Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Najprostsze i najszybsze kopiowanie DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/najprostsze-najszybsze-kopiowanie-dvd-25720/)

kemot81 18.09.2003 09:14

Najprostsze i najszybsze kopiowanie DVD

Witam to mój pierwszy post.

Najprostsze i najszybsze kopiowanie DVD.

Potrzebne: CloneDVD i AnyDVD.

Instrukcja po angielsku http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=72022

Oczywiście możne również znaleźć w internecie "pełne" wersje w/w programów.

Tym sposobem wypaliłem już 20 płyt i chodzą wyśmienicie na różnych odtwarzaczach stacjonarnych.

AnyDVD to wspniała rzecz - w locie zdejmuje zabezpieczenia i programy do kopiowania widzą płyty jako nie zabezpieczone.
Programik AnyDVD można używać z innymi programami do kopiowania DVD.
Sprawdzałem z IC8 beta i DVDshrink.
AnyDVD spowoduje że zapomnicie o programie DVDdecrypter.

Jeśli ktoś zna szybszy sposób kopiowania DVD to zapraszam do dyskusji.

Robs 18.09.2003 09:22

Re: Najprostsze i najszybsze kopiowanie DVD

Cytat:

kemot81 napisa***322;
Jeśli ktoś zna szybszy sposób kopiowania DVD to zapraszam do dyskusji.
DVDXCopy Xpress - jednym programem :)
Cytat:

kemot81 napisa***322;
AnyDVD spowoduje że zapomnicie o programie DVDdecrypter.

hehe, a co jeśli ktoś pracuje w systemie Win98? - zmiana systemu go nie interesuje :)
aha i nie kpij z DVDDecrypter'a - jest to najlepszy program ripujący (i nie tylko) jaki do tej pory powstał

kemot81 18.09.2003 10:21

DVD X Copy XPRESS - jeszcze nie sprawdzałem tego programu. Ale skoro twierdzisz, że jest szybszy to sprawdzę.

Mam pytania:

1. Czy ten program pozwala kopiować wybrane ścieżki z DVD, czy cały DVD. Na kilku stronach z opisem tego programu nie doczytałem się o takiej opcji.

2. Z tego co doczytałem DVD X Copy XPRESS ma w sobie zawarty decrypter.Jak on się sprawuje, czy widzi wszystkie płyty jako niezabezpieczone. Bo jeśli nie, to znowu mamy duet DVDdecrypter + DVD X Copy XPRESS - to nie może być szybkie.

3. Czy ty używasz duet DVDdecrypter + DVD X Copy XPRESS, czy sam DVD X Copy XPRESS.

PS. Używam CloneDVD, bo zawsze do kopiowania CD wykorzystywałem CloneCD i mam zaufanie do produktów Elby's.

Robs 18.09.2003 10:40

hehe, podjąłem tą dyskusję tylko dlatego, że interesowała Cie szybkość kopiowania ;)

Nie używam DVDXCopy w żadnej wersji i póki co nie zamierzam.
Jeśli chodzi o twoje pytanie, potrafi on wybrać interesujacy nas materiał, powinien także poradzić sobie z zabezpieczeniami płyt DVD.

Jak mówiłem nie interesuje mnie szybkość - a jakość.
W tym przypadku pozostają mi tylko: DVD2DVD-R oraz InstantCopy.

Jabba the Hutt 18.09.2003 12:40

Meine Herren !

Specem od DVD X Copy Xpress jest tu chyba Mesje ZORG. Ja tego progsa wogóle nie używam ,więc trudno mi się wypowiedzieć o jego skuteczności.

Dla mnie podstawowym teamem programów jest :
- DVD Decrypter
- DVD FAB
- Instant Copy 8
- DVD2DVDR

Do wypalania : Decrypter,Record NOW Max, Img Tool (+ Nero).

Ostatnio jesli chcę pozbawic płytę nieinteresujących mnie ścieżek Audio, napisów używam DVD FABa w opcji "only movie". A potem to juz do wyboru - albo DVD2DVDR (dłuższe działanie, dobra jakość) albo IC8 (krótsze działanie, też dobra jakosć). Decryptera też używam, szczególnie do wypalania plików PDI z IC8. Ale do rippowania też.
Wolę mieć ściągniety i odblokowany na HDD film niż jakieś odblokowywanie w locie Any DVD. Ten program ma ciągłe poprawki (częstsze niz NERO ;) ] i jakoś mu jeszcze nie ufam.
Co do Clone DVD to przecież Master Yoda pokazywał nam kiedyś test, gdzie znacznie lepiej od Clona wypadł własnie Instant Copy (jakość obrazu).

Zauważyłem,że jakoś mało kto (albo nikt) nie chwali się używaniem Nero Recode (czy jak tam nazywa się ten program Ahead, podobny do DVD Shrinka). Shrink to chyab znowu "zatkał się" na wersji 3.0 beta 5 i dalej cisza. A beta 5 najlepsza nie była (mi się wieszała).

