![]() |
Podziękowania dla Jabba the Hutt za lekcję. Jak widzicie żyje jeszcze jeden ignorant co mało wie. Każda Wasza rada jest cenna i pozwala mi nadrobić braki.
Jeszcze raz dzięki dla Wszystkich - tym razem |
Cytat:
powtórzę - dla mnie to sprawa indywidualnych wrażeń z porówniania moich dotychczasowych filmów. może znaczenie ma fakt, że mój telewizor ma progresywne skanowanie ? po jego włączeniu chyba każdy rodzaj obrazu (TV, DVD, VHS) wygląda lepiej... |
Cytat:
Przeklądnąłem kilkadziesiąt postów w kilku wątkach i zaden nie popierał Twojej tezy. Być może jakiś z poparciem był i go przeoczyłem ale gro postów była za nieokaleczaniem obrazu deinterece'ingiem. Być moze specyfika twojego DVD lub telewizora albo porównujesz obraz na stopklatce sprawia, że takie odnosisz wrażenie. W każdym razie jesteś pierwszą i jedyną osobą od której słyszałem że lepiej zlikwidować przeplot. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam Jabba P.S. zaguglować - poszukać na Google. |
Tylko czym rozłożyć to .avi?
Własnie szukam tego Spruce DVDMaestro 2.9... ale na razie bez sukcesu. Co to jest ta sieć Pear to Pear (p2p) to chyba nie chodzi o połączenie kompów? Przepraszam za te pytania ale się trochę zagubiłem |
MaestroSBT to program do tworzenia napisów a ty potrzebujesz Spruce DVDMaestro 2.9...
|
mnie się bez przeplotu też bardziej podoba, choć nie wyszedłem po za próby jego usuwania w TMPEGnc.
Cobra - jeśli wolno - proszę napisz mi jaką nazwę pliku nosi DVDMaestro. Mam coś takiego MaestroSBT.exe ? Ale to chce jakieś skrypty,...? |
Cytat:
|
Cytat:
|
no nie trzeba.
ale to na razie nie mój problem. Z nim się moze nie zmierzę. Na razie nie radzę sobie z prostymi sprawami, np: czemu nie działa poprawnie wypalanie DVD z programu DVDLab. Namierzyłem go szukając DVDMaestro. A po zainstalowanie NET.Framework pięknie startuje SVCD2DVDMPGE (pierwszy post z tej serii) i ... rozkłada mi mpeg na oddzielne strmienie video i dźwięk. I co dalej? |
VDub ruszył - dzieki, ale .avi w którym video i fonia jest razem nie wczytuje. Psia... czym to rozdzielić?
|
Nie bardzo Ci wierząc :)
Przeglądnąłem troche forum Doom9 i takie oto wnioski sa tam zapisane --- I agree. Hehe, i guess some people are thinking interlacing is an error in the Video There are only a couple of reasons for Deinterlacing: Very low bitrates Output-Format does not support interlacing Captures from very old VHS-Tapes --- Chyba nie trzeba tłumaczyć |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |