![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
przestroga guru nt. plyt Philips slim 700
moj zaprzyjazniony guru przestrzegl mnie dzis przed nowa partia plyty CDR firmy philips - seria slim 700mb
partie tych plyt o ATIP 'nanya plastics' zawieraja (niezalenie od sposobu wypalenia) tysiace bledow c1 I c2 i ja radze omijac z daaaaaleka dzieki Marius
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sądziłem, że płyty Philipsa są jedne z lepszych, choć miałem bardzo mało z nimi do czynienia, a tu okazuje się inaczej.
Ale jak pozanć te płyty, jaki kolor/wygląd mają Może jakiś link?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Skoro przestroga to i ja tez cos napisze. Radze z daleka omijac plyty TDK zielone. Wyszla rowniez spora partia zwalonych. 60% z nich rozpada sie w napedzie, a reszta to proby odczytu sa hmm, nie mozliwe.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
I tak renomowane firmy dbają o klientów...
Jeszcze brakuje aż Verbatim spadnie na psy... :chytry:
|
|
|
|
|
#5 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Tylko nie mowcie nic o Esperanzach Silver-silver bo tylko na nich wypalam i jak narazie jest git.Niechcialbym ich zmieniac
|
|
|
|
|
#6 | |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Hm - pewnie Geant macza w tym palce, bo tam kupuje Hawki i Philipsy wlasnie (na Jubilerskiej - Praga). Ostatnio pojawily sie nowe Hawki zlote w slimie po 1,25, ale niestety sa od nanya, zobaczylem rowniez ze obok jest caly kosz Philipsow - i to zapewne jest na nowa seria bo do tej pory to lezalo kilka na poleczce tylko. Cena Philipsow jaka byla taka jest czyli 1,99 za plytke w slimie.
PS. Na obu plytach jest naklejka importera - firma "Manta" z Warszawy |
|
|
|
|
#8 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Philipsy mialem jakies dobre, ale to chyba 16x bylo :zeby:
Teraz mam dobre Datexy Silver (zloty kolor, hehe) 48x 700MB od Digital Storage (Hypernova, 9,99pln za 10 sztuk bez pudelek ), ile maja bledow to nie wiem, ale mam jedna wieze ktora z plyt cd-r czyta jakies 5% tego co nagram i 40% oryginalow. To czyta :zeby:
|
|
#9 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Dzięki za ostrzeżenie, teraz wiem czego nie kupować.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
|
|
#11 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ja na szczescie philipsy porzucilem jakies poltorej roku temu na rzecz Verbatimow
![]() poza tym teraz ja i tak wypalam tylko na Memorexach i Hawkach takze.... :chytry:
|
|
#12 | |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() jak narazie tylko te - moje ulubione - byle tak 4ever sie dobrze "palily" :zeby:hmm... a jesli chodzi Philipsa i inne bardziej znane marki, to nigdy nie kupowalem plyt z najwyzszej polki 8) jesli ta dolegliwosc dopadnie Datexy to wtedy zaczne sie martwic
|
|
|
#13 | |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
#14 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Ja kupiłem wczoraj 100 sztuk tdk metalic i 100 sztuk d view terazytanie które są skopane w/g was
bo dview są importowane przez tdk polska a metallic normalne jeszcze jedno pytanie jestem daltonista ale wy to nazywacie zielono złoty kolor czy złoty? bo mam te dview są jasne a wy mówicie o zielonych więc dla mnie są jasno zielone złotawe na spodzie. Co sądzicie o cdromach asusa i nagrywarkach bo chcę kupić nagrywarę tej firmy. Ostatnie pytanie jak nie tdk metallic to jakie do audio w slimach i nie verbatimy cena za sztukę może być naswet powyżej 2 zeta i niegra roli ważne aby nośniki były za***iste do audio i w slimach sumer jakości
![]() |
|
|