Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zarowki Xenonki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zarowki-xenonki-23095/)

Urelu 05.08.2003 14:49

przecież jej nie wcisnę do kompa ;-) a fotek do tej pory jeszcze nie mam ale jak jakieś będę miał to chętnie się z wami podzielę

-=KoWaLiK=- 04.08.2003 21:29

tyle pizesz tyle mowisz o tej "swojej" bryce, pokaz ja nam :P

Urelu 04.08.2003 21:15

w audicy te wachacze są wzmacniane ale jak się zrąbią to nie ma rady trzeba wymieniać

Sprezyn 04.08.2003 19:00

dodam ze wymiana wahaczy zamknela sie kwota 4000 zl -
i szczerze mowiac to nie pamietam czy w ASO.....

Sprezyn 04.08.2003 18:59

Cytat:

Nol napisa***322;(a)
Właśnie tu jest problem występujący również u Volkswagena (bo to te same części, w zależności od modelu). Zaraz wyjaśniam: aluminiowe wahacze są dobre, ale na wszystkie drogi oprócz polskich i im podobnych. Tzn. po przejechaniu średnio 100 tys. km wahacze zaczynają powoli wysiadać, jak nie jeden się wybije, to drugi odkształci itp. W końcu doprowadza to do stanu, kiedy trza wszystkie wymienić... A jak wiadomo, jest to pewien koszt. Nie wiem jak w tej Audicy, ale w VW Passacie 1997 jeden wahacz dolny kosztuje conajmniej 370 zł. A słyszałem, że może nawet 700 zł... w zależności czy kupujesz u dealera czy nie... A jest ich 4 na jednym kole z przodu...
No, muszę też dodać, że podobno wahacze górne są tańsze od dolnych :)

Aby posłużyć się przykładem, znajomy jeździ Passatem firmowym z 1997 i, jak wiadomo, firmowych aut raczej ludzie nie oszczędzają. Po przejechaniu 60 tys. km wymienili już trzy wahacze... :( Podobno 700 zł jeden. Ale wiesz, firma (akurat bank) też na częściach nie oszczędza...

Dokladnie potwierdzam - passat z 1997 roku ma problemy z tymi
elementami, byly one nawet wymieniane w trakcie akcji serwisowej.
Niestety moj Ojciec na takowa akcje sie nie zalapal i w aucie z
przebiegiem 50kkm musial te wahacze na wlasny koszt wymienic:(
Od tego czasu zniechecil sie delikatnie do niemieckich marek i jakos
tak cala rodzina jezdzimy nissanami - oczywiscie nie sa to auta
pozbawione wad...
Wydaje mi sie ze wade tego zawieszenia wyeliminowano stosujac
wzmacniane wahacze - moze to jednak dotyczyc samochodow po
faceliftingu. Rocznik 1997 byl jednak strasznie hmmmm pechowy
zeby nie powiedziec g.....ny

Urelu 04.08.2003 00:22

Nol, nie orientuję się zabardzo czy do tego modelu są gotowe zestawy do montażu ksenów ale możesz założyć sobie reflektory ksenonowe dodatkowe montowane w przednim spoilerze. Z tego co wiem solidne oświetlenie bardzo dobrej jakości robi u nas hella http://www.hella.pl/mainpl/katalog/katalog_62.html to jest link do passata ;-)

Urelu 03.08.2003 23:08

tvc wiesz co teraz to auto mnie trochę przeraża ale myślę że na naszych drogach z pewnością na 200% jak zrobię prawo jazdy nie będę wykorzystywał pełnych możliwości tego auta no i nigdy nie zamierzam jak będę jeździł wyłączać ESP i innych systemów bezpieczeństwa. W trzymaniu emocji z osiągów na wodzy pomaga również tempomat ;-)

TVC 03.08.2003 21:32

Urelu bedziesz sie musial duzo nauczyc zeby sie ktoregos pieknego dnia nie okazalo ze jestes nastepna osoba ktorej umiejetnosci nie wystarczyly do mozliwosci auta :)

Nol 03.08.2003 13:08

A, jeszcze jedno, może się orientujesz na jakiej stronce mogę znaleźć informacje na temat ksenonów do VW Passata 1997, tzn. koszty itp.?

