![]() |
---=== Problem z siecią pod XP +sp1===---
Ilość załączników: 1
mam w domu mini sieć
zanim nie miałem xpka z sp1 było wszystko ok teraz gdy chcę udostępnić jakiś folder w sieci a kumpel chce skorzystać z tego zasobu to jest monit o hasło jak na rysunku jak on zainstalował xpka +sp1 to samo dzieje się z mojej strony o co chodzi ? spotkaliście się z tym ? nie ustawiałem żadnego hasła nawet administratora zresztą nic co by mogło ewentualnie pasować nie działa HeLp Me |
a jak dasz OK bez wpisywania czegokolwiek ?
|
Ilość załączników: 1
zobacz w:
Narzedzia administracyjne -> Zarzadzanie komputerem -> Narzedzia systemowe -> Uzytkownicy i grupy lokalne -> Uzytkownicy, PPM na Gość i Ustawienie hasła... albo we Wlasciwosciach zobacz czy nie ma czegos poprzestawianego... ufff ;p |
hm konto gościa miałem wyłączone ...
ale sąsiad już śpi więc jutro po pracy spr. dzęki za popowiedź będę szukał ale czekam na inne opinie dzięki WAM |
Wchodzimy najpierw do "Panelu sterowania" następnie do "Narzędzia administracyjne". Teraz wchodzimy do "Ustawień zabezpieczeń lokalnych". Wyświetli nam się okno podzielone na dwie części z lewej ustawiamy się na "Zasady lokalne" i "Przypisywanie praw użytko...", natomiast z prawej strony odszukujemy "Odmowa dostępu dla tego komputera z sieci", klikamy dwukrotnie w to pole i wyswietli nam sie lista użytkowników którym nie zostanie udzielony dostęp. Jeśli znajduje sią tam "Gość" usuwamy go i już mamy po kłopocie :)
mam nadzieje ze to pomoze :) |
dzięki wszystki
i tobie zelea (to też spr.) teraz to już musi działać znlazłem jeszcze coś tutaj http://www.winxp.com.pl/art/networkxp.html |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07. |