![]() |
Bierz GF FX 5200.
GF Rulezz! Pozdro;) |
Mallow zajrzyj na stronę www.benchmark.pl.
Tam znajdziesz testy kart graficznych i ogólne zestawienie wydajności wszystkich procesorow graficznych. Z tego co tam piszą to FX 5200 nie jest wydajniejszy od Radeona. A właśnie stamtąd je znalazłeś. Dopiero zauważyłem. Przejrzyj testy wydajności to wszystko się rozjaśni. |
Cytat:
|
a w r9100 128mb nie ma podzialu na 64 i 128 bitowe ?? bo w specyfikacjach nie pisze ilo bitowe
|
Ja mam Radeona 9100 i moge go z czystym sumieniem polecic. Za takie pieniadze nie dostaniecie lepszej karty. A ze nie ma wsparcia dla dx9...ile jeszcze czasu minie kiedy gry beda to wykorzystywac ? Nie ma sie co pchac do tych wszystkich nowosci, rowniez do 9200 i takich tam... Poprostu minie sporo czasu nim bedzie mozna zrobic uzytek z tych wodotryskow (jesli wogole beda kiedyz uzyte...)
|
wlasnie przeczytalem ze maja gorszy chipset graficzny ...
kurde szkoda ze 9100 nie ma agp8 i dx9 :ych: |
są mniej wydajne niż 9100
|
a co sadzicie o radeonach 9200 ... sa juz wypozazone w agp8 ... co o nich sadziecie .. jezeli polecacie to jaki ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
karty ze 128 mb ram mają wolniejsze pamięci i przez to są mniej wydajne
|
ale przeciez ta karta jest za slaba zeby wykorzystac te 128 ramu i osiaga gorsze wyniki podobno ??? :blee: :help: :sciana: :ysz:
|
Wieź radka, ale z 128 MB ramu.
|
Bierz Radeona i to bez namysłu.
|
dowiedzialem sie ze AGP 8x w GF to bujda, prawie nic nie daje a jest to za slaba karta aby wykorzystac je w 100%
dowiedzialem sie rowniez ze wykryto bledy jakis 2 zaawansowanych technologiach [shaders costam i jeszcze cos w wersjach 2.0] DX9 to raczej narazie nie jest potrzebne w grach, jedynie w 3dmark 2k3 moj strzal to bedzie chyba Radek pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |