Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Złotówy !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zlotowy-26979/)

pawelblu 28.10.2003 20:48

Złotówy !!!

Hm - przed chwila ogladalem jakis kurier warszawski i mowili ze taksiarze protestowali dzisiaj do 17.00 i zapowiadaja kontynuowanie protestu na jutro. Chcialbym poznac wasze opinie na temat tego co te zlotowy robia. Mnie to strasznie wkurza !!!! Codziennie jade przez 3/4 Warszawy na wydzial i jak mi taksiarze robia protest to mam spory problem. Poza tym z moich obserwacji wynika ze 80% protestujacych to piep**** MPT, ktore ma jedna z najwyzszych stawek w Wawie - 2 zl./km. Poza tym Minist. Fin. refunduje ponad 70% ceny kasy fiskalnej, wiec wynika z tego ze oni sie po prostu boja uczciwosci a nie ceny jaka musieliby zaplacic za kase fiskalna.

Ja bym wszystkim protestujacym poodbieral licencje i tyle.

TAKSIARZE SA TAK BEZCZELNI JAK TPSA I PROGRAM USTERKA !!!! :)

Druss 28.10.2003 21:08

Bo widzisz jesli to wprowadza, to bedzie podatek vat +22%, czyli uslugi te nie dosc ze sa drogie beda jeszcze drozsze, lub tez taksiarze beda musieli obnizyc koszty tak zeby bylo tak jak jest.

-Sid-The-Rat=> 28.10.2003 21:55

hm... dzis po raz pierwszy mialem ochote wjechac celowo w czlowieka samochodem - byl to ***** taksowkarz ktory zatrzymal samochod na srodku ulicy, otworzyl drzwi, oparl sie o maske i zapalil papierosa - zupelnie jakby sk.. je.. nie wiedzial ze zablokowal wlasnie w pojedynke jeden z najwazniejszych skrotow w wawie...

smierdzace lenie... nieroby, oszusci - boja sie podatkow, boja sie uczciwosci - z opwiadan wiem ze ponad 20% kursow to kursy naciagniete - trasa na okolo, oplaty za postoj, za czas, za powrot, za dojazd - same oplaty ktorych prozno szukac w taryfikatorze...

dzis o 11.30 przez centrum wawy nie dalo sie prawie przejechac...

Sprezyn 29.10.2003 18:07

mnie to wq. Osobiscie jak mnie ktos zablokuje to
wezwe policje i zarzadam interwencji, jesli beda
lamane przepisy. Jesli interwencja nie nastapi
spisze policjanta i zloze skarge.
Ja place pie.... podatki i nie zycze sobie, aby
w Wawie byly jeszcze gorsze warunki do jazdy niz
sa.

Pawel_k 29.10.2003 18:46

taksowkarze protestuja->ludzie maja tego dosc i przesiadaja sie z taksowek do autobusow->darmozjady zdychaja albo sie opamietuja :blee:

ja po tych protestach niewezme juz napewno taksowki no chyba ze ktos mi nogi utnie :blee: ((

a tym co wawe blokowali to powinni wozy rekwirowac i licencje zabierac - kto jak kto ale warszawiacy juz dosc sie nastali w korkach przez te wszystkie protesty... :(

Y@nkee_PL 29.10.2003 18:57

jednoczesnie wspolczuje :glaszcze: i ciesze sie ze nie mieszkam w Wawie :)
mniejsze miasto to mniej klopotow z dotarciem gdziekolwiek
ale jak to bywa w Polsce, taksiarze moga sobie protestowac a rzad i tak swoje zrobi :blee:

pawelblu 29.10.2003 19:16

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
ale jak to bywa w Polsce, taksiarze moga sobie protestowac a rzad i tak swoje zrobi :blee:
I bardzo dobrze - jak odpusciliby taksiarzom to by inni zaczeli protestowac. Swpja droga to uwazam ze predzej rzad ma racje niz taksiarze !!!

