Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Forumowicze a Wojsko Polskie ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/forumowicze-wojsko-polskie-27597/)

-Sid-The-Rat=> 16.11.2003 08:18

dzis obalalem sobieskiego - i mial zdecydowanie o.7 literka :) wiec albo mi sie mnoza byty w oczach - albo sobieskich bylo wielu...

Pawel_k 15.11.2003 23:45

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Chyba krolow :D ...

a nie przypadkiem papierosow ;) :D

pawelblu 15.11.2003 23:31

Cytat:

Napisany przez jan 3 sobieski
generalow do woja nie biora....

Chyba krolow :D ...

jan 3 sobieski 15.11.2003 19:26

generalow do woja nie biora....

Blaze 15.11.2003 17:56

żółto-zielona WIOSNA 02/03
Unitarka JW 2420 - 10 Warszawski Pułk Samochodowy, w sumie nic ciekawego do wspominania, głupawe szkolenia czy poligon na odwal się. Sztuka jest sztuka.
Później JW 4063, warunki w kilku słowach syf, kiła i mogiła. O żarciu nie wspomnę bo na kuchni rządził dziadek (przez kotlety dobrze było widać słońce), ale atmosfera całej jednostki zarąbista. A na koniec w związku z likwidacją jednostki znowu JW 2420, tu chociaż żarcie było dobre bo na kuchni wnuczki, ale nie było już tej atmosfery.
Ogólnie wojsko wspominam jako miło spędzony rok wyjęty z życiorysu.
St. szer. rez. Blaze

Victorek 15.11.2003 17:14

JW2742 Mińsk Mazowiecki czyli 3 Brygada OT
Zima 00/01
Jako jeden z niewielu wiedzących jak wygląda komputer natychmiast po unitarce przeniesiony rozkazem do sztabu jednostki jako kancelista.
Przepustki co tydzień, zero zajęć w polu, poligony dwa zjeździłem w składzie sztabu.
Jednym słowem plaża ;)
No może nie tak do końca ale łatwiej już chyba być nie mogło.
st.szer.rez.

lopus 15.11.2003 16:15

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
witam po twojej jednostce w Bukownie zostal tylko las NIE RAZ chodze sobie tam na grzyby.mieszkalem w olkuszu ponad 22 lata .pozdrawiam

No i bardzo dobrze ze tak sie stało,oj dostałem tam w dupe,teren w sam raz na poligony

LECHWOS 15.11.2003 15:00

Cytat:

Napisany przez lopus
Jesien 1980-1982.unitarka Bukowno k/Olkusza reszta WOPK Gliwice ....ponury okres stanu wojennego...starszy kapral na wyjscie...stracone 2 lata.

witam po twojej jednostce w Bukownie zostal tylko las NIE RAZ chodze sobie tam na grzyby.mieszkalem w olkuszu ponad 22 lata .pozdrawiam

paput2000 15.11.2003 14:18

Cytat:

Napisany przez miles
Sorki jeśli, uraże czyjeś uczucia do wojska. Dla mnie wojsko to dno. "Smutek i nostargia". Nie, chce to nie ide. Każdy wybiera to co chce. Lekarz, piekarz, kierowca czy....admin ;) Mnie to nie rajcuje, ani nie bawi.
Mam właśnie rok na skończenie, beznadziejnej szkoły (prywatne to bieda).
Chce robić to co Ja chce, tylko jak się nie dostane do szkoły, to wojsko mnie czeka? NIGDY
Pozdro

W latach 80-tych i pod koniec było troche inaczej i nie zawsze mogło się robić to co się chce. Teraz pieszczą się z ewentualnym popborowym, bo np. ma pokrzywione paluszki od klawiatury, albo poborowy sam do woja chce iść.
Dno czy nie dno, wiekszość nie szła do woja z własnej przyjemności.

lopus 15.11.2003 13:29

Jesien 1980-1982.unitarka Bukowno k/Olkusza reszta WOPK Gliwice ....ponury okres stanu wojennego...starszy kapral na wyjscie...stracone 2 lata.

LECHWOS 15.11.2003 12:52

STR.KAPRAL. WIOSNA 92 JESIEN 93 6 MIESIECY DEBICA szkolka 12 miescicy kostrzyn saper.

miles 15.11.2003 12:21

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
W następnym roku kończe ....... nie uśmiecha mi się służba w wojsku.....bede sie staral zeby nie isc.

Sorki jeśli, uraże czyjeś uczucia do wojska. Dla mnie wojsko to dno. "Smutek i nostargia". Nie, chce to nie ide. Każdy wybiera to co chce. Lekarz, piekarz, kierowca czy....admin ;) Mnie to nie rajcuje, ani nie bawi.
Mam właśnie rok na skończenie, beznadziejnej szkoły (prywatne to bieda).
Chce robić to co Ja chce, tylko jak się nie dostane do szkoły, to wojsko mnie czeka? NIGDY
Pozdro

CIAPEK 15.11.2003 10:45

kat. A - odroczony na czas nauki.
W następnym roku kończe moje studium policealne, jeśli czegoś nie wymyśle, a najprawdopodobniej wymyśle szkołe :), to beda mogli mnie już wziąść do woja.

Będzie co będzie, nie uśmiecha mi się służba w wojsku, ale ponoć trzeba to mieć za sobą ;), bede sie staral zeby nie isc.

Franc 15.11.2003 10:36

Odsłużyłem 6 miesięcy (kwiecień- wrzesień) po studiach, 3 miechy w Centrum Uzbrojenia i Elektroniki w Olsztynie (wesoło było - jest co wspominać), i 3 miechy w Elblągu - moim zdaniem beznadziejne miasto, miałem czas się po nim krecić bo w jednostce byłem jak zawodowa kadra: od 7.30 do 15.30, później wolne do rana . Na WKU miałem jakiegoś ugodowego majora - dał do wyboru na wiosnę lub na jesień (jakbym wybrał jesień to wojo by mnie minęło - już nie brali, kasa się skończyła) i 3 jednostki do wyboru: w Olsztynie, Koszalinie i Zielonej Górze.

wiele 15.11.2003 01:26

Jesień 88-90, cały czas w jednej jednostce - 42 Dziki Pułk Paniki -Żary. Ta jednostka też ma swoje pięć minut w życiu niejednego szweja. Odje....em swoje 23 miesiące jako ostatnia fala, która ćwiczyła dwa lata w MON-ie. Skrócili nam o miesiąc żeby dwa roczniki na raz nie wyszły, bo mogły się dziać niezłe jaja.

Pozdrawki dla rezerwy na forum!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:31.