Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   22 % VAT na usługi Internetowe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/22-vat-uslugi-internetowe-25864/)

Ormianin 21.09.2003 22:51

22 % VAT na usługi Internetowe

wkurza mnie ze polaczenia z Internetem podrozeja w przyszlym roku.
W sumie nic w tym nadzwyczajnego, gdyby nie to, ze powodem nie bedzie
dbalosc dostawców Internetu o swoje zyski, a wprowadzenie podatku VAT 22% na wszystkie uslugi telekomunikacyjne. Ministerstwo Finansów tlumaczy ten fakt koniecznoscia zmian polskiego prawa w zwiazku z wejsciem do Unii Europejskiej.
Nie dosc, ze i tak jest drogo jak cholera, to jeszcze dowala 22%... Co za idiota to wymyslil. Dziury w budzecie lataja czym sie da, podatki coraz wieksze i bezrobocie, na Zachodzie Internet tanieje a u nas bedzie drozec.
Mysla o stolkach w unii i liza im dupe!!
Kto teraz za to placi?!
My, potulne szaraczki

mallow 22.09.2003 14:58

mozna powiedziec tylko jedno :
:klnie:

pali 22.09.2003 15:17

Re: 22 % VAT na usługi Internetowe

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Ministerstwo Finansów tlumaczy ten fakt koniecznoscia zmian polskiego prawa w zwiazku z wejsciem do Unii Europejskiej.

Kłamią, nie ma takiej zależności. To są wszystko negocjacje, to zdanie zawsze jest nieprawdziwe.

Wlasnie dzisiaj przeczytalem w jakiejs gazecie (nieswiezej), ze 22 VAT na materiały budowlane, to tez wymog UE. Akurat w GB jest 0% a w Reichu chyba 7% czy cos kolo tego.

Pracownicy MF mają darmowe laptopy dla siebie, jak dla dziecka potrzeba, to tez sie znajdzie a z netem to moga połaczyć sie przez firmowa komórkę, to co - wisi im.

Torwald 22.09.2003 16:27

@mallow - z ust mi to wyjales...

taka Polska... ((

sayan 22.09.2003 16:44

powrót na stare śmiecie...

nie wiem czy sie nie myle ale juz kiedys był podatek 22% na usługi internetowe - 2 lata temu ..czy jakos tak.

Robili wielkie BOOM ze obnizają podatek na 7% aby ludzie mogli sobie z netu wiecej pokorzystac ..

FUCK !

andrzejj9 22.09.2003 17:00

Tak, Vat na uslugi internetowe wynosil swego czasu 22% i jego obnizenie bylo bardzo przyjemna niespodzienka. Natomiast co do wymogow Unii, to jak to najczesciej bywa, jest to po prostu pieprzenie. W calej, albo prawie calej Unii VAT na internet wynosi 0% i tak rowniez powinno byc u nas. Ale nasz wspanialy rzad szuka dodatkowych pieniedzy wszedzie, totez wyrywa z kieszeni podatnikow co sie jeszcze da (lub nie da) i uzasadnia to wymogami uni, co jest po prostu klamstwem.

Pawel_k 22.09.2003 17:08

nie znacie nowego celu rzadu: krasc duzo dawac malo :blee: :boks:

Torwald 22.09.2003 17:22

Pawel_k - poprawka: nic nie dawac,krasc duzo, jeszcze wiecej obiecywac.

Hajasz 22.09.2003 17:57

Jedyne rozwiazanie dla naszego kraju to wypowiedzenie wojny niemcom i od razu poddanie sie. W ten sposob bedziemy mieli jak w niemczech, moze nie od razu ale napewno8)

Nikita_Bennet 22.09.2003 22:13

Cytat:

Hajasz napisa***322;(a)
Jedyne rozwiazanie dla naszego kraju to wypowiedzenie wojny niemcom i od razu poddanie sie. W ten sposob bedziemy mieli jak w niemczech, moze nie od razu ale napewno8)

no i mamy rozwiazanie czemu neo+ stanialo.
..... aby moc podrozec a monopolista i tak jest swiety bo dal taniej a to zly rzad podniosl vat i tpsa jest za klientem bo mniej zarabia aby klient nie tracil i takie tam gadanie. tpsa obnizyla najpierw cene aby mniec promocje a cena i tak wroci do podobnego stanu co byla a tpsa bedzie fajna bo obniza ceny a w rzeczywistosci nagania kleitow i stara sie aby starzy nie rezygnoali

Remix 23.09.2003 02:14

Witam!

a slyszeliscie dzisiaj, ze maja w przyszlosci wprowadzic obowiazkowe ubezpieczenie OC dla ROWERZYSTOW !!!! paranoja!
dobrze, ze samochodem jezdze, niedlugo bedzie tak ze za pierdzenie beda podatki!