eloise 29.10.2003 19:20

jutro czeka warszawiaków powtórka z rozrywki... http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...YiS8zjJY0X2KJP

Pawel_k 29.10.2003 19:29

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
jutro czeka warszawiaków powtórka z rozrywki... http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...YiS8zjJY0X2KJP
Cytat:

Podobne protesty odbędą się w czwartek w innych miastach kraju,
niech no tylko sprobuja mi miasto poblokowac to nogi z dupy powyrywam i opony poprzebijam ((((

-Sid-The-Rat=> 29.10.2003 19:31

k...a! to jak ja na uczelnie dojade? w taka pogode rowerem jest niebezpiecznie... :(

pawelblu 29.10.2003 19:52

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
k...a! to jak ja na uczelnie dojade? w taka pogode rowerem jest niebezpiecznie... :(
No wiesz oni nie musieli na uczlenie dojezdzac wiec im to teraz wisi :)
Poza tym ciekawe ze biednych taksiarzy stac na calodzienne jezdzenie po warszawie za darmo. Swoja droga to jak na tak prosty zawod (czyt. nie wymagajacy wyksztalcenia) i tak bardzo duzo zarabiaja. Ci ludzie sa po prostu bezczelni, bo i tak maja i beda mieli dobrze.

WARSZAWA POWINNA ZBOJKOTOWAC TAKSIARZY !!!

Druss 29.10.2003 21:16

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
\he dobrze ze jade pociagiem a do niego naginam na piechote

Remix 29.10.2003 23:13

Witam!

tak sie sklada, ze taksiarze nie maja racji - cala ta ustawa jest zgodna z prawem!

a teraz dwie strony medalu:

1. ktos wyprodukowal kasy fiskalne i chce je pchnac, a kolesie z rzadu maja mu w tym pomoc

2. kasy fiskalne likwiduja szara strefe - juz nie bedzie tak, ze zafajdany taksiarz spod lotniska sie nie ruszy za mniej niz 100zl - teraz bedzie musial ruszyc dupe za normalna stawke, skonczy sie mafia taksowkowa i jesli frajej nie da paragonu, to nie placisz!

kazdy teraz musi sam ocenic, co jest lepsze... ja osobiscie jestem za kasami fiskalnymi.. na calym swiecie stosuje sie takie rozwiazania

ps. nie jezdze taksowkami bo mam wlasna furke :)

Pagerus 30.10.2003 08:46

Ostatnio Wrocek (podejrzewam, że inne miasta też) jest tak zapchany, że jakby nam jeszcze doszedł strajk i blokady taksówkarzy to już w ogóle by się nie dało po mieście jeździć. Osobiście również jestem za kasami fiskalnymi, bo wówczas skończą się przekręty stosowane przez taryfiarzy (no może nie do końca się skończą, bo pewnie coś wymyślą aby nadal móc ściemniać ludzi - w końcu Polak potrafi, nie? :P )

brzuszki 30.10.2003 19:31

Nie ma bardziej chamskich kierowców,niz taksiarstwo,zwlaszcza warszawskie.
Onegdaj taksiarze byli w służbach UB,potem SB - nie dostałeś licencji inaczej.
Woziło to qrwy,handlowało walutą,wódą i obrastało w chamstwo i butę.
I zawsze jak na taksówkarzy żyli doskonale.
I we łbach się poprzewracało.
Wiara - jeżdżenie taksami nie jest obowiązkowe.
A sytuacja Sida - ro****..bym mu kinol i niech mnie skarży((

Nie ma takiej drugiej grupy zawodowej,której bym tak nie cierpiał jak właśnie "złotówy".
Wolno prosiakom Leppera blokować drogi,wolno i złotówom,ale nikt za nimi nie stoi i ich interes jest tu jedyną racją.
Rozdawać licencje na lewo i prawo i będzie jak w Łodzi - miło,szybko i tanio.

Państwo,które nie potrafi rozwiązać problemu taksiaarstwa na Okęciu,to panstwo do dupy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08.