![]() |
Forumowicze a Wojsko Polskie ;)
Tak sie zastanawiam ilu z nas forumowiczow mialo "zaszczyt" sluzyc w MONie ??? Moze napiszecie czy byliscie w woju czy nie, gdzie i kiedy,jakie jednostki, falowo czy stalowo, jaki pobor, jak wspominacie. Ciekawa statystyka moze byc ;) A wiec zaczne pierwszy ;)
Pobór królewski żółto-niebieski LATO 2001/2002 1 miesiac Unitarka Sieradz - STALOWO 2 miesiace szkoła kierowców Ostrów Wlkp. - STALOWO 9 miesieczy jednostka macierzysta Głogów - FALOWO Wspomina pozytywnie bo dobra ekipa byla ;) Sieradz - swietne jedzenie , reszta do dupy Ostrow Wlkp. - wszystko do dupy, ZARZCIE jak w chlewie !! Sale po 20 chopa, zimna woda. SYF i UBUSTWO ;) Glogow - Piekne warunki, dywany, obrazy, kabiny prysznicowe cieplutka woda. Jedzenie nawet nawet. Żeby w życiu dupą nie być trzeba najpierw wojsko przeżyc ;) |
jak wiesz ja nie bylem w woju :D absolwentow nie brali :D i dali przeniesienie do rezerwy czy jakos tak :D
|
A ja dopero będę za parę ładnych lat... :)
MON na nie poczeka. Pozdro;) |
Cytat:
Cytat:
cos w stylu: "jakby nie my, szeregowy, to byscie do dzis gnili na studiach" ------- a na marginesie to sie pochwale, ze wczoraj dopiero zanioslem zaswiadczenie o pobieraniu nauki i znow mila pani ochrzanila mnie, ze tak pozno :) |
Cytat:
|
Cinma tak FALOWO a STALOWO to chodzi o fale ktorej niby nie ma niby jest ;))) FALOWO to znaczy ze jak w jednostce jest fala i idziesz zgodnie z jej zwyczajami, wszystkimi zaletami i wadami ;) Powiem tylko ze zalet wiecej ;>
Oh bylo co wspominac ;))) |
a o mnie sie nawet wojsko nie pytalo... :) mam nadzieje ze nie przypomna sobie nagle za 20 lat
|
swirow do woja nie biora....
|
jak tu o fali mowa, to jak panowie, ktorzy oddali ojczyznie co jej ;), wspominaja fale?
bo zwykle sie slyszy, ze to beee i nie cacy (ktoz nie ogladal Samowolki?) z wypowiedzi frog'a bije raczej radosc na jej wspomnienie |
bo w sumei fala ma dwa konce... i ten przyjemniejszy jest pozniej...
dobrze ze ten chory zwyczaj(?) przemija powoli |
wojsko? :)
a co to jest 8) aha to ci którzy mnie scigali przez 36 miechów po studiach i niedopadli :) zresztą kto przy zdrowych zmysłach dał by mi jakiekolwiek narzędzie mordu w łapki ;) pozdro pozdro |
Cytat:
Nie ma szans zeby mnie wzieli przez najblizsze 5 lat. :) A potem to juz im sie nie bedzie oplacalo. Troche myslalem nad wojsckiem zawodowym. Jak mialem plany zwiazane ze studiami telekomunikacyjnymi, to troche myslalem o Rawarze, ew. innym zakladem bardziej wojskowym, czy wogole o jakies jednosce wsparcia lacznosciowego (czy jak oni to nazywaja :) ). Teraz wlasciwie po studiach tez moglbym wspolpracowac z wojem ale na troche innych zasadach (np. programowanie rakiet roznych typow, czy oprogramowania F-16 :) - zwykle kraj kupujacy F-16 zaopatrza go w swoje oprogramowanie, bo inaczej bylby latwy do neutralizacji przez US ARMY w razie ew. konfliku. My natomiast mimo ze mamy swietnych programistow, tego nie robimy. Dziwne to troche, ale moze sie zmieni. Budowa systemu "gwiezdnych wojen" czyli systemu antyrakietowego (opartego na rakietach :) ) tez nas w koncu kiedys czeka. Jeszcze w informatyzacji wojska jest sporo do zrobienia (pewnie nawet wiecej niz z AJAXem :) ) |
Cytat:
|
szeregowy eloise - przeniesiony do rezerwy po studiach (a na półroczne przeszkolenie iść chciałem ale wojsku brakuje kasy i nie było naboru)
|
Frog - nie zaluje ze w woju nie bylem - 1,5 roku w akademiku tez robi swoje :D
a co do strzelania to strzelac umie (a przynajmniej umialem - 3 lata w kole strzeleckim :D przygoda przerwana ze zmiana miejsca zamieszkania) i wojsko do tego nie bylo potrzebne ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |