![]() |
Na na Win XP[Dobrze ze wogole dziana - komp wolny], mam wszystkie portycje na Fat32 bo dziala "troszke" szybciej[przynajmniej u mnie] od Ntfs[mialem tez kiedys ten system plikow].......
......A tak apropo to nie mam pliku wiekszego od 4Gb, choc musze przyznac ze udostepnianie plikow/ktalogow bardzo by mi sie przydalo......... |
Cytat:
|
Dobrze powiedziane... :>
Ja zastosowalem inne rozwiazanie... mam system (10GB) i jedna partycje (50GB) na FAT32 bo szybszy i trzecia partycje (50GB) na NTFS bo nie ma ograniczenia w wielkosci pliku :) Pozdrawiam Majkel :) |
czemu ludziska ciagle w tym facie siedza? rozumie jak sie ma win98, ale na rodzinie nt?
ntfs: brak ograniczenia wielkosci plikow, wieksze bezpieczenstwo danych, brak ograniczenia wielkosci partycji do 8GB (na fat32 tez mozna to obejsc, ale kosztem pojemnosci partycji), mozliwosc ustawiania quot (malo komu przydatne w domu, ale moze...), i wbrew obiegowej opini da sie kozystac z ych partycji bez odpalonego windowsa (dos+odpowiednie stery, linux odpalony z plyty, windowspe odpalony z plyty) |
Cytat:
To ciekawe co zrobisz gdy bedziesz chcial zrobic 8GB ISO powiedzmy filmu DVD (a czemu nie? :))?? Na FAT32 mozna zapisac pliki wielkosci do 4GB... na NTFS jest ograniczenie do 16TB... co powinno wystarczyc na kilka(nascie) latek :)) Pozdrawiam |
Dzięki wszystkim:)
|
Cytat:
|
Nawet z NTFS na FAT32?
|
Cytat:
W partitio magic konwertacje wykonuje sie bardzo prosto. |
Witam!
jesli win teraz widzi tamte partycje, to nie bedzie problemow. |
A czy mogą być problemy jak zostawie C-NTFS, a reszta Fat 32, czy lepiej wszystkie pod NTFS?
|
Witam!
niestety sam tego nie zrobisz :( |
No fakt troszkę pogmatwałem w tym pierwszym poście, chcę przywrócić partycję C(NTFS) na FAT 32.
|
Cytat:
W pierwszym poscie pisales co innego... :) |
Tzn. ja mam partcje C(XP) na NTFS zupełnie niechcący, a pozostałe na Fat32 i chciałbym mieć wszystkie na Fat 32, czyli muszę tą C przekonwertować na Fat 32.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:52. |