Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Emule - prawdziwy wolny muł (https://forum.cdrinfo.pl/f5/emule-prawdziwy-wolny-mul-26798/)

KarolluZ 24.10.2003 14:45

okey paput nie denerwuj się... sądziłem, że jak wspominasz e eMule Plus to może wiesz cosik więcej ode mnie. Warto było zapytać... Kto pyta nie blądzi :)

paput2000 24.10.2003 13:59

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
miles

paput ale po co komuś dwa muły uruchomine naraz !? Czy możesz mi chociaż podać jakiś przykład takiego zastosowania, bo ja nie widzę żadnego sensu w tym ???

Czy w mojej wypowiedzi zauważyłeś chęć dyskutowania na temat tej możliwości Plusa? - ja tylko podałem fakt.

KarolluZ 24.10.2003 11:31

miles wiesz na czym polega muł ? Tu chodzi o kolejki... Nic nie można ściągnąć od razu... potrzebna jest zawsze cierpliwość :). Otóż u mnie komp działa cały dzień i gdyby nie wolne łącze to by ciągną ile wlezie... Ponadto jakbym zwiększył liczbę źródełek z 200 na jakieś conajmniej 300 to tylko palce lizać :). Jak zakładali mi radiówke to początkowo nie było limitu kto może ile ciągnąć i mam screena z muła, że rozpędzał się do 20 kB/s :). Po postu coś pięknego.

paput ale po co komuś dwa muły uruchomine naraz !? Czy możesz mi chociaż podać jakiś przykład takiego zastosowania, bo ja nie widzę żadnego sensu w tym ???

miles 24.10.2003 09:06

Czyli lepiej użyje 0.30b. teraz po włączeniu komputera ciągnie mawet 1.2 KB/s to nizły wynik:) Dobra to wyłączam go nie będe zostawiał włączonego, a wieczorem przeżuce się na tą wersje 0.30.
Ale to dobiero wieczorem. POZDRO
I opisu poszukam
Czy ktoś ciągnął na "suprnova"?

paput2000 24.10.2003 09:02

Re: muł czy osioł - jeden kij

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
hmmm.... otóż wiedz, że eDonkey [czytaj osioł] to zwierze uparte, natomiast eMuł [czytaj muł] to zwierze też w sumie podobne do muła. Sam się zastanawiam po co ta głupia teoria !? Ale wracając do tematu... Ostatnio dorwałem eMulePlus wersja 1h i nawet nie mogłem połączyć się z żadnym serwerem... Po mimo iż przeniosłem plik z serwerami [server.met] od eMule 0.30a do eMule Plus 1h to nadal na liście miałem coś około 10 serwerów.... dziwne... a dlaczego Ty po prostu nie spróbujesz z eMule 0.30a tylko od razu porywasz się na eMule plus ? Dla mnie ten eMule plus jest dziwny, ponieważ zaraz po uruchominiu miałem komunikat informujący mnie o tym, czy pozwolić na uruchomienie kilku mułów na jednym kompie !? Kurcze... Już jeden muł mi wystarczy to po co komu dwa !? dziwne...
Zdaje się iż w nowych wersjach muła i jego modyfikacjach lista serverów zapisywana jest w innym miejscu, dlatego skopiowanie server.met nie przyniosło rezultatu, a jeżeli chodzi o okno z pytaniem o urychomienie kilku procesów programu, to w przypadku Plusa jest to całkiem normalne - oczywiście wybieramy "nie".

paput2000 24.10.2003 08:56

Re: Emule - prawdziwy wolny muł

Cytat:

miles napisa***322;(a)
Przejżałęm forum, znalazłęm ustawienia emula plus itp. Troche jeszcze tam przeczytałęm od rana. Wyjaśnijcie mi. Czekam tak długo w kolejce od rana a transfer 3-4kb/s to zaje....szybko. Tak z tydzień i może coś ściągne???? Może coś tam żle ustawiłem
( neo+ )

Ostatni Plus coś jest nie za bardzo szczęśliwy, u mnie po zainstalowaniu przez jedną dobę nie ściągnął nic. Teraz używam wersji podstawowej 0,30b i UP/DL jedzie na maxa, w sczególności kiedy ma się dobre statystyki, ale na to też trzeba zapracować zamiast ściągać i instalować coraz to nowsze wersje.

KarolluZ 23.10.2003 23:17

muł czy osioł - jeden kij

hmmm.... otóż wiedz, że eDonkey [czytaj osioł] to zwierze uparte, natomiast eMuł [czytaj muł] to zwierze też w sumie podobne do muła. Sam się zastanawiam po co ta głupia teoria !? Ale wracając do tematu... Ostatnio dorwałem eMulePlus wersja 1h i nawet nie mogłem połączyć się z żadnym serwerem... Po mimo iż przeniosłem plik z serwerami [server.met] od eMule 0.30a do eMule Plus 1h to nadal na liście miałem coś około 10 serwerów.... dziwne... a dlaczego Ty po prostu nie spróbujesz z eMule 0.30a tylko od razu porywasz się na eMule plus ? Dla mnie ten eMule plus jest dziwny, ponieważ zaraz po uruchominiu miałem komunikat informujący mnie o tym, czy pozwolić na uruchomienie kilku mułów na jednym kompie !? Kurcze... Już jeden muł mi wystarczy to po co komu dwa !? dziwne...

miles 23.10.2003 16:34

Emule - prawdziwy wolny muł

Przejżałęm forum, znalazłęm ustawienia emula plus itp. Troche jeszcze tam przeczytałęm od rana. Wyjaśnijcie mi. Czekam tak długo w kolejce od rana a transfer 3-4kb/s to zaje....szybko. Tak z tydzień i może coś ściągne???? Może coś tam żle ustawiłem
( neo+ )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:01.