![]() |
Problem przy wypalaniu Audio.
Witam Szanownych Kolegów.
Ten temat był już wałkowany bardzo dużo wiem, wiem, czytałem archiwum, ale proszę Was radę. Przy wypaleniu płytki audio czy to z MP3 czy z oryginalnej płyty sklepowej na wypalonej płytce pojawiają się delikatne szymu, powtarzające się cyklicznie. Od połowy płyty słychac je delikatnie, nasilaja się przy końcu płyty. Korzystam z nagrywarki Ricoha MP 9120, zainstalowany ma standardowy podwójny kontroler PCI IDE, kontroler magistrali USB VIA, wypalam audio na płytach czarnych esperanzy. Wypalam 4x w DAO w Furio. Wcześniej nie miałem problemu z jakościa przy wypalaniu na czarnych płytach. Gdzie jest problem bo ja już jestem bezsilny zmieniałem parametry wypalaniu na różne sposoby i nic. Na srebrnych płytach szumy występuja jeszcze mocniej. pozdr. |
Na "dzisiejszych" nośnikach zalecane jest, aby ścieżki audio były nagrywane w przedziale od 8x do 16x.
Spróbuj również nagrać na innych nośnikach. |
i jak nagrywasz nero to usuń cisze albo coś z tą twją wypalarą nie tak 8)
|
dokladnie jak pisal SEBAwl czyli 8-16x dla audio
jezeli na sile chcesz spawac z 4x to poszukaj nosnikow MetalAzo (ciemnoniebieskie) - one sa zoptymalizowane pod kontem niskich predkosci, ale dla nich tez 8x bedzie odpowiednie |
Spróbuj wypalic na 12x ja na takiej prędkosci zawsze wypalam na tej prędkosc i nic nie słychać ale masz nagrywarke Ricoha,słyszałem że te nagrywarki nie powalają skutecznością.
PS Audio płyty sie najlepiej na MMORACH wypala. |
Problem został już rozwiązany poprzez rozmowe na GG. Tu nie chodziło tylko o prędkość.
|
Cytat:
(chyba ze standardy - predkosc, znaczniki oproznienia bufor, kiepska partia plytek...) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:11. |