![]() |
sprawdz czy nie masz zadnych błedow w przegranej plyce .. sprobuj przegrac innym programem, sprawdz czy moze jakis pliki ci sie nie przegrały . czy nie pozmienialo ci jakims cudem nazw plikow czy cala zawartosc pliku autorun.inf jest ...
pokombinowac musisz |
Cytat:
|
Najprościej znaleźć w TweakXP
|
Jestem nowy w XP to moze ktos mi powie jak wylaczyc autoodtwarzanie w XP. Robilem tak ze przy poszczegolnych rodzajach plyt (we wlasciwosciach napedu) wybieralem zeby nie podejmowal zadnej akcji, ale to mnie nie satysfakcjonuje - mozna gdzies jeszcze (gdzie najlepiej).
|
Taki problem lubi się pojawiać jeżeli kopiujesz płytkę nie 1:1 tylko przenosisz dane albo kopiojusz na HDD a potem zapisujesz.
Dzieje się tak ponieważ ukryte pliki systemowe nie zostają skopiowane. To oczywiście tylko teoria ale czasem wychodzi w praktyce. |
jest możliwe i jeśli inne płyty Ci startują to masz to właczone.
|
Nie mam problemu z instalacją z przegranej płyty
czy zgraniem jej na dysk. Myślałem tylko że jest mozliwe ustawienie gdzieś w systemie(Win Xp prof.) czy w programie Nero autoodtwarzania płyt. Stach |
Cytat:
Oryginal sie odpala i akopia nie, po restarcie kompa (mi) pomaga :) Zle mnie zrozumiales ThantoS ;) |
A czy przegraną przez Ciebie płytę bez problemu czyta nagrywarka i dvd?
Czy nie zacinają się przy odczycie i możesz je całe zrzucić na dysk? Spróbuj przegrać płytę dokładnie tak samo jak robi to twój kolega i na tym samym nośniku. |
Jestem początkujący tak że nic nie zmieniałem
w ustawieniach. Przegrywam programem Nero Express pamiętam tylko że zaznaczam opcję szybkie przegrywanie bez obrazu na dysku, chociaż próbowałem też z obrazem na dysku ale nie pomogło. Wszystki przegrywane płytki mają pliczek autorun. Stach |
A jak je przegrywasz ?
|
Patrix chodzi tu o autostart plyty a nie restart kompa.
|
restart kompa ??
mi tez sie czasem tak zdarza :) |
problem
Witam
Mam taki problem. Płytki przniesione od kumpla bez problemu startują same i w dvd i w nagrywarce, ale jak je przegram to same nie chcą wystartowć muszę wejść w mój komputer i skorzystać z opcji eksploruj Można temu jakoś zaradzić? Pozdrawiam Stachu |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15. |