzstanie sieci :zeby: proste. akurat masz siec 100 megabitow czyli 10000000 bitow czyli 12500000 bajtow czyli 12207,03 kilobajtow czyli 11,92 megabajtow na sekunde
w rzeczywistosci bedzie trudno takie akurat transfery osiagnac. dajmy na to ze od kolesia z lokalnej siagasz przy uzyciu ftp jakis plik. on ustawil ograniczenie 250 kilobajtow. caly czas powinienes miec taka predkosc. prz zalozeniu ze zadne inne procesy nie obciazaja powaznie twojego lacza masz wykorzystanie sieci na poziomie 2% |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A dużo jest komputerów w tym lanie?
|