Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LTR-52327s wolny odczyt (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ltr-52327s-wolny-odczyt-25896/)

CIAPEK 24.09.2003 21:03

Cytat:

pantest napisa***322;(a)
Wlasnie wrocilem z serwisu z nowa nagrywarka

Wymienili od reki , bo.....wiedzieli ,ze dali mi zepsuta CDRW!! ;/ grrr...Przeprosili...:)

pozdr i zamykam temat:P

BIG LOL

Pawel_k 24.09.2003 20:44

proponuje zaczac od sterownikow do plyty glownej (zainstalowac najnowsze/przeinstalowac), potem sprawdzenie programow dzialajacych w tle i programow do nagrywania, mozna tez sprobowac sprawdzic u kolegi dzialanie napedu.
linkow ci niepodam bo tez jestem wykonczony - wlasnie wrocilem z egzaminu poprawkowego... :blee:

Miki_ok 24.09.2003 19:36

re

Tasmy ok, sprawdzalem z thomshardware wlaczylem dma dysku twardego i napedow i dalej nic.. przeczytalem chyba caly faq na cdrinfo a od forum juz mnie oczy bola moze szukac nie umiem.. mam w moim liteonie firmware QS09 na starszym qs04 bylo to samo.. moze chodzi o sterownik dla napedu? ja mam jakis microsoft z 1999r. ale to chyba bez znaczenia.. nie mam pojecia w czym tkwi problem odpalam nagrywarke i znow! speed 48x, i 704MB nagrane w 8-9 min. ! (media store 48x, datex 48x, akoss silver 48x, esperanza multi speed) mozesz podac jakies linki? plizzzzzzzzzzzzz :'(

Pawel_k 24.09.2003 09:01

DMA, zle podpiete tasmy... (cala lista powodow zbyt dlugiego nagrywania jest tu gdzies na forum ;))
bo sprzet spowinien spokojnie uciagnac nagrywanie 48x :)

Miki_ok 24.09.2003 08:53

Jak mi sie slimaczy ! HELP!

Ja mam inny problem! nagrywa mi cdki z predkoscia 48x 8,9 min !! od czego to moze zalezec? wolny komp? Celek 900, hdd20gb, 256ramek....
wgralem firmware z liton.ab.pl i dalej to samo! HELP !

Eliasz 23.09.2003 21:19

Tylko nagrywarka zwalnia na większości płyt (zwłaszcza gorszych lub starszych)i nie chodzi tu o 1 czy 2 płytach . Na starym LG CED8120B (12x) nie ma takiego problemu. Mi to wygląda na to że płyta nabiera takich wibracji że nagrywarka musi zwolnić tempo odczytu.

Mimo wszystko zaraz sprawdze kilka płytek tym kprobe.

-Sid-The-Rat=> 23.09.2003 20:43

zassij najnowszego kprobe i poatrz czy w miescu gdzie nagrywarka zwalnia nie ma wiekszesj niz zwykl eilosci bledow c1 - nagrywarka wtedy (co naturalne) zwalnia zeby dokonac poprawnego odczytu - to buczenie to dzialanie silniczka polaczone z takimi stabilizujacymi kuleczkami ktore niestey musza halasowac

kprobe do pobrania z forum.cdfreaks.com dzial media

Eliasz 23.09.2003 20:38

Dzisiaj zauważyłem, podczas zrzycania na dysk danych ze starszych lub tanich płyt (np. Datex) to nagrywarka (LiteOn52327s) oprócz tego że dosyć głośno szumi (co chyba jest normalne) to gdy dochodzi do wyższych prędkości zaczyna także buczeć (tzn. chyba coś nabiera wibracji) i prędkość kopiowania spada (tak do ok. 16X) po czym znowu wzrasta i jeszcze raz spada (i tak kilka razy) po czym na końcu płyty dochodzi do ok. 50x . Gdy zrzucam dane z nowszych lub lepszych płyt (np. Verbatim) to nagrywarka tylko szumi (już nie buczy) i prędkość równomiernie wzrasta (bez spadków) do ok.52 x .

Czy u was też tak jest? Co powoduje buczenie (źle wywarzona płyta?)?
A może źle przykręcona nagrywarka (w co wątpie bo dokręcałem ją 2 razy)

Ma ktos coś do powiedzenia na ten temat???
Pzdr.

pantest 23.09.2003 17:55

Wlasnie wrocilem z serwisu z nowa nagrywarka

Wymienili od reki , bo.....wiedzieli ,ze dali mi zepsuta CDRW!! ;/ grrr...Przeprosili...:)

pozdr i zamykam temat:P

pantest 23.09.2003 15:46

no juz miarka sie przebrala....nie nagrywa mi na CDR Dysan 48x 700mb
oddaje ja!

pozdr

ThanatoS 23.09.2003 12:52

Ilość załączników: 1
A u mnie to tak wyglada.

CIAPEK 23.09.2003 10:50

nie ma co tu "przypuszczać" objawy i zrzut z Nero Cd Speed są tragedią.

Zwrot kochany...odwiedź serwis :(

Pawel_k 23.09.2003 10:22

Cytat:

pantest napisa***322;(a)
Dobra -mysle,ze juz wiem gdzie jest "pies pogrzebany".....

Przetestowalem kilkadziesiat CD

Ze wszystkimi CDR naped ma mniejsze lub wieksze problemy (szukanie)///
Ze wszystkimi tloczonymi CD (audio ,gry,programy) -tego problemow NIE MA!

Czyzby zakurzona soczewka?

pozdr

w nowym napedzie ??? ??? ???

pantest 23.09.2003 10:16

Dobra -mysle,ze juz wiem gdzie jest "pies pogrzebany".....

Przetestowalem kilkadziesiat CD

Ze wszystkimi CDR naped ma mniejsze lub wieksze problemy (szukanie)///
Ze wszystkimi tloczonymi CD (audio ,gry,programy) -tego problemow NIE MA!

Czyzby zakurzona soczewka?

pozdr

Pawel_k 23.09.2003 09:10

Ilość załączników: 1
Cytat:

para napisa***322;(a)
A czy wynik tego testu zależy od prędkości nagrywania płyty?
sadze ze nie bo jak widac na zalaczonym rysunku nawet plyta wypalona 52x ma takie same wyniki jak ta wypalona 32x (przynajmniej ja tak mam)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30.