![]() |
Sobal zalozyl swoj oddzielny serwis. www.cdrlab.pl
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Dla: SoBal-a
Minęło już trochę czasu od testu Plextor Premium,
czy mógłbyś napisać podsumowanie ? Pozdrawiam |
Cytat:
|
heh czytam se te napisy o tym plextorku no i powiem wam że z 3 nagrywarek jakie wziąłem sobie do testu (LG, Liteon i Plex Premium)jako pierwszy odpadł właśnie plex premium...(pracuje w firmie komputerowej i moge sobie przebierać do woli:))
Z pozostałej dwójki wybrałem LG i nie z powodu że był lepszy/gorszy tylko z sympati bo te modela moim zdaniem są porównywalne... aaa LG52/32/52 i Litek też 52/32/52 |
hmm, ale gdzie zalaczamy ten overburning? w plextortools? hmm, szukalem tego tam ale nie moge znalezc. juz kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby i jak nie dziala tak nie dziala.
|
hmmm a wlaczyles overburning w opcjach musisz wlaczyc overburning i ustawic na cos kolo 100minut lub wiecej. Potem pierwsze wkladasz plyte a potem dopiero zaznaczasz gigarec w plextools. Potem ustawiasz dopiero opcje w nero czyli DAO-raw i zamnknac plyte. potem jak zaczyna nagrywac to pisze ostrzezenie i pytanie czy wykorzystac overburning czy cos podobnego, naciskamy ze tak i juz nagrywa tylko ze 8x lub 4x. Aha w pewnej wersji nero jest cos "skopane" z tym overburningem ale ja mam 5.51054 i wszystko hodzi dobrze ale w poprzedniej wystepuja jakies problemy!!
|
witam wszystkich.mam pytanie z nieco innej beczki. wlasnie zakupilem nagrywarke premium i chodzi mi o te slynne gigarec. w plextools uaktywnilem ta opcje, przechodze do nero, zaznaczam overburning, wkladam plytke, laduje program do zgrania i dupcia. wywala monit ze za malo miejsca. oczywiscie robie dokladnie jak nalezy. tryb dao ustawiony. to co jest nie tak? prosze o pomoc. z gory dzieki.
|
wlasnie juz nabylem premiuma i zrobilem pare testow:
- plyta nagrana za pomoca gigarec'a 1.2 jest odczytywana przez wszystkie napedy jakie posiadam czyli jakas Tochiba combo z laptopu oraz Teac cd-540E - plyta nagrana za pomoca gigarec'a 1.3 tez jest odczytywana lecz z malymi problemami na teacu a Tochiba to juz ma duuzee problemy z odczytem takiej plyty szczegolnie dane powyzej 700 mb. gdy prubowalem odczytac dane (mp3) zaraz te powyzej 700 mb to w/w naped nieradzil sobie z odczytem lecz gdy kopiowalem dane pokolei od 600 mb wzwyz to potem juz odczyt odbywal sie bezproblemowo dziwne ???!!! - plyta audio nagrana za pomoca gigarec'a 1.2 odczytuja wszystkie moje wieze hi-fi tzn Technics i 2x thomson - plyty audio nagranej za pomoca gigarec'a 1.4 zadna z wiez niepotrafila poprawnie odtwarzac aha i jeszcze co zauwazylem to ze iz za pomoca Securec NIEidzie zabezpieczyc plyty audio (dziwne ??)lecz tylko plyty z danymi (szkoda). to tyle ile narazie mi sie udalo przeprowadzic testów |
Witam, ja z kolega Tomkiem z Alstora przeprowadzilem swojego czasu konwersacje telefoniczna na temat "stukania" w Plextorku 48x i wraz z mailowaniem do Belgii udalo mi sie rozwiazac/wyjasnic owe zjawisko/ problem pozytywnie. Mysle ze kazdy experymentaror doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze wgrywanie Biosu z innego modelu koliduje z umowa gwarancyjna na w/w sprzet. Tomek ujal to bardzo delikatnie stwierdzajac ze moga byc problemy z servisowaniem takiego sprzetu..
Po za tym przerobiony 48x na Premium nie jest wstanie zagrozic sprzedazy tego nowszego napedu. Jak ktos ma dopiero kupic naped, to pewnie sie polakomi na Premium , natomiast jak ktos ma juz 48x ( tak jak ja ), to mysle ze po za kilkoma wyjatkami ( maniakami ;) ) nie bedzie wymienial swojego sprzeta , wlasciwie tylko dla kilku "wodotryskow" Pozdrawiam. Rafal |
No to miło nam, Tomku, że zechciałeś zaglądnąć na nasze Forum. Mam nadzieję, że nie na krótko.
Miłego dnia |
Cytat:
Więc może mniej formalnie :) Mam na imię Tomek i zajmuję się w firmie Alstor naprawą urzadzeń Pelxtora . Pozdrawiam :) |
Cytat:
Niech ktos w koncu zmieni biosa w tej 48.. to zobaczymy. Tylko czy znajdzie sie taka odwazna osoba ?????? |
Cytat:
szkoda ze nie mam PX-W 4824 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:15. |