![]() |
Datex a kolor ?
Witam. Mam take pytanie. Chciałe spróbować kiedyś płyty Datex.Akurat natrafiłem na zielone. Niestety kiepska jakość :| . Ale za pare dni kupiłem złote. Były o niebo lepsze. Co jest z tymi datexami. Jaki kolor taka jakość. Jeszcze nie próbowałem Białych.
|
Datexy tylko złote lub czarne, żadnych zielonych !
|
Czarnych nie widziałem. A dlaczego jest różnica ?? Kolor/Jakość.
|
... nie wiem dlaczego, to wynik moich rocznych doświadczeń z Datexami i tylko te dwa kolory są dobrej jakości, ani białe ani zielone.
|
Złote dobre być :)
A zielone nadawać się na filmy :) |
Jak dla mnie złote są bardzo słabe, zielone doskonałe do filmów.
|
czarne, czarne i jeszcze raz czarne :)
|
Cytat:
|
Widze że zdania są podzielone :D.
Więc jakie są najlepsze. ?? Zielone - :(((( Złote - nie mam zdania Białe - mogą być Czarne nie próbowałem |
ja tez nagrywam na zlotych DATEX`ach. Nie ma problemow. Gry,Filmy,Programy,inne dany, no problems !
|
Ja tak samo. A co inny sądzą o innych kolorach ??
|
nie jestem znawcą Datexów, ale powiedzcie mi jedno.
Głównie zschwalacie złote. Złotą mają góre czy napis"GOLD" jako powierzchnie. Bo zielone są np. "Silver". W jakich kategoriach tu operujecie chłopcy radarowcy? :) Z Datexów starsznie zawiodłem się na 800 megowej. Nagrałem mape na nią i teraz albo w cd-romie albo w nagrywarce są takie zwiechy tej płyty, że dałem sobie spokój z tą mapą. Inna sprawa, że płytki pow. 700 MB to jazda bez trzymanki, że to tak nazwe, a jazda na tej nagranej płytce to jeszcze ochydniejsza sprawa. |
Cytat:
|
datex zielone kiedys byly ok ale od ponad pol roku sa do dupy
zlote - teoretycznie to samo ale o wiele leprze (pewnie robia je w innej fabryce) czarne (z czarnym spodem) - niezle do muzy i do gier na psx, osobiscie nagralem tylko kilka i to w czasach jak zielone byly ok |
A ja używam Datexów CZERWONYCH o rozmiarze 875mb 99min i przyznam, że są OK. :spoko:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36. |