![]() |
Muj problem nad problemy:((((
Eh sluhajcie mam nagryware teac cd-w552e ktura dostalem od kolegi zawshe zniom domnie przychodzil gdy hcial cos odemnie nagrac ale tak sie staloz e kupil sobie nagrywake dvd:0 noi mi oddal ta;/.... problemu ciag dalshy nomm i teraz oto co mi chodzinie moge nia nic nagrac zadnej plytki nie wiem nawet czemu alvbo wougule nie wchodzi do nagrywania npw nero albo hmmm nagrywa 60% 100% i wyskakuje blad zapisu jak ktos wie co to moshe byc t hmm proshe o kontakt na gg 5603393:)))) badz ewentualnie tutaj
(( (( |
@Cristof dzięki za odpowiedż. Ale dalej mnie zastanawia czemu nowy model nagrywarki jest tak "badziewny"(w moim przypadku). Gdyby nagrywał mi płytki z prędkością 32x zamiast 42x to pewnie bym se dał spokuj ztym ale 16x??!! to już przesada. Dlatego Prosze o wypowiedż kolegów posiadających TEAC CD-W552E też macie problem z płytkami Mediasonic48x i esperanza 52x??
|
W dziale o nagrywarach jest gdzieś test tego sprzetu. Tam są opisane płytki jakie wypala z jakimi prędkościami. Często tak jest, że płyty x48 można nagrać tylko x32, ale i jest też tak, że te x40 można nagrać x52. To zależy od płyty i nie sugeruj się tym co na tych płytach napisane :) Obkukaj jakie dobrze się wypalają i takowe kupuj :)
|
Cytat:
|
A ja mam pytanie do posiadaczy nagrywarki TEAC CD-W552E. Otóż czy odczytuje wam poprawnie prędkości jakie można sobie wybrać w nero?? Ja mam te problem że w plytkach firmy mediasonic moge wybrać prędkość nagrywania tylko 16x(płytka ma możliwość 48x) Płytki esperanza48x nagrywa normalnie z prędkoscią do 52x(nienagrywałem z taką). Znowusz najnowsze płytki esperanza 52x także mam możliwość nagrania tylko z 16x??? Inne płytki działają jak trzeba niewiem co to może być też macie takie problemy z tą nagrywarką?? Pozdrawiam
|
Już rozwiązałem i ten problem :)
Miałem zamienione taśmy ata100 z ata33 i dysk smiga teraz na UDMA5 :D |
To nie zależy tylko od twardziela, ale od kontrolera w płycie głównej. Np. jak płyta obsługuje max UDMA33 a dysk posiada UDMA66 to dysk zostanie "wykryty" jako 33.:)
|
Już sobie poradziłem - odinstalowałem sterowniki IDE na obu taśmach i restart i było oki.
To na czym powinien chodzić dysk jak nie na UDMA2 - ATA33?? |
Cytat:
PS. 99% pbroblemów z buforem wynika z nieprawidłowego trybu pracy urządzeń IDE, a te z kolei wynikają ze złej konfiguracji i pracy kontrolera IDE/ATAPI. Niekiedy jedno urządzenie podpiete z drugim urządzeniem na tym samym kanale wzajemnie zakłócają pracę. Powodem innym może być zła praca innego urządzenia które korzysta z bezposredniego dostępu do pamięci i niestety potrafi rzutować na pracę kontrolera - może to być np. karta dźwiękowa. |
Cytat:
|
Ja mam podobny problem. Jednak DMA włączyłem, ale pokazuje mi tryb PIO. Jak zrobić by tryb DMA się uaktywnił. Restart robniony, HDD na UDMA2. Samo się to jakoś przestawiło i nie wiem od czego :(
|
Ok, juz wszystko wporzadku znalazlem rozwiazanie problemu i nagrywareczka smiga teraz az milo... ;) Wstyd sie przyznac ale problem byl spowodowany nie wlaczeniem trybu DMA dla dysku twardego :) McDrive piwo dla Ciebie
:cool: Wielkie dzieki dla wszystkich za rady... |
Ashus a może włącz DMA dla wszystkich urządzeń: CD-Rom, Dysk Twardy, nagrywarka może wtedy Ci bufor przestanie skakać.
|
Hmmm nie wydaje mi sie zeby ten problem wystepowal przez HDD... mam Fujitsu 8 gb i dobrze chodzi, nie jest zjechany ani nic... no ale nie wiem, moze macie jednak racje... Narazie to sproboje zdefragmentowac go i zobaczymy moze cos pomoze, reinstalne tez wina... Jesli to nie pomoze to moze jeszcze cos poradzicie bo to wy jestescie specami od wypalarek, ja w tych sprawach jestem jak narazie lamerem... ;)
|
hi
to właśnie rozwiązałem mój problem okazało się że gdy podłączyłem drugi stary cdrom asus 50x do tej samej taśmy teac zaczął chodzić w pio4 , a chodził w udma2 jednak nie wpadłem na to żeby sprawdzić w menadżerze urządzeń w jakim trybie chodzi teac jesli wczesniej chodził dobrze jednak nie wiem co jest u Ciebie może ten dysk bo ja mam baracude IV
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:47. |