Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Ostrzezenie przed nowymi czarnymi esperami! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ostrzezenie-przed-nowymi-czarnymi-esperami-21980/)

pawelblu 05.06.2003 22:15

U mnie na wiezy espera czarna jest nieczytana (dysan black natomiast tak).

duszek 05.06.2003 18:05

spotkaliście się z problemem odtwarzania czarnych płytek w stacjonarnych odtwarzaczach DVD (kinie domowym)
u mnie nawet przy nagraniu x2 nie wszystkie są widziane (format VCD, SVCD)
???

-Sid-The-Rat=> 05.06.2003 15:18

hmmm - w moich szpindlach nie bylo tej gornej kartki... dziwne...
hmm - trzeba by bylo poszukac - pod reka nie mam zadnej innej plyty z takm napisem

CIAPEK 05.06.2003 15:13

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Posty pilota poszly do kosza
Tylko, że z jego postem jakoś dziwnym trafem poszedł do kosza mój post :(, ale już ponawiam sprawe:)
Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
pisalem o tym n razy - ogladasz pierscien wew plyty - jesli jest tam napis RFD80M-xxxxx to masz riteka - jesli nie - to masz g.. (napis widac przez opakowanie szpindla - wiec nie powinno byc klopotow)
nie wiedziałem o tym przed tem na serio, teraz już wiem :)

A jak miał się dowiedzieć od jakiego producenta są płyty które kupił
pawelblu ? Tam ciężko to dostrzec, a nawet jest to niemożliwe.:(

Czy na innych płytkach też Ritec daje właśnie taki napis?:3msie:

ThanatoS 05.06.2003 14:18

Posty pilota poszly do kosza

CIAPEK 05.06.2003 12:13

i tu trzeci post! Ale już wiem!:chytry: Kozak sobie robi darmową reklamę!!!
Długo nie pożyjesz na tym forum!!!:cisza: :P Nie wróże Ci długiej przyszłości!

pawelblu 05.06.2003 09:25

Ilość załączników: 1
Heh - okazalo sie ze tez mam riteka (musialo mi sie pomylic z D-view, ktore mam od TDK corp.), ale nie ukrywam ze kupowalem w ciemno - powiedz mi jak mialem sprawdzic napis:

kowanski 05.06.2003 08:57

Cytat:

pisalem o tym n razy - ogladasz pierscien wew plyty - jesli jest tam napis RFD80M-xxxxx to masz riteka - jesli nie - to masz g.. (napis widac przez opakowanie szpindla - wiec nie powinno byc klopotow)
Ja dostałem z nagrywarką LITE-ON LTR-52246S taką płytkę. :)
CD-R "RFD80M-54843 80"
CD-RW "RWD74H-00158" też od RITEKA :)

-Sid-The-Rat=> 05.06.2003 06:10

CIAPEK 04.06.2003 23:34

Cytat:

metallic TYLKO od riteca...
te od innych firm sa porownywalne z przecietnymi esperami - wiec po co przeplacac

tylko jak tu jeszcze wyczuć czy trafimy akurat na riteca? :(

-Sid-The-Rat=> 04.06.2003 15:30

metallic TYLKO od riteca...
te od innych firm sa porownywalne z przecietnymi esperami - wiec po co przeplacac

andrzejj9 04.06.2003 15:29

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Wlasnie, ma ktos jakies propozycje odnosnie bardzo dobrych plytek do audio w rozsadnej cenie (i nie w pudelkach tylko powiedzmy szpule 25-50)? Trzeba powiedziec ze ogolnie jakosc plyt na rynku mocno sie od jakiegos czasu obniza :-(
Ja uzywam TDK SpeedX i uwazam, ze sa bardzo fajne, a na dodatek bardzo ladne wizualnie :)

A o tym, ze wszystkie RW sa grafitowe to nawet nie wiedzialem. Jakos nigdy nie zwrocilem na to uwagi. Ale zwykle tez by sie takie przydaly, bo kolorek calkiem fajny :)

pawelblu 04.06.2003 13:20

Ja zaraz nagram audio na metalicu ale z tego co pamietam byl z TDK corp. a nie od riteca. (szpula 25)

CIAPEK 04.06.2003 13:07

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Wlasnie, ma ktos jakies propozycje odnosnie bardzo dobrych plytek do audio w rozsadnej cenie (i nie w pudelkach tylko powiedzmy szpule 25-50)? Trzeba powiedziec ze ogolnie jakosc plyt na rynku mocno sie od jakiegos czasu obniza :-(
Polecają TDK Metalici do Audio. Szczerze nie używałem, ale też myślę, że są dobre. Ogólnie to jak Audio to stawiam na te droższe płytki.
Ostatnio jak robie sobie składanki Audio to nagrywam na tym co inne rzeczy, ale jak przyjdzie co do czego to staram się na lepszych pakować Audio.:)

Plemnik 04.06.2003 12:53

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:09.