Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/drive-image-2002-obrazy-nie-odczytu-21483/)

tomus 20.05.2003 18:20

Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...

Może ktoś miał podobny problem:
wykonane przy użyciu w/w programu obrazy są uszkodzone.
Próbowałem z różnymi płytami CD-R i CD-RW.
Ich "skanowanie" programem Nero CD Speed wykazuje bloki "damaged" i co właśnie najgorsze "unreadable".
Podejrzewam, że Drive Image nagrywa mi płytki z większą prędkością niż jest to dopuszczalne w przypadku poszczególnych płytek.
Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, jeśli chodzi o hałas podczas wypalania - zupełnie jak przy prędkości 48x, a płytka np. CD-RW 16-24x...
Czy da się jakoś spowolnić prędkość wypalania w tym programie?
Nie mogę znaleźć takiej opcji...
Nagrywara: LG GCE-8481 B firmware 1.02
---
Tommy

ThanatoS 20.05.2003 18:30

Ale przeciez nie ma potrzeby nim nagrywac. Mozna to zrobic np. Nero

pawelblu 20.05.2003 20:42

To jak juz jestesmy przy drive image 2002 to duzo lepszy jest Go Back z Norton System Works. Mialem jeden i drugi i Go Back to naprawde genialny program. Sam robi sobie punkty przywracania i mozna w kazdej chwili miec dysk idealnie taki jak np. tydzien temu. Jezeli ktos bardzo duzo nie zapisuje na dysku (powiedzmy 4 GB/tydzien) to Go Back jest idealnym rozwiazaniem - juz 2 razy mi odratowal system. Poza tym jest niezniszczalny w komputerze, bo jezeli jakas aplikacja probuje zmodyfikowac jego pliki to sam resetuje komputer, a jezeli przy okazji zostana uszkodzone pliki systemowe to mozna je odtworzyc np. takie jak byly 15 min wczesniej.
Dla mnie rewelacja. :)

CrazyLucas 20.05.2003 20:52

ja uzywam norton ghosta do robienie obrazow c: i potem w nero na cdrw z tym - system stosuje z powodzeniem ok 2 lat - super sprawa

Zetoxa 20.05.2003 22:07

Re: Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...

Ilość załączników: 1
Cytat:

tomus napisa***322;(a)
Może ktoś miał podobny problem:
wykonane przy użyciu w/w programu obrazy są uszkodzone.
Próbowałem z różnymi płytami CD-R i CD-RW.
Ich "skanowanie" programem Nero CD Speed wykazuje bloki "damaged" i co właśnie najgorsze "unreadable".
Podejrzewam, że Drive Image nagrywa mi płytki z większą prędkością niż jest to dopuszczalne w przypadku poszczególnych płytek.
Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, jeśli chodzi o hałas podczas wypalania - zupełnie jak przy prędkości 48x, a płytka np. CD-RW 16-24x...
Czy da się jakoś spowolnić prędkość wypalania w tym programie?
Nie mogę znaleźć takiej opcji...
Nagrywara: LG GCE-8481 B firmware 1.02
---
Tommy

DI 2002 sam dobiera sobie prędkość nagrywania według specyfikacji płyty jaką mu podasz, nie nagra ci więc z za dużą prędkością. Zawsze zaznaczaj opcję jak na rysunku, nie będzie kłopotu z uszkodzonymi obrazami, chyba, że uszkodził się od złego przechowywania. Teraz może ci pomóc program BadCopy. Nie ma spowalniania zapisu w DI 2002.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36.