Nol 03.08.2003 12:39

Cytat:

Urelu napisa***322;(a)
ale ma aluminiowe wahacze a dokładnie z aluminium jest zrobiona rama zwrotnicy i wahacze czterowahaczowej osi przedniej oraz jak dobrze pamiętam co mi stary kiedyś mówił jakieś piasty tarcz hamulcowych
Właśnie tu jest problem występujący również u Volkswagena (bo to te same części, w zależności od modelu). Zaraz wyjaśniam: aluminiowe wahacze są dobre, ale na wszystkie drogi oprócz polskich i im podobnych. Tzn. po przejechaniu średnio 100 tys. km wahacze zaczynają powoli wysiadać, jak nie jeden się wybije, to drugi odkształci itp. W końcu doprowadza to do stanu, kiedy trza wszystkie wymienić... A jak wiadomo, jest to pewien koszt. Nie wiem jak w tej Audicy, ale w VW Passacie 1997 jeden wahacz dolny kosztuje conajmniej 370 zł. A słyszałem, że może nawet 700 zł... w zależności czy kupujesz u dealera czy nie... A jest ich 4 na jednym kole z przodu...
No, muszę też dodać, że podobno wahacze górne są tańsze od dolnych :)

Aby posłużyć się przykładem, znajomy jeździ Passatem firmowym z 1997 i, jak wiadomo, firmowych aut raczej ludzie nie oszczędzają. Po przejechaniu 60 tys. km wymienili już trzy wahacze... :( Podobno 700 zł jeden. Ale wiesz, firma (akurat bank) też na częściach nie oszczędza...

-Sid-The-Rat=> 03.08.2003 11:07

nie ma sprawy - nie chce zeby we mnie wjechal kretyn bez prawka - chocby dlatego ze mojej rodzinie ubezpieczalnia bedzie fikac...

Urelu 03.08.2003 10:59

Do Sid'a- dzięx za życzenia! Miałem już kontrolę jak jeździłem ze starym i skontrolowali jego prawo, dowód rej. i tato zręcznie wytłumaczył że się uczę ;-) Nie jeździłem jeszcze sam! no raz mi się zdarzyło ale to zupełnie przypadkiem

Urelu 03.08.2003 10:53

Nie jest to auto wykonane w technologii audi space frame ale ma aluminiowe wahacze a dokładnie z aluminium jest zrobiona rama zwrotnicy i wahacze czterowahaczowej osi przedniej oraz jak dobrze pamiętam co mi stary kiedyś mówił jakieś piasty tarcz hamulcowych

Nol 03.08.2003 09:15

Mam takie pytanie, tzn. jeśli się orientujesz, oczywiście:
Czy ta audica ma aluminiowe wahacze? Ile ich ma?

Dzięki za odpowiedź.

Urelu 02.08.2003 23:49

Ja wiedziałem że tak będzie ;-)) tzn. że tak mnie zrozumiecie, że 17- letni smarkacz ściemnia że ma rs'a a jeśli nawet ma to jak ma się nim bujać skoro nie ma prawka ;-) no tak, ale stary daje mi się czasami tym wozić jak jedziemy sami na takim odcinku, chyba z 10 km, gdzie rzadko auta jeżdżą. No tak na autostradzie to nim już jechałem 250km/h (oczywiście tatuś prowadził ;-)) ale na naszych kochanych i pięknych drogach 18 calowe fele z niskim profilem koszmarnie się sprawdzają ;-) i nie da się wykorzystać całych niezłych możliwości furki. Całe szczęście że jest DRC. PS. Odbiegając od tematu! Fajną stronkę znalazłem! Znacie ją?? www.kurde.pl ale nie dla fanów portalu wp

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.