Mam duży problem ;-( czy jest na to rada??
Dzisiaj stała się rzecz która narobiła mi ogromnego problemu. Chodzi o to że miałem sobie na dysku 2 partycje o pojemnościach 30gb i 50gb. Na tej 50gb przechowywałem sobie filmy i dzisiaj przyniosłem od kumla kilka nowych i chciałem je wrzucić na dysk. Jednak na partycji 50gb nie miałem miejsca a na tej z 30gb miałem jeszcze ponad 20gb wolnego więc chiałem przerzucić trochę miejsca na partycje 50gb. Używam partition magica 7 i dałem opcję resize partitions. Potem spoko programik wyszedł z systemu aby zrobić co miał zadane i w momencie 3z3 operacji wyłączono mi prąd ;-((( Po uruchomieniu kompa winxp normalnie wchodzi do systemu, w moim komputerze pojemności nie są zmienione a w partition magicu tak. Jednak najgorsze z tego wszystkiego jest to, że na partycji gdzie miałem filmy jest kilka plików o dziwnych nazwach, których nie da się otworzyć a partycja wszędzie jest widoczna jako zajęta. Czy jest jakiś sposób abym odzyskał dane na tej partycji??? Z góry za wszystkie rady bardzo dziękuję i będę wdzięczny jak mi coś doradzicie.
|