![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
...::: Czy 300W podoła ??? :::...
Witam !
Ten dzien zbliza sie i chce byc do niego przygotowany ![]() Mowa o zlozeniu zamowienia na nowego kompa ![]() Mam do Was pytanko: Czy zasilacz z Modecom Feel V / HuntKey 300w / poradzi sobie z takim sprzetem CPU - P4 2.6Ghz HT 800Mhz MOBO - ASUS P4C800 DDR - 2 x Geil 256DDR 400Mhz CL 2 HDD - WDC 80GB JB 8MB cache KG - GAINWARD Gf3 ti/500 XP JUMBO Golden Sample Power Pack 210 / 480Mhz CDRom - ASUS CD 520s Piecyk - Yami ![]() Karta sieciowa, później moze jakies Audigy, i jakby co jeszcze jeden hdd Czy 300W w wykonaniu HuntKeya wystarczy aby system był stabilny ?? Pozdro |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Huntkey to dobry zasilacz chociaz nie najlepszy, powinien styknac do tego zestawu. Gorzej jakbys chowal codegena
|
|
|
#3 | |
|
Gość
|
Re: ...::: Czy 300W podoła ??? :::...
Cytat:
Qrde, twoje posty znowu mi zamyka Tweak ![]() O co tu do chloery chodzi ^_^ Tylko twoje Mr. Laser
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Z testow przeprowadzonych przez sam sirius wynika ze 350 troche mniej sie poci co do podawanych napiec sa identOzastanawiam sie czy udało by mi sie zrobic tak ze dopłacam róznice miedzy tym HuntKeyem a np Chieftechem czy jak tam sie to wabi i oni laduja mi inny zasilacz
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Costam
![]() |
No Chieftec napewno bylby lepszy to jest juz klasa, ja mam Fortrona 300W wazy 2,5kg
ma napchane tam co tylko sie da. Ale teraz system chlodzenia sie wlacza za czesto glosny bo jest strasnzie goraco dzisiaj na polnocy Jak sie skonczy gwara to zaldauje mu jeszcze jeden wiatrak, polecam juz zrobionego w ten sposob Chiefteca dual fan
|
|
|
#6 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
radze ci jakis mocniejszy zasilacz ... tak na wszeli wypadek
|
|
|
#7 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Cytat:
ja ze swojej strony podam ci inną alternatywę dwa zasilacze .Ja własnie zamieżam we wtorek zmienić swój komp (wreszcie )i przymieżam się do zastosowania takiego czegoś, tylko jeszcze nie wiem którą z tych modyfikacji. Może dodatkowe wentyle i napędy (DVD i CD-RW) puszczę na starym zasilku, a mobo na nowym to się dopiero zobaczy.I tak stara buda z zasilaczem będzie, to zasilacz się do czegoś przyda. Pozdr
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
no moze byc i ten huntkey - znajomi sie nie skarza.
ja mam chiefteca 360W i jestem zadowolony. uciaga kreconego celka 1,1@1,46+512MB ramu+3xhdd (WD800JB, maxtor20 GB i samsung 10,2GB)+karta raid+dzwiekowka+radeon7500ddr+sieciowka(r8139)+mod em(sagita)+teac40e+piectyk-teac516EB. brak "zauwazalnych" skokow w napieciach wpieta jest drukara hp710c oraz skaner mustek4800 (oba maja swoje zasilacze) pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#9 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
NB własnie sobie tak pomyslałem ze jakby była mozliwosc dopłaty i wymiany na inny zasilacz to sobie tego Chieftec 360W PFC ATX zafunduje - wg nich jest cichy i solidny ![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Testy zasilaczy masz na www.frazpc.pl
Wystarczy 300W, ale im więcej - to lepiej (za tą samą cenę). Często, gęsto zasilacze mają tą same bebechy tyko różne naklejki. 8)
|
|
|
|
#11 |
|
Costam
![]() |
Wez laser Dual Fan`a bedziesz mi dziekowal, naprawde jak sie wlacza wiatrak na wysokie obroty, najczesciej jest to w grach to troche glosno sie robi.
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
To ten wiatrak nie chodzi non stop?? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Costam
![]() |
Chodzi ale nie wiem dokladnie czy ten tak chodzi, ta funkcja nazywa sie Noise Killer, zobacz w opisie jezeli tak to jest to tak : Wiatrak chodzi na wolnych obrotach, bardzo ale to bardzo cicho, ma wbudowany w sobie zasilacz tak zwany miernik temperatury sterowany komputerem (takie male uzadzonko) ktore gdy osiagnie jakas tam temperature daje kopa wiatrakowi na wyzsze obroty, przy czym zaczyna wyc tak jakbys go walnal na 12V (jest to glosno), natomiast przy zastosowaniu dwoch wiatrakow masz wyciag tam z tylu i dodatkowy wiatrak nad procem zapewnia to lepsze chlodzenie calemu wnetrzu zasilacza i prawdopodobnie jezeli bedzie ta opcja Noise Killer nie bedzie sie wlaczac tak czesto lub wogole. Ale zobacz w opisie chiefteca bo nie jestem pewien czy to posiada.
|
|
|
#14 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Costam
![]() |
To chyba sie w Chieftecu nazywa Over Thermal Protection, takze kup tego Dual Fan, teraz sie robi strasnzie cieplo i przy zamknietej budzie mi dzisiaj caly czas prawie wyl, musze kupic kable okragle zeby zwiekszyc przeplyw powietrza i zrobic wkoncu ten nawiew z boku.
|
![]() |
|
|