Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Matrix Rewolucje - Co sądzicie??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/matrix-rewolucje-co-sadzicie-27258/)

Tribunal 29.11.2003 19:28

Njalepsza byłą pierwsza część do trugirj podszedłem trochę z obrzydzeniem strasznie nudna jak zaczynałą się rozmowa to mi sie przypominał serial "ISAURA".Trójka taka sobie ale zobaczyć można

Vavoom 28.11.2003 00:10

Jeśli chodzi o poziom grafiki i różnych efektów, to jest wg mnie cudeńko. Żeby się o tym przekonać, nie wystarczy dvdrip nawet na 2cd. Trzeba iść do kina. Koniecznie! Odradzam psucie sobie smaku na 17''. Irytowały mnie tylko dość częste jak na taki film "sceny z melodramatów i romansideł". Żygać się tym chciało. Jak mogli tyle tego wkomponować w taką akcję??
Ale ogólnie filmik jest OK, w porównaniu do poprzednich odcinków (a zwłaszcza do Reaktywacji gdzie nic się praktycznie nie działo) wg mnie wypada najlepiej!!

adixo 14.11.2003 11:42

Byłem zobaczyłem i wg. mnie trochę lipa
Jedynka całkiem OK
Dwójka - szkoda słów
Trójka - może być

Moja oólna ocena całości 3+

krzpac 13.11.2003 21:58

Cytat:

Napisany przez Maciej
Matrixa ...skończyłem oglądać na pierwszej części, przynajmniej pomysł był w miarę oryginalny...8)

a skąd wiesz ze pomysł w II i III nie jest równiez oryginalny ? przeciez tych części nie widziałeś...

Macio.Men 13.11.2003 16:45

Cytat:

Napisany przez Ziele
Właśnie!!! czemu Niemcy wszytko dubbingują? Według mnie takie coś psuje cały klimat w filmie...

Bo zawsze wszystko mieli swoje i po swojemu, wiec sie przyzwyczaili :).

To samo Włosi, tez wszystko pod dubbing idzie.

Lenie, czytac sie im nie chce ;)

kraluk 12.11.2003 18:40

Cytat:

Napisany przez Ziele
Nie mam ochoty 8) ;) jeszcze by mi zdubbingowali mój głos :D:D

No wiesz co... Jesteś okrutny:) ;)

Ziele 12.11.2003 18:35

Nie mam ochoty 8) ;) jeszcze by mi zdubbingowali mój głos :D:D

Pawel_k 12.11.2003 17:26

Cytat:

Napisany przez Ziele
Właśnie!!! czemu Niemcy wszytko dubbingują?(...)

spytaj sie niemcow...

kiewas 12.11.2003 15:35

Niemcy to już tak mają. Chcą mieć wszystko "po swojemu"...

Ziele 12.11.2003 15:19

Właśnie!!! czemu Niemcy wszytko dubbingują? Według mnie takie coś psuje cały klimat w filmie...

Bartez 12.11.2003 14:12

wlasciwie wszystko juz zostalo powiedziane

efekty specjalne calkiem mile dla oka, zwlaszcza scena z robotami i obrona

ale chyba nikt z Was nie mial przyjemnosci ogladac Matrixa z niemieckim dubbingiem :D

chociaz musze przyznac, ze calkiem niezle sie spisuja i spodziewalem sie, ze gorzej to wychodzi z dubbingiem

przy scenie jak Trinity umierala i mowila ich liebe dich myslalem, ze padne ze smiechu :) biedni Ci Niemcy, nie moga uslyszec prawdziwych glosow Neo czy Francuza :)

_Neoo_ 11.11.2003 23:41

Właśnie wróciłem z seansu imuszę się zgodzić z nimal-em. Trójka praktycznie składa się z dwóch scen (atak na Zion i walka Smith vs Neo) i pozatym jest pustka... Trochę rozmów mających dorównać tym z jedynki czy z dwójki (jak np. gadka Wyroczni), troche scen mających wypełnić czas (stacja metra i Kolejarz) i pomiędzy powciskane efekty specjalne (widok widziany przez ślepego Neo, tak nawiasem mówiąc fajnie to wygląda). Kilka wątków zostało praktycznie nieruszonych, jak wspomniany przezemnie Kolejarz czy Seraphin jako syn marnotrawnty (kto widział wie o co mi chodzi :p ). Tymi scenami Wachowscy pozostawili sobie furtkę do kręcenia dalszych części ,pomimo zapewnień producenta że na trzech się skończy, ja osobiście w to wątpię.

Jedynkę widziałem 20 razy, dwójkę 4, a trójkę? Myślę że na dwóch, góra trzech się skończy, niestety :( Żałuję tego, ale mam nadzieję pocieszyć się książką o świecie Matrixa "Wybierz czerwoną pigułkę", a na razie pozostał żal i ogromny niedosyt...................

nimal 11.11.2003 21:20

rozczarowanie i ogromny niedosyt
czesc 1-wspaniala
czesc 2-ciezko bylo dorownac czesci 1, ale cala ekipa stanela na wysokosci zadania
czesc 3-jakies nieporozumienie - romansidlo + "ameryanski patriotyzm" rodem z armagedonu czy 1000 innych filmow - slowem: WIELKIE ROZCZAROWANIE, po prostu kolejny dobry film, a nie arcydzielo jak poprzednie czesci...

Ziele 11.11.2003 11:35

Nie szkoda ci oczu? ;) radze poczekac na dvdripa na 2cd...

esem 11.11.2003 11:31

Mam już 2 x CD (mpg) ale niegdzie nie ma napisów. Może ktoś gdzieś je widział?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49.