Pozdrawiam

Jabba

Robs 18.09.2003 12:55

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;
Zauważyłem,że jakoś mało kto (albo nikt) nie chwali się używaniem Nero Recode (czy jak tam nazywa się ten program Ahead, podobny do DVD Shrinka
A wiesz dlaczego Jabba ?
Recode ma na swim wyposażeniu wyjątkowo mało dodatkowych funkcji, żeby nie powiedzieć, że nie ma ich wcale. Zapomnij tam o jakimkolwiek usuwaniu niechcianych tytułów, przycinaniu czy innych. Co prawda mozna skorzystać wcześniej z DVDFab, ale wiesz jak to jest :)
Ludzie by sie do niego przekonali na starcie, Ahead miałby kase, a tak - nie wróżę mu jak narazie świetlanej przyszłości, zły start jak na mój gust.

Fafer 18.09.2003 19:57

Zastanawiam sie czy którymś z tych programów można wywalać reklamy bądź nieprzewijalne komunikaty o copyrighcie.

Robs 18.09.2003 20:25

A to zależy, jeśli są one osadzone jako osobne title-set to nie ma problemu,
w innych przypadkach trzeba użyć IfoEdit.

kemot81 19.09.2003 08:26

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Dla mnie podstawowym teamem programów jest :
- DVD Decrypter
- DVD FAB
- Instant Copy 8
- DVD2DVDR

Do wypalania : Decrypter,Record NOW Max, Img Tool (+ Nero).

Jak ty przebrniesz przez ten zestaw programów to ja już mam duetem AnyDVD + CloneDVD 3 filmy wypalone.

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Co do Clone DVD to przecież Master Yoda pokazywał nam kiedyś test, gdzie znacznie lepiej od Clona wypadł własnie Instant Copy (jakość obrazu).
A ludzie którzy robili ten tes mieli zamiast oczu teleskopy.
ClonDVD wypadł gorzej tylko w teście z zoomem.
Kto ogląda filmy z takim powiększeniem?

Nadal twierdze że AnyDVD + CloneDVD to najszybszy i najprostszy sposób kopiowania DVD.
W dodatku CloneDVD ma Polski interface.
A filmy są bardzo dobrej jakości.

Pozdrawiam

Jabba the Hutt 19.09.2003 09:11

Cytat:

kemot81 napisa***322;(a)
Jak ty przebrniesz przez ten zestaw programów to ja już mam duetem AnyDVD + CloneDVD 3 filmy wypalone.

Pozdrawiam

Szybkość nie ma dla mnie znaczenia - tylko jakość. Co do zestawów :
1.DVDFab, Instant Copy 8, DVDDecrypter (palenie)
2.DVDFab, DVD2DVDR (+CCE), Img Tool (palenie)

Nie ma więc nic do przebrnięcia, wszystko dzieje się naturalnie, a moja spora huttańska inteligencja umożliwia mi pracę trochę bardziej skomplikowaną niż "one click only".

Oczywiście, gdybyśmy byli pewni Any DVD to można zastosować go w parze z IC8, to jednak nie da nam możliwości wycięcia zbędnych materiałów (no chyba,ze w IC8 w trybie Movie Only, ale to czasem zawodzi).

Jak już mówiłem, nie zalezy mi na szybkości tylko na jakosci. Co powiesz, kiedy program DVD2DVDR + CCE przetwarzają film w czasie od kilku do kilkunastu godzin ? A daje to znakomite wyniki.

Nie ma jednak przymusu stosowania jakiegoś programu. Każdy robi jak lubi i jak mu odpowiada.

Jabba

MagS 20.09.2003 22:44

Najprostszym i ze wszystkimi potrzebnymi funkcjami jest DVDXCopy np. 1.52 Wciskasz tylko jeden przycisk i gotowe. Cały film skopiowany. Jakość = identyczna z oryginałem

Jabba the Hutt 20.09.2003 22:46

Cytat:

MagS napisa***322;(a)
Najprostszym i ze wszystkimi potrzebnymi funkcjami jest DVDXCopy np. 1.52 Wciskasz tylko jeden przycisk i gotowe. Cały film skopiowany. Jakość = identyczna z oryginałem
Wiesz, co nie przesadzaj z tą identycznością...

Jabba

Robs 20.09.2003 22:51

Cytat:

MagS napisa***322;(a)
W takim wypadku wybrałbym raczej DVDFab'a
zgadza się Jabba? :)

Jabba the Hutt 21.09.2003 00:27

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)
W takim wypadku wybrałbym raczej DVDFab'a
zgadza się Jabba? :)

Tak, Master Yoda ! Zgadza się ! :)

Lord Jabba

zorg 21.09.2003 01:28

najprostsze i najszybsze

dvdxcopy xpress przeciez kazdy to wie

zwlaszcza te wszystkie yody i inne gwiezdne stworzenia^_^ (rycerze)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27.