![]() |
Cytat:
|
Cytat:
nowego nie chce mi się kupić jest jakieś forum o lustrach? |
kurcze, i pomyslec, ze ja za swoja zaplacilem prawie 500 zlotych.... ehhhh, ida w dol te ceny naprawde szybko... chociaz w sumie to dobrze :)
|
Coz plyta to podstawa. Sam przymierzam sie do zmiany kompa i rozwazalem Gigabyte GA-7VAX ok 370 zł(wygrala w testach na www.benchmark.pl) ale zdecydowalem sie bardziej przyszlosciowo na Soltek 75FRN2-L ok 400 zł (posiada uklad Nforce 2) ktory przyspiesza nieco dzialanie pamieci i jest chyba bardziej przyszlosciowy. Pozatym jest to niezwykle udana plyta Solteka.
Pozdrawiam Onmagarol |
Cytat:
|
A ja bym Ci polecil: GIGABYTE GA-7VA KT400 U133 USB2.0 AGP 8x
Sam mam teraz Gigabyte'a tylko model wczesniejszy i z Raidem: 7VRXP i jestem z niego naprawde zadowolony. Szybko, raczej nieawaryjna, z DUAL Biosem, ogolnie bardzo dobre plyty :) |
Zbieg12 no to przynajmniej do ecs'owatych wynalazkow osiągnelismy consenus czy jak się to co zgoda pisze :)
ale jedno małe ale:) jak teraz coś brać to TYLKO na nforce2 / polecam abita -> nie jest drogi straszecznie i ma duuzo dobra na pokładzie a i kręci się jak to na abitach pozytywnie :)/ pozdro |
Cytat:
Chwalebna i tania: Soltek SL-75FRN, lub mniej tania SL-75FRN2RL |
Cytat:
Może z tym Shuttle się mylę (tylko 1 opinię znam) ale błędu co do ECSa i innych kombinacji nie wmówi mi nikt :) |
Zbieg12 miałeś jakiegoś wspołczesnego / choć i w czasach 486 to były stabilne płyty/ shuttle w łapach? testowałes go?
ja tam bardzo lubię shuttle / od czasów sławnego abita na kt133 jade w swoim domowym kompie tylko na shuttlach od ak31 i jej mutacji po ak35-37 i na pewno nie zmieniłbym ich na inne zrobione na tym samym chipsecie bo w moim wypadku sprawdzają się nadzwyczajnie a inna sprawa że dużo ich zamontowałem w kompach i nigdy z żadnym shuttle nie miałem żadnych przebojów /bo to dobre stabilne nad wyraz płyty z rozsądnym biosem, a że są jeszcze tanie to tylko plus a mozliwości mają nad wyraz duże / nawet te najtańsze modele/ natomiast totalnie negatywnie nastawiony jestem do asrocka / mimo iż to asusowate/ bo to shit klasy tani esc / choć płyty firmy sono są jeszcze gorsze niż ecs :) / pozdro ps znam też JEDNEGO osobnka co to ecs'a by bronił jak częstochowy podczas potopu szwedzkiego :) |
jaka różnica między nforcem a nforcem2. (za wyjątkiem że ten drugi jest dłuższy :)) Do czego to służy? Podajcie jakąś chwalebną tanią płytkę z nforcem2 pod amd.
|
Ja chwalę Soltek, Abit, Asus, MSI.
Zdecydowanie nie chwalę ECS, Shuttle, i inne cuda niewidy z rodziny TANIEJ JUŻ NIE MOŻNA. |
Najtańszy zakup płyty z chisetem nForce to Soltek 75FRN, poza tym chwalone sa produkty firm: Asus i Epox.
|
co ATHLONÓW XP to wiem że to co piszą to bujda ale tak jakoś się przyzwyczaiłem. W końcu lenistwo jest drogą do raju co nie? Chciałbym się dowiedzieć jakie firmy są godne zaufania. Celowałem w gigabyta bo mam już jedną jego płytkę i się jeszcze nie zawiodłem ale co jest teraz to niewiem.
Sayonara |
mea culpa
literówki to przekleństwo / miało być 2200+/ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |