![]() |
Cytat:
rany boskie... 8 miesięcy... :P |
Na NEO+ czekałem ~2 tygodnie (W-wa). A najlepsze jest to, że za dwa miesiące przyszedł rachunek za 3!!!!! K...a!!!! Co jest?!! Na infolini powiedzieli mi, że dlatego bo "aktywowałem" usługę na dwa dni przed końcem miesiąca!!!
Nawet nie wiecie jak się zacietrzewiłem! :bicz: Tepsa Sucks! |
heh no to bedzie happy end bo mam teraz neo tak podkrecilem sprawe ze pani z tepsy sama do mnie dzwonila ze juz mozna sie logowac :)
mozna bylo od wczoraj tylko ktos nie wpisal w system ze odebralem modem i nie dzialalo - moglem wejsc na rejestracja.neostrada.pl, ale po wpisaniu danych pin i id nie wyskakiwalo :) wszystko trzeba robis samemu teraz jestem userem neo 128 a wlasciwie 160/96 bo tak chodzi ach juz po klopotach a moze dopiero sie zaczely ten post zaczyna bloga przypominac lolq |
dalsza czesc bajki o tym jak przemus z tepsa umowe chcial miec na neostrade...
dzis czyli 30.06.2004 zerwalem umowe ktora podpisalem 28.06.2004- zestaw zamawiany w sobote dostalem w poniedzialek i tu juz to samo co wczesniej - linia skrosowana i nie dziala jak dzwonie pod 0800 mowia ze z problemiami z linia trzeba pod 9393 a jak dzwonie tu mowia z kolei ze jak cos z neo to trzeba dzwonic pod 0800.. paranoja mnie tepsa juz niczym nie zaskoczy czekam na innego isp poprostu |
dzis bylem po "protokul zdania" i wraz z ta mila cycata pania siedzialo tam dwuch mlodych panow (tak po 26-28 lat na oko) i jeden z nich byl skory do zartow np "moze pan skladac odwolanie od tej zlotowki" a po chwili dodal "+ vat"(czujecie temat) - szkoda ze matka nie wychowala mnie na dresiarza ach szkoda(a w wygladzie to mi wlasciwie brakuje tylko dresu) bo bym z tym panem chwilke "popolemizowal" - jakis frajes sie pewnie podwala do milej opalonej i probuje zaimponowac
na koniec powiedzial "no ale teraz juz pan mial i wie jak to jest" a ja na to "tak wiem ze z telekomunikacja nigdy nie dalo sie nic zalatwic i nadal tak jest" jedno jest pewne chlopaki zbystrzeli jak w trakcie pogaduchy zaczolem nawijac o linuxie i rekompilacji jondra zeby uruchomic usb - to napewno |
MASZ RACJĘ że zerwałeś umowę z TPSA :) :jupi: :cisza: Ja jak chciałem załozyć neo... to traktowali mnie jak intruza, natrenta, raz gadali że nie mają czasu mi założcyć a raz że wtym mieście nie można założyć neo ... Wielką oni łaskę zrobią że założą neo ... Według mnie to w ich interesie jest dbać o klijenta, a nie jeszcze go odpychać, i traktować jak intruza. Na szczęście są też inne firmy dające dostęp do internetu takie jak GigaNET, tam o klijenta dbają, jak mi nie działał intenet to to jeszcze w ten sam dzień przyszli naprawić. A nie to co w TPSA. A tak przyokazji powiem ż emojemu sąsiadowi co ma ne... co miesiąc każa mu płacić za aktywację i założenie, był już unich z tym że już raz zapłacił za aktywację itp. a oni żę musiała zaistnieć jakaś pomyła. I najlepiej jak by zapłacił ^_^ :jupi:
|
dzis zerwalem umowe tak zerwalem! :)
jutro odbiore formularz zdania bo dzis pani nie miala czasu mi wypisac :) :) - jak oni nie maja czasu wypisac formularza to ja sie nie dziwie, ze nie "maja czasu" ludziom netu zalozyc mam dosc traktowania odbiorcy uslugi jak idioty-ja nie potrzebuje "asystenta" w domu tylko jakiegos lba zeby cos tam zrobil na centrali - wetknal kabelek w inna dziurke czy cos jak kupujesz samochud to nie czekasz na jego "aktywacje" - "przydzielenie" mu kol albo silnika tylko widzisz, placisz i jedziesz a jak nie dziala to nie placisz proste? ale nie dla tepsy zebyscie slyszeli tego goscia na infolinii jaki byl mily :):):) i jak mnie przekonywal zebym tylko nie zrywal umowy, na koniec sie pozegnalem "do nieuslyszenia" i koniec(bo na infolinii nie zerwiesz umowy) dziekuje ekipie forum.cdrinfo.pl za wsparcie moralne w tak trudnym okresie dla internauty i nalogowego komputerowca jak meka z tepsa bym postawil jakiegos html'owego taga ale sie nie znam i mi nie wchodza :) wiec caluski cukiereczki i ciasteczka for all!!!! hear the music loud and proud THE END |