Pawel_k 23.09.2003 08:10

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

a slyszeliscie dzisiaj, ze maja w przyszlosci wprowadzic obowiazkowe ubezpieczenie OC dla ROWERZYSTOW !!!! paranoja!
dobrze, ze samochodem jezdze, niedlugo bedzie tak ze za pierdzenie beda podatki!

zaraz bedzie OC dla butow bo w koncu piesi tez cesto powowduja wypadki, OC dla psow bo wpadaja pod auta, OC dla krow saren i dzikow ktore nieswiadomie wpychaja sie pod kola rozpedzonych TIRow ^_^ ^_^ ^_^
proponuje podatek od ilosci zuzywanego powietrza :D

andrzejj9 23.09.2003 12:53

Cytat:

no i mamy rozwiazanie czemu neo+ stanialo.
..... aby moc podrozec a monopolista i tak jest swiety bo dal taniej a to zly rzad podniosl vat i tpsa jest za klientem bo mniej zarabia aby klient nie tracil i takie tam gadanie. tpsa obnizyla najpierw cene aby mniec promocje a cena i tak wroci do podobnego stanu co byla a tpsa bedzie fajna bo obniza ceny a w rzeczywistosci nagania kleitow i stara sie aby starzy nie rezygnoali

Z ta neostrada to tak do konca nie jestem pewien. Przyjzalem sie dokladnie umowie i stoi tam, jak byk, ze cena wynosi 149 zlotych BRUTTO (przy podpisywaniu umowy na 12 miesiecy). Nie wiem, czy to jakie niedopatrzenie ze strony TPSA, czy moze nie wiedza oni jeszcze o planowanej podwyzce Vatu, ale w tym momencie, po podpisaniu takiej umowy, zadne zmiany Vatu nas nie obchodza. Umowa jest podpisana i dwie strony maja obowiazek sie z niej wywiazac.

Cytat:

Ja slyszalem to juz jakis czas temu i nie bede sie wypowiadal, co na ten temat sadze. Bardzo czesto jezdze rowerem i jedno jest pewne, nie mam najmniejszego zamiaru wykupywac zadnego dodatkowego pomyslu rzadu. Na szczescie prawo w Polsce jest tak respektowane, ze po poczatkowej, powiedzmy polrocznej nagonce, zapomni sie o sprawie. A z ewentualna straza miejska, ktora chciala by mnie skontrolowac, to nie widze problemu.

Cytat:

zaraz bedzie OC dla butow bo w koncu piesi tez cesto powowduja wypadki, OC dla psow bo wpadaja pod auta, OC dla krow saren i dzikow ktore nieswiadomie wpychaja sie pod kola rozpedzonych TIRow
proponuje podatek od ilosci zuzywanego powietrza

Z tym OC dla pieszych to uwazaj, zebys nie wykrakal ;) Zreszta moze to i zabrzmi dziwnie, ale taki podatek mialby o wiele wiecej sensu niz dla rowerzystow. A to dlatego, ze piesi powoduja rocznie okolo 8000 wypadkow, a rowerzysci niecale 2000. Ale bez obawy, to na pewno bedzie nastepne posuniecie naszego wspanialego rzadu. Zreszta zeby nie bylo za prosto to w przyszlym roku podatek VAt skoczy nie tylko na uslugi internetowe. Jest baaardzo duze prawdopodobienstwo, ze VAT na prase zwieksza z 7% na 22, oraz, ze wprowadza VAT na ksiazki (oczywiscie od razu 22%), co juz bedzie sztytem *****izmu, nawet jak na tych idiotow, ktorzy to wymyslaja. Do tego vat ma rowniez skoczyc na wiele innych rzeczy, o ktorych glosno sie nie mowi (i co chwila po cichu jest podnoszony - vat, akcyza - nie mowi sie o tym, ale ceny ida co jakis czas w gore, nie bez powodu). Ja mam stycznosc z branza zoologiczna, ktora jakos do tej pory nie zucila sie oczy panom ministrom, ale wiem, ze to rowniez ma sie zmienic. W innych branzach, ktore jakims cudem jeszcze sie uchowaly bedzie najprawdopodobnie tak samo.

No coz, szczesliwego nowego roku 2004 ;)

-Sid-The-Rat=> 23.09.2003 13:00

Cytat:

Hajasz napisa***322;(a)
wiesz czemu polska armie mozna rozwiazac, generalow wytluc a zolnierzy pogonic do domow, czolgi sprzedac do iraku a kalasznikowy na bazarze? bo zaden krej w promieniu 1000km nie zechce zdobywac takieg bagna jak my

niemcy by gineli tylko po to zeby nie miec z nami nic wspolnego!

surff 23.09.2003 13:59

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
wiesz czemu polska armie mozna rozwiazac, generalow wytluc a zolnierzy pogonic do domow, czolgi sprzedac do iraku a kalasznikowy na bazarze? bo zaden krej w promieniu 1000km nie zechce zdobywac takieg bagna jak my

niemcy by gineli tylko po to zeby nie miec z nami nic wspolnego!

tak samo jak ja bym sie dał zabić żeby nie mieć z Niemcami nic wspólnego....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34.