![]() |
Ilość załączników: 1
Windows 2003 server standard PL
|
Cytat:
Cytat:
(a konkretnie to jestem w trakcie robienia malego utilsu na zyczenie znajomego - jak chcesz to Ci podesle jak dokoncze - a to info o wersji systemu to mial byc taki bajer :) ) Cytat:
|
wiem wiem, troche to trudne ale pewnie juz ktoś zrobił do tego komponent. Tak z ciekawości do czego ci takie dokładne dane?
ps. u mnie w szkole mają jeszcze pare kompów z 95 ;) |
Cytat:
do tego potrzeba mi wlasnie tych dokladnych wartosci buildow gdzies w sieci znalazlem, ze 98SE mozna odroznic od zwyklego 98 tym, ze 98Se ma OSinfo.szCSDVersion[1] = 'A' ale u mnie nie dzialalo, bo to mialo byc jakos tak: OSinfo.szCSDVersion = ' A ' // spacje przed i po 'A' gdzies indziej widzialem sprawdzanie tego 98SE za pomoca wartosci builda (2222) i juz w koncu nie wiem poza tym jest jeszcze sprawa Win95 OSR2 (tu w ogole nie wiem czy to dziala, bo nie mam jak przetestowac), wiec gdyby jeszcze ktos uzywal Win95 to bylbym wdzieczny za screen'a |
.
|
Kod:
--- API GetVersionEx ---Kod:
function GetSystem: String; |
Cytat:
teraz wrzucam exe'ka skompresowanego UPX, moze teraz sie uda jakby nie, to trudno, prosze tylko o wypisywanie jakie numery wersji maja poszczegolne windowsy; wiem, ze: Windows XP - 5.1.2600 Windows 2000 - 5.0.? Windows 2003 Server - 5.2.? Windows NT - 4.0.? lub 3.51.? Windows 95 - 4.0.? Windows 98 - 4.10.? Windows 98 SE - 4.90.? tam gdzie jest '?' powinien byc numerek builda, ale ja ich nie znam, wiec prosze o dopisywanie jesli ktos wie dzieki |
Teraz dla odmiany nieoczekiwany koniec archiwum ;)
Ten program napisałes w Delphi? |
Cytat:
no nic, sprobuje tym razem dolaczyc zipa p.s. nigdzie indziej nie moge wrzucic tego plika, bo nie mam zadnego ftp'a; moze ktos ma zbedne 200KB na swoim ftp'ie :)? |
Błąd crc pliku rar :/ załaduj gdzieś indziej ten program i zapodaj linka...
|
WinXP z SP1 PL + ~90% obecnie dostepnych lat
|
wersja Windows'a
jestem w trakcie pisanie malutkiego programiku i chcialbym do niego wstawic mozliwosc wyswietlania wersji systemu operacyjnego, na ktorym zostal aktualnie uruchomiony (windows 95, 98, 2k, xp itd.)
chce to zrobic porzadnie (tzn. zeby pokazywal takie informacje jak 'OSR2' dla Win95 czy 'SE' dla Win98 ) i problem w tym, ze nigdzie nie moge znalezc dokladnych informacji o tym, jaki numer ma dana wersja (tzn. mniej wiecej wiem jaki, ale jest kilka wartosci, dla ktorych to sie nie sprawdza - szczegolnie chodzi w numery build'ow czy Stringi opisujace service pack'i) w zwiazku z tym taka prosba: bylbym dzwieczny i brzecacy jesli zechcielibyscie sciagnac dolaczony programik (oczywiscie nie jest to zaden blaster :) - on odczyta dane, ktore mi sa potrzebne) i wyslac to co on tam wypisal razem z wlasciwa wersja (najlepiej odczytana z Panel sterowania -> System -> Ogolne) mi na skrzynke z gory dzieki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |