![]() |
Cytat:
|
Cytat:
DAJCIE SE SIANA Z TYM ŁĄCZEM |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM, ALBO SIĘ NIE ODZYWAJ. |
Cytat:
Widac, ze ta firma w ktorej pracujesz to banda cwaniakow. Providera nie powinno obchodzic jak klient uzywa lacza tylko gwarantowac to co jest w umowie. Nie wiem jak jest u was w umowie, ale z tego co widze to gwarantujecie 128kb (jeden z przypadkow), a tutaj nagle piszesz, ze sciagaja jak szaleni, co to znaczy? Sciagaja z szybkoscia 512kbps, gdy placa za 128kbps? Czy moze sciagaja z szybkoscia 128kbps (taka jaka jest w umowie)przez caly czas (czyli 24h na dobe), czyli tyle ile moga maksymalnie i za ile placa, wam to nie pasuje. Chyba wedlug was klient, ktory placi za 128kbps powinnien sciagac z maksymalna predkoscia kolo 60kbps (albo inna mniejsza niz 128) Jeszcze jedno. Kogo to obchodzi, ze firma musi placic ZUS, za pracownikow, ze lacze jest drogie. Klient placi to wymaga, proste. Jezeli jednak nie jest to takie proste to to problem firmy, a nie klienta. |
Cytat:
|
nie zrozumiales zlosliwosci - wg mnie tak bedzie wygladalo podlaczanie w waszym wykonaniu :D
moje pingi sa calkowicie wystarczajace do polprofesjonalnej gry w q3 :) wiec nie narzekam |
Cytat:
|
hmmm - moj scenariusz wygalda tak - podlaczacie tych 15 userow, nie dostawiacie nowego lacza, a admini ciagle ssaja ile wlezie - przeciez nikt nie zauwazy spadku wydajnosci lacza o te pare % - co z tego ze 128 bdzie sie dalo wyciaganc o 2 w nocy... who cares...
|
Cytat:
2. Co do ilości osób na megabit to: a. Wynika to z mojego posta z wykresem b. jest to przyrost geometryczny a nie arytmetyczny dlatego sens jest mówić od 2Mbps w górę. Co do gwarantowania łącza to opiera się ono na statystykach, jest sens miec zapas, ale nie ma już sensu mieć łącza np 128kbps x ilość klientów, bo i tak w szczycie obciążenie będzie około 20-30% a w praktyce przy takich kryteriach poniżej 20%, co do udostępniania koledze to się na to niezgadzam: a. bo jest to swoista konkurencja b. statystyki. |
Cytat:
|
Cytat:
choc szczerze mowiac spodziewalem sie tego :) mam coraz gorsze zdanie o 'prowajderach' bo jak slysze z sieciowy (kliencki) megabit lacza zapycha administracja to nic tylko Ben Ladena wynajac i zrobic ordnung - bo jak nie to dalej beda placze ze sie nie oplaca i doplacac trzeba :) |
Cytat:
wyjaśnienie jest nad wyraz trywialne 8) po prostu zmieniłem przyzwyczajenia a i słońce mi szkodzi :) , dlatego preferuje imprezki po zachodzie słońca pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale teraz ... no co pomarzyć nie można ? :) pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:37. |