Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywanie AUDIO (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-audio-27097/)

kisol 01.11.2003 09:14

Nagrywanie AUDIO

witam jest to najlepsza strona o tematyce nagrywania z jaka sie spotkalem! Prosze o pomoc!
Mianowicie prosze mi powiedzec jak skonfigurowac NERO zeby po nagraniu plyty audio z MP3 nie bylo przerw pomiedzy utworami!
NAgrywalem w trybie DAO i to nic nie pomoglo!
Pomozcie!!

Maciej 01.11.2003 09:21

Re: Nagrywanie AUDIO

Cytat:

kisol napisa***322;(a)
witam jest to najlepsza strona o tematyce nagrywania z jaka sie spotkalem! Prosze o pomoc!
Mianowicie prosze mi powiedzec jak skonfigurowac NERO zeby po nagraniu plyty audio z MP3 nie bylo przerw pomiedzy utworami!
NAgrywalem w trybie DAO i to nic nie pomoglo!
Pomozcie!!

To że nagrywasz w DAO nie ma znaczenia!.
Zaznacz wszystkie utwory w kompilacji ...wybierz właściwości /właściwości ścieżki/i tam masz przerwy między ścieżkami i zmieniasz przerwę z 2sec na 0sec...;)

kisol 01.11.2003 09:43

ThX moze to pomoze ;]

mallow 01.11.2003 09:44

albo w winoncd6 mozesz ustawic jak masz dostep do tego programu ...

PS A czemu winoncd6 przed nagrywaniem konwertuje kazda empetrojke ??? ze to trwa dluuuzsza chwile ?

Maciej 01.11.2003 09:44

Cytat:

kisol napisa***322;(a)
ThX moze to pomoze ;]
Jeśli nagrywasz dużo płyt z audio ...to polecam Feurio ;)

kisol 01.11.2003 09:59

Pojawil sie kolejny problem z moim sprzetam! Posiadam nagrywake
Liteon model LTR-48125S
i gdy chce nagrac plyte bez przerw wyskakuje mi komunikat ze jest to nie mozliwe!!
Czy jest na to jakas rada??

grzeniu 01.11.2003 10:34

Daj mu na OK, jemu chodzi tylko o przerwe przed pierwsza sciezka ktora, zgodnie ze standardem, musi miec 2 sek. Nero skoryguje te pierwsza przerwe a pozostale zostawi na 0 sek tak jak mu ustawiles.

kisol 01.11.2003 11:15

Uporalem sie z problememe uzywajac feurio!

btw

czyli jak nagram koncert w nero on nie bedze mial przerw tylko bedze pierwszy track przesuniety

btw2

wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!!!

paput2000 03.11.2003 08:25

Cytat:

kisol napisa***322;(a)
Uporalem sie z problememe uzywajac feurio!

btw

czyli jak nagram koncert w nero on nie bedze mial przerw tylko bedze pierwszy track przesuniety

btw2

wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!!!

Jaki pierwszy track będzie przesuniety? - pierwsza wymagana 2-sekundowa przerwa występuje przed 1-trackiem i nie ma żadnego wpływu na zawartość płyty.
Jeżeli w skład Twojego materiału do wypalenia płyty koncertowej wchodzą pojedyńcze pliki mp3, które po wypaleniu będą poszczególnymi trackami w projekcie audio, do jest duże prawdopodobieństwo iż pomimo zastosowaniu zerowych przerw pomiędzy utworami efekt nie bądzie idealny i wystąpi drobne przesunięcie lub przeskok na granicy utworów. Taki urok, choć czasami miałem do czynienia z materiałem zrzuconym przez EACa, gdzie efekt był prawie idealny, ale był to raczej przypadek. W przypadku materiału koncertowego lub suity, najlepsze efekty uzyskuje się z obrazów dźwiękowych (jeden duży mp3 + plik cue).

kisol 03.11.2003 13:32

Wie ze chodiz o przesuniecie calej zawartosci!!

Niestety nie mam mozliwosci zgrania na jeden duzy plik mp3! Poniewaz nagrywam bootlegi kture dostaje w formacie mp3 a musze je ladnei nagrac!!

Legam 04.11.2003 00:29

mp3 ma taką właściwość, że zapisuje muzykę w blokach o określonej liczbie próbek (nie pamiętam ile). Powoduje to dodawanie na końcu utworu kilku zerowych próbek z niezapełnionego całkowicie ostatniego bloku spakowanego pliku. Dlatego praktycznie nigdy nie uzyskasz idealnych przejść między utworami.
Należałoby najpierw rozpakować je do .wav i usunąć niepotrzebną końcówkę w jakimkolwiek edytorze plików muzycznych. Można je nawet od razu połączyć w całość, a indeksy poszczególnych utworów dodać na końcu w programie do nagrywania (Nero i Fuerio mają taką możliwość).

-Sid-The-Rat=> 04.11.2003 07:43

te zerowe probki o ktorych mowa zostaja usuniete w procesie pre processingu przez programy typu feurio (przy pierwszym od gory zaawansowanym ustawieniu przerw) czy sequoia - i problem znika - lepiej niz feurio na pewno nie zrobisz tego w edytorze dwiekowym - chyba ze bys poswiecil na to naprawde chora ilosc czasu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:47.