![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
---=== Problem z siecią pod XP +sp1===---
mam w domu mini sieć
zanim nie miałem xpka z sp1 było wszystko ok teraz gdy chcę udostępnić jakiś folder w sieci a kumpel chce skorzystać z tego zasobu to jest monit o hasło jak na rysunku jak on zainstalował xpka +sp1 to samo dzieje się z mojej strony o co chodzi ? spotkaliście się z tym ? nie ustawiałem żadnego hasła nawet administratora zresztą nic co by mogło ewentualnie pasować nie działa HeLp Me
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
a jak dasz OK bez wpisywania czegokolwiek ?
|
|
|
#3 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
zobacz w:
Narzedzia administracyjne -> Zarzadzanie komputerem -> Narzedzia systemowe -> Uzytkownicy i grupy lokalne -> Uzytkownicy, PPM na Gość i Ustawienie hasła... albo we Wlasciwosciach zobacz czy nie ma czegos poprzestawianego... ufff
|
|
|
#4 |
|
Guru
![]() |
hm konto gościa miałem wyłączone ...
ale sąsiad już śpi więc jutro po pracy spr. dzęki za popowiedź będę szukał ale czekam na inne opinie dzięki WAM
|
|
|
#5 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Wchodzimy najpierw do "Panelu sterowania" następnie do "Narzędzia administracyjne". Teraz wchodzimy do "Ustawień zabezpieczeń lokalnych". Wyświetli nam się okno podzielone na dwie części z lewej ustawiamy się na "Zasady lokalne" i "Przypisywanie praw użytko...", natomiast z prawej strony odszukujemy "Odmowa dostępu dla tego komputera z sieci", klikamy dwukrotnie w to pole i wyswietli nam sie lista użytkowników którym nie zostanie udzielony dostęp. Jeśli znajduje sią tam "Gość" usuwamy go i już mamy po kłopocie
mam nadzieje ze to pomoze
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() |
dzięki wszystki
i tobie zelea (to też spr.) teraz to już musi działać znlazłem jeszcze coś tutaj http://www.winxp.com.pl/art/networkxp.html
|
![]() |
|
|