Powiniście się cieszyć ża wam wogule założyli Neo+ Mój sąsiad zgosił aby mu założyli Neo+ i po tygodniu mu załozyli (oczywiście rachiunek dostał z trzymiesięcznym opuźnieniem + odsteki karen i jeszcze chcieli go podać do sądu że nie zapłacił w terminie a przecież dostał z trzymięsięczym opuźnieniem rachunek) Potym jak mój sąsiad założył Neo+ postanowiłem że ja tez sobie założe Neo+ namówiłem rodziców. Zadzwoniłem do tepsy i tam mi mówią że tu gdzie miszkam (czyli w tym mieście)nie moga założyć Neo+ może za dwa lata..., to samo mówą w telepunkcie, a mojemu sąsiadowi założyli, a mieszka piętro podemną !!! Po wnerwijących rozmowach dałem sobie spokój z Neo+, i ząłozyłem sobie SDI (ale już nie w TSPA tylko w GIgaNecie) ci założyli mi neta w dwa dni po zgłoszeniu, sieć działa i nie ma żadnych problemów (tylko trochę przepustowość za słaba) A w czorja z TPSA do mnie dzownią że moga mi założyć NEO+ mówię im że przeciez mówile że nie moga założyć, a oni bezszelnie kłamią że mówili ze mogą założyć (a sam z nimi rozmawiałem). Poprostu szczyt bezszczelności. Teraz to ja mam ich w d...e !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
|
W Wołominie pod W-wą złożyłem zamówienie
16września.... czekałem... czekałem... Wkur... się niemiłosiernie. Zadzwoniłem pod 0-800..czy moje zgłoszenie wpłyneło - NIE!!!:blee: Bo nie ma "portów", tak "portów nie ma" 10 pażdziernika zadzwoniłem zgłosiłem usługe 14 miałbyć kurier był 16 pażdziernika od 16 mogłem już podobno korzystać - podobno. Ale dioda nadal migała 20 pażdziernika nie mogłem jeszcze się zarejestrować, wytłumaczone błedami na szczeblu multimedialnym - brednie. 24 po dużych problemach z otrzymaniem hasła, rejestracja nie była skończona - działa. SUper francuski sposób rządzenia - tak.....czy nie można było tak odrazu???:idea: |
No to udalo mi sie dodzowonic na linie ktora zajmuje sie rachunkami, skad przekierowano mnie na windykacje i co sie okazalo ?? Wogole nie wpisanej oplaty za NEO w moj listing - no wiec pani ja dopisalo, tylko wyszlo jej ze teraz przyjdzie do mnie MEGA-rachunek za kilka miesiecy abonamentu + aktywacja, jak sie spytalem kto za taki stan rzeczy odpowiedzialny to powiedziala ze nie wie :blee: Szczerze mowiac to ciekawe jaki bedzie ten rachunek :) Jak mi jeszcze bezczelnie nalicza odsetki za swoja glupote i lenistwo to sie pogniewamy :)
|
Dodam jeszcze ze podpialem u znajomej NEO i za cholere nie aktywna linia byla. Wyraźnie powiedzieli ze jest gotowa. Okazalo sie ze kabel z pudelka od tpsy byl uszkodzony. Dawal zwarcie i po jego podlaczeniu rozlaczal telefon (brak sygnalu). Dalem inny kabel wykonany przez dokladniejszego chinczyka i dziala.
|
ja czekalem 3 dni - TPSA Będzin
|
wcale nie jestem zadowolony
dostalem ten modem(speedtouch 330), powiedziano mi ze linia skrosowana i ze wieczorem moge sie logowac(wczoraj) a DZIS RANO dioda adsl nadal miga :( i nie przestaje zeby bylo smieszniej jak sie wyjmie kabel z gniazdka to tez jest to samo(miga sobie na zielono a czasem mignie na czerwono fajnie co?) na schemacie ten modem byl polaczony bez filtra jescze sprawdze czy kabel jest dobry itd dlaczego mi powiedzieli ze wszystko cacy a tu lipa? to juz jest szczyt szczytow-gdzie to podlaczenie w kilka minut tak jak w reklamie? dzwonilem pod 9393 i "wszyscy konsulatnci sa teraz zajeci..." tragedia jak sie wku*** to im oddam ten modem jeszcze dzis i nabluzgam tym na infolinii, w plocku i w moim telepunkcie - JA JUZ MAM DOSC TAKIEJ AMATORSZCZYZNY I PARTACTWA - tak jakbym nie o swoje prosil http://www.antyneostrada.prv.pl |
do mnie po pół roku o złożenia zamówienia zadzwonili i powiedzieli ze mogę juz założyc neo. Poprostu ich wyśmiałem i powiedziałem że teraz to dziękuję i poradzę sobie bez nich. Jak tak traktują klientów to niech za przeproszeniem wyp......... !!!
|
He he. Nie przejmuj się pawelblu. Ja na fakturę za telefon czekałem 3 miesiące i teraz muszę za tyle zapłacic (cos koło 500PLN). W twoim przypadku bedzie pewnie podobnie ;(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:00. |