![]() |
dzis obalalem sobieskiego - i mial zdecydowanie o.7 literka :) wiec albo mi sie mnoza byty w oczach - albo sobieskich bylo wielu...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
generalow do woja nie biora....
|
żółto-zielona WIOSNA 02/03
Unitarka JW 2420 - 10 Warszawski Pułk Samochodowy, w sumie nic ciekawego do wspominania, głupawe szkolenia czy poligon na odwal się. Sztuka jest sztuka. Później JW 4063, warunki w kilku słowach syf, kiła i mogiła. O żarciu nie wspomnę bo na kuchni rządził dziadek (przez kotlety dobrze było widać słońce), ale atmosfera całej jednostki zarąbista. A na koniec w związku z likwidacją jednostki znowu JW 2420, tu chociaż żarcie było dobre bo na kuchni wnuczki, ale nie było już tej atmosfery. Ogólnie wojsko wspominam jako miło spędzony rok wyjęty z życiorysu. St. szer. rez. Blaze |
JW2742 Mińsk Mazowiecki czyli 3 Brygada OT
Zima 00/01 Jako jeden z niewielu wiedzących jak wygląda komputer natychmiast po unitarce przeniesiony rozkazem do sztabu jednostki jako kancelista. Przepustki co tydzień, zero zajęć w polu, poligony dwa zjeździłem w składzie sztabu. Jednym słowem plaża ;) No może nie tak do końca ale łatwiej już chyba być nie mogło. st.szer.rez. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dno czy nie dno, wiekszość nie szła do woja z własnej przyjemności. |
Jesien 1980-1982.unitarka Bukowno k/Olkusza reszta WOPK Gliwice ....ponury okres stanu wojennego...starszy kapral na wyjscie...stracone 2 lata.
|
STR.KAPRAL. WIOSNA 92 JESIEN 93 6 MIESIECY DEBICA szkolka 12 miescicy kostrzyn saper.
|
Cytat:
Mam właśnie rok na skończenie, beznadziejnej szkoły (prywatne to bieda). Chce robić to co Ja chce, tylko jak się nie dostane do szkoły, to wojsko mnie czeka? NIGDY Pozdro |
kat. A - odroczony na czas nauki.
W następnym roku kończe moje studium policealne, jeśli czegoś nie wymyśle, a najprawdopodobniej wymyśle szkołe :), to beda mogli mnie już wziąść do woja. Będzie co będzie, nie uśmiecha mi się służba w wojsku, ale ponoć trzeba to mieć za sobą ;), bede sie staral zeby nie isc. |
Odsłużyłem 6 miesięcy (kwiecień- wrzesień) po studiach, 3 miechy w Centrum Uzbrojenia i Elektroniki w Olsztynie (wesoło było - jest co wspominać), i 3 miechy w Elblągu - moim zdaniem beznadziejne miasto, miałem czas się po nim krecić bo w jednostce byłem jak zawodowa kadra: od 7.30 do 15.30, później wolne do rana . Na WKU miałem jakiegoś ugodowego majora - dał do wyboru na wiosnę lub na jesień (jakbym wybrał jesień to wojo by mnie minęło - już nie brali, kasa się skończyła) i 3 jednostki do wyboru: w Olsztynie, Koszalinie i Zielonej Górze.
|
Jesień 88-90, cały czas w jednej jednostce - 42 Dziki Pułk Paniki -Żary. Ta jednostka też ma swoje pięć minut w życiu niejednego szweja. Odje....em swoje 23 miesiące jako ostatnia fala, która ćwiczyła dwa lata w MON-ie. Skrócili nam o miesiąc żeby dwa roczniki na raz nie wyszły, bo mogły się dziać niezłe jaja.
Pozdrawki dla rezerwy na forum!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:31. |