![]() |
Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...
Może ktoś miał podobny problem:
wykonane przy użyciu w/w programu obrazy są uszkodzone. Próbowałem z różnymi płytami CD-R i CD-RW. Ich "skanowanie" programem Nero CD Speed wykazuje bloki "damaged" i co właśnie najgorsze "unreadable". Podejrzewam, że Drive Image nagrywa mi płytki z większą prędkością niż jest to dopuszczalne w przypadku poszczególnych płytek. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, jeśli chodzi o hałas podczas wypalania - zupełnie jak przy prędkości 48x, a płytka np. CD-RW 16-24x... Czy da się jakoś spowolnić prędkość wypalania w tym programie? Nie mogę znaleźć takiej opcji... Nagrywara: LG GCE-8481 B firmware 1.02 --- Tommy |
Ale przeciez nie ma potrzeby nim nagrywac. Mozna to zrobic np. Nero
|
To jak juz jestesmy przy drive image 2002 to duzo lepszy jest Go Back z Norton System Works. Mialem jeden i drugi i Go Back to naprawde genialny program. Sam robi sobie punkty przywracania i mozna w kazdej chwili miec dysk idealnie taki jak np. tydzien temu. Jezeli ktos bardzo duzo nie zapisuje na dysku (powiedzmy 4 GB/tydzien) to Go Back jest idealnym rozwiazaniem - juz 2 razy mi odratowal system. Poza tym jest niezniszczalny w komputerze, bo jezeli jakas aplikacja probuje zmodyfikowac jego pliki to sam resetuje komputer, a jezeli przy okazji zostana uszkodzone pliki systemowe to mozna je odtworzyc np. takie jak byly 15 min wczesniej.
Dla mnie rewelacja. :) |
ja uzywam norton ghosta do robienie obrazow c: i potem w nero na cdrw z tym - system stosuje z powodzeniem ok 2 lat - super sprawa
|
Re: Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36. |