![]() |
Wielki Problem Z Gce8520b !!!
Ilość załączników: 1
mam ww nagrywarke i najnowsze aspi z fixXp
Moj problem jest nastepujacy ... testuje plytke za pomoca nero cd speed plytke Verbatyma 48 niebieska i inne plyty tez ... wykres przedstawia sie nastepujaco uwazam ze to nie sa zadowalajace osiagi jak na ten sprzet |
Też miałem coś takiego pod XP jak mi się DMA wyłączyło.
Sprawdź czy przypadkowo nagrywarka nie pracuje w trybie Pio zamiast DMA. |
ale zeby tego bylo malo to wykres przedstawiajacy odczyt tez pozostawia wiele do zyczenia jak na taka machine wojenna .. wiec co ja mam teraz zrobic ??
PROSZE POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
To tylko potwierdza, że napęd nie pracuje w trybie DMA.
|
dzieki ... zeczywiscie nie pracuje sprawdzialem ... ale jeszcze jak bys mi powiedzial gdzie to zmienic to bym byl wdzieczny :)
|
Cytat:
|
2.)
|
no juz sobie poradzilem
dzikei |
Maciej? Czy czasem nie pomylileś się? Udma napędów CD-R i CD-RW jest pod pomocniczym kanałem a nie podstawowym chyba ;)8)
|
Cytat:
Wiem,wiem ...jakoś tak mi się zrzuciło obrazek ...:P :) |
myslalem ze se poradzilem ... :(
ustawilem w-g instrukcji macieja ... dma jak dostepny i nic, dalej pracuje na pio4 mam bios 1.04 .... moze to jego wina ? a moze vcd , albo in cd ? poradzcie |
Sie ma!
Co ci pokazuje Bios przy starcie? Czy czasem nie instalowałeś ostatnio nowych sterów ? Przypomnij swoją konfigurację bo jakoś mi umknęła. Ewentualnie w "menedżerze urządzeń" wyłącz napęd i włącz z powrotem(czasem pomaga) Jak Ci się chce, to napisz co dotąd zrobiłeś. Na razie tyle |
1. no co pokazuje bios to nie wiem ... bo mam lilo i sie do momentu lilo szybko laduje ze nie sposob jest zobaczyc
2. nowych sterow .. hmm od karty graficznej no i firmware .. ale to ostatnie to tak niedanow 3. Athlon xp 1800+ (0.13u) A0 , GCE8520B(1.04) , MSI KT4V , gf256ddr, winXP + sp1 , aspi 1.4.72 + fix XP , baracuda ata100 40 GB 4. robilem tak jak mowil maciej ale nic z tego nie wyszlo ... dlaej jest w trybie pio mimo ustawienia "DMA jesli mozliwe" 5. a z tym wylaczeniem sprobuje ... no to bejo ... |
CZY KTOS MOZE MI POWIEDZIEC JAK WLACZYC TO DMA ???!!!
|
Czy masz zainstalowane ostatnie VIA 4in1(hyperion)?
Jeśli nie - zainstaluj. Jeśli tak - wejdż do biosu i sprawdż jak masz poustawiane porty IDE Prawdopodobnie to będzie dłuuuga zabawa , ale cóż, LIFE IS BRUTAL:( Napisz co ci wyszło. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56. |