Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   przestroga guru nt. plyt Philips slim 700 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/przestroga-guru-nt-plyt-philips-slim-700-a-25394/)

-Sid-The-Rat=> 09.09.2003 22:09

przestroga guru nt. plyt Philips slim 700

moj zaprzyjazniony guru przestrzegl mnie dzis przed nowa partia plyty CDR firmy philips - seria slim 700mb

partie tych plyt o ATIP 'nanya plastics' zawieraja (niezalenie od sposobu wypalenia) tysiace bledow c1 I c2

i ja radze omijac z daaaaaleka

dzieki Marius :)

SEBAW 09.09.2003 22:47

Ja sądziłem, że płyty Philipsa są jedne z lepszych, choć miałem bardzo mało z nimi do czynienia, a tu okazuje się inaczej. :blee: Ale jak pozanć te płyty, jaki kolor/wygląd mają ??? Może jakiś link?

ThanatoS 09.09.2003 22:56

Skoro przestroga to i ja tez cos napisze. Radze z daleka omijac plyty TDK zielone. Wyszla rowniez spora partia zwalonych. 60% z nich rozpada sie w napedzie, a reszta to proby odczytu sa hmm, nie mozliwe.

SEBAW 09.09.2003 23:02

I tak renomowane firmy dbają o klientów... (( Jeszcze brakuje aż Verbatim spadnie na psy... :chytry:

frog 10.09.2003 03:28

Tylko nie mowcie nic o Esperanzach Silver-silver bo tylko na nich wypalam i jak narazie jest git.Niechcialbym ich zmieniac :|

paput2000 10.09.2003 08:08

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
I tak renomowane firmy dbają o klientów... (( Jeszcze brakuje aż Verbatim spadnie na psy... :chytry:
To się chyba nazywa "minimalizacja kosztów".

pawelblu 10.09.2003 09:17

Hm - pewnie Geant macza w tym palce, bo tam kupuje Hawki i Philipsy wlasnie (na Jubilerskiej - Praga). Ostatnio pojawily sie nowe Hawki zlote w slimie po 1,25, ale niestety sa od nanya, zobaczylem rowniez ze obok jest caly kosz Philipsow - i to zapewne jest na nowa seria bo do tej pory to lezalo kilka na poleczce tylko. Cena Philipsow jaka byla taka jest czyli 1,99 za plytke w slimie.

PS. Na obu plytach jest naklejka importera - firma "Manta" z Warszawy

MaciejT 10.09.2003 11:04

Philipsy mialem jakies dobre, ale to chyba 16x bylo :zeby:
Teraz mam dobre Datexy Silver (zloty kolor, hehe) 48x 700MB od Digital Storage (Hypernova, 9,99pln za 10 sztuk bez pudelek :)), ile maja bledow to nie wiem, ale mam jedna wieze ktora z plyt cd-r czyta jakies 5% tego co nagram i 40% oryginalow. To czyta :zeby:

Koolo 10.09.2003 19:02

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
To się chyba nazywa "minimalizacja kosztów".
Albo globalizacja.

/\/\cDrive 10.09.2003 20:41

Dzięki za ostrzeżenie, teraz wiem czego nie kupować.

Pawel_k 10.09.2003 21:00

ja na szczescie philipsy porzucilem jakies poltorej roku temu na rzecz Verbatimow :)
poza tym teraz ja i tak wypalam tylko na Memorexach i Hawkach takze.... :chytry:

Y@nkee_PL 11.09.2003 00:09

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
...
Teraz mam dobre Datexy Silver (zloty kolor, hehe) 48x 700MB od Digital Storage (Hypernova, 9,99pln za 10 sztuk bez pudelek ...

:spoko: :3msie:

jak narazie tylko te - moje ulubione :P - byle tak 4ever sie dobrze "palily" :zeby:

hmm... a jesli chodzi Philipsa i inne bardziej znane marki, to nigdy nie kupowalem plyt z najwyzszej polki 8)

jesli ta dolegliwosc dopadnie Datexy to wtedy zaczne sie martwic ;)

Druss 11.09.2003 00:18

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Tak sie sklada ze byla taka dupna partia Verbatimow z srebrnymi gorami, byly to tak zwane podrobki Verbatimow, i jestem przekonany ze tak samo te philipsy czy tez te tdk zielone byly stukane gdzies w piwnicach u nas w kraju.

ThanatoS 11.09.2003 11:32

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Tak sie sklada ze byla taka dupna partia Verbatimow z srebrnymi gorami, byly to tak zwane podrobki Verbatimow, i jestem przekonany ze tak samo te philipsy czy tez te tdk zielone byly stukane gdzies w piwnicach u nas w kraju.
Wyobraz sobie ze rozmawialem z kolega z Wloch i tam natrafil tez na te plytki TDK, mowil ze niezla zabawe mial. 3 plytki pod rzad sie rozpadly :D

memorando 11.09.2003 12:49

Ja kupiłem wczoraj 100 sztuk tdk metalic i 100 sztuk d view terazytanie które są skopane w/g was??? bo dview są importowane przez tdk polska a metallic normalne:) jeszcze jedno pytanie jestem daltonista ale wy to nazywacie zielono złoty kolor czy złoty? bo mam te dview są jasne a wy mówicie o zielonych więc dla mnie są jasno zielone złotawe na spodzie. Co sądzicie o cdromach asusa i nagrywarkach bo chcę kupić nagrywarę tej firmy. Ostatnie pytanie jak nie tdk metallic to jakie do audio w slimach i nie verbatimy cena za sztukę może być naswet powyżej 2 zeta i niegra roli ważne aby nośniki były za***iste do audio i w slimach sumer jakości

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.