![]() |
Cytat:
|
Mysle ze to shit jakich duzo teraz. Pisze 450W a tak naprawde ma 360W co jest nizej napisane, do tego dochodzi jeszcze jakas mala sciema watpie zeby ten zasilacz wazyl z 1,5kg nawet.
+5V 35A +3.3V 28A +12V 16A Moja 300-tka ma : 3,3V - 28A , 5V - 30A , 12V - 15A. I szczerze watpie zeby to cos Q-tec bylo lepsze od mojego Fortrona w trzymaniu stabilnie napiec. |
Jak juz mowa o zasilaczach to co sądzicie o tym: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13179483. Ostatnio dużo jest tych zasialczy na allegro i może się zdecyduję na jeden. Może ktoś taki posiada i się wypowie?
|
mam tego Chieftec 360W PFC ATX - jest cichutki i bardzo ladnie pracuje
co do dwoch zasilazcy - jest pewien zonk jesli kupujemy sprzet na p4 - plyta na p4 wymaga specjalnej wtyczki (kwadratowa, 4 bolce) - a poniewaz stare zasilacze jej nie maja to i tak trzeba kupic nowy - a nowe zasilacze sa z reguly wystarczajace na potrzeby przecietnego pc'ta (chyba ze ktos ma radka 9700 - 80w poboru :D) ja jakis czas mialem cdromy na osobnym zasilaczu - bo trzymalem je na zewnatrz kompa i tak bylo wygodniej - wygaldalo to kultowo, ale nie bylo potrzebne - ten Chieftec 360W PFC ATX sobie radzil doskonale sam |
Witam !
Hmm tak sobie skalkulowałem i sporo wyszło - mam nadzieje ze urwe troche w sirius.pl :) OK bede pamietał - jakby co to kupie tego dwuwentylowego :) |
no mi na tego z dwoma wentylami juz nie starczylo bo bralem z obudowa big tower chiefteca i 70 zlociszy zabraklo, ale i tak jestem zadowolony.
pzdrwm NIkita_Bennet |
To chyba sie w Chieftecu nazywa Over Thermal Protection, takze kup tego Dual Fan, teraz sie robi strasnzie cieplo i przy zamknietej budzie mi dzisiaj caly czas prawie wyl, musze kupic kable okragle zeby zwiekszyc przeplyw powietrza i zrobic wkoncu ten nawiew z boku.
|
|
Chodzi ale nie wiem dokladnie czy ten tak chodzi, ta funkcja nazywa sie Noise Killer, zobacz w opisie jezeli tak to jest to tak : Wiatrak chodzi na wolnych obrotach, bardzo ale to bardzo cicho, ma wbudowany w sobie zasilacz tak zwany miernik temperatury sterowany komputerem (takie male uzadzonko) ktore gdy osiagnie jakas tam temperature daje kopa wiatrakowi na wyzsze obroty, przy czym zaczyna wyc tak jakbys go walnal na 12V (jest to glosno), natomiast przy zastosowaniu dwoch wiatrakow masz wyciag tam z tylu i dodatkowy wiatrak nad procem zapewnia to lepsze chlodzenie calemu wnetrzu zasilacza i prawdopodobnie jezeli bedzie ta opcja Noise Killer nie bedzie sie wlaczac tak czesto lub wogole. Ale zobacz w opisie chiefteca bo nie jestem pewien czy to posiada.
|
Cytat:
To ten wiatrak nie chodzi non stop?? |
Wez laser Dual Fan`a bedziesz mi dziekowal, naprawde jak sie wlacza wiatrak na wysokie obroty, najczesciej jest to w grach to troche glosno sie robi.
|
Testy zasilaczy masz na www.frazpc.pl
Wystarczy 300W, ale im więcej - to lepiej (za tą samą cenę). Często, gęsto zasilacze mają tą same bebechy tyko różne naklejki. 8) |
Witam !
NB własnie sobie tak pomyslałem ze jakby była mozliwosc dopłaty i wymiany na inny zasilacz to sobie tego Chieftec 360W PFC ATX zafunduje - wg nich jest cichy i solidny:) http://www.sirius.pl/img/products/5564.jpg |
no moze byc i ten huntkey - znajomi sie nie skarza.
ja mam chiefteca 360W i jestem zadowolony. uciaga kreconego celka 1,1@1,46+512MB ramu+3xhdd (WD800JB, maxtor20 GB i samsung 10,2GB)+karta raid+dzwiekowka+radeon7500ddr+sieciowka(r8139)+mod em(sagita)+teac40e+piectyk-teac516EB. brak "zauwazalnych" skokow w napieciach wpieta jest drukara hp710c oraz skaner mustek4800 (oba maja swoje zasilacze) pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
ja ze swojej strony podam ci inną alternatywę dwa zasilacze .Ja własnie zamieżam we wtorek zmienić swój komp (wreszcie :) )i przymieżam się do zastosowania takiego czegoś, tylko jeszcze nie wiem którą z tych modyfikacji. Może dodatkowe wentyle i napędy (DVD i CD-RW) puszczę na starym zasilku, a mobo na nowym to się dopiero zobaczy. I tak stara buda z zasilaczem będzie, to zasilacz się do czegoś przyda. Pozdr :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |