![]() |
Zdalne wywoływanie procedur (RPC)
Mam problem- po zainstalowaniu WIN XP- pojawił się stary problem z modemem ISDN Asmaxa- udało mi się uruchomić go instalując jako kartę sieciową.
Nawiązuje połączenie i wszystko jest cacy do czasu (po ok 2 min. ) gdy pojawia się okienko o następującej treści: "Trwa zamykanie systemu. Zapisz wszystkie rozpoczęte prace i wyloguj się. Wszystkie niezapisane zmiany zostaną utracone. Zamknięcie zostało zaininicjowane przez ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM Czas do zamknięcia: ....(ok 2 min.) Wiadomość: System Windows musi być uruchomiony ponownie, ponieważ usługa zdalne wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana." Pomocy :'( Co zrobić z tym fantem? Pozdrawiam - Justyna |
czesc :)
musisz sciagna latke do systemu naprawiajaca ten blad oraz przeskanowac komputer pod kontem wirusow w sprawie latki - to sa 2MB, mozna pobrac z winupdate (wlaczasz ie, w narzedziach wybierasz Windows Update, i modlisz sie zeby zdazyl zanim sysstem sie wylaczy) co do skanowania - jak masz antywira to luz, jak nie to na stronie mks'a jest skaner online (tak samo na symatecu) powodzenia :) |
Cytat:
obrywasz właśnie blasterem jeśli już to bedzie firewall to proponuję zablokowaqc porty 135,137,138,139 445 aha polecam oczywiście darmową wersje sygate personal firewall ( wersja 5.5 jest najnowsza) pozdrófka |
dalo sie jakos te zamykanie opoznic manipulac zegarem systemowym badz wpisujac w 'run' shutdown -costam - tylko niefart w tym ze nie pamietam co to jest to costam
a 2mb na isdn w minute? moze byc ciezko... mozesz sprobowac drania usunac z klucza ;run; w rejestrze - "msblast" - pod warunkiem ze zlapalas standardowa wersje a nie jakiegos mutanta - bo mutanty sa juz bardzo wredne |
cana - a jakis manual do tego spf masz? ja mam agnitum outpost free - i jest milusi - ale juz nachwalono mi tego sygate - a ja ciagle nie poradzilem sobie z jego instalacja
|
Ona go pownie jeszcze niema tylko JEST CELEM ATAKU mblastera :)
|
hmm - blaster najpierw infekowal potem wylaczal... - nie wiem jak te nowe mutacje - niektore sa juz naprawde grozne
|
nie musi siedziec na kompie zeby wylaczac
mozna opuznic wylaczenie nawet o kilka minut caly czas skanujac w kolko system (przynajmniej u mnie podzialalo) nowsze wersje po ewjsciu na dysk niepozwalaja zainstalowac ww latki - wtedy tylko reinstal bo antywiry czesto nie wylapuja nowszych mutacji |
no dobra chłopaki- dzięki :) trochę mnie wystraszyliście- co to jest ten blaster?
napiszcie mi co mam robić po kolei, na razie korzystam z internetu w pracy więc jest bezpiecznie- raczej na pewno nie uda mi się ściągnąć 2MG w 2 minuty na ISDN. Czy da się ściągnąć tego updata teraz, zapisać go na dyskietkę i odpalić w domu? Czy najpierw zainstalować firewalla, mam Nortona antyvirusa- najpierw przeskanować? Pozdrawiam Justyna |
tu masz link do latki
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en tylko po prawej u gorymasz wybor jezyka - wybierz prawidlowy - inaczej k*&a |
walnij latke, potem przeskanuj (w zasadzie kolejnosc moze miec znaczenie, a moze nie miec i u kazdego w zaleznosci od komplikacji moze byc inna lepsza)
blaster.worm - to taki wirusik, ktory cie atakuje, po skanie antywirusowym sie dowiesz czy wlazl juz do Ciebie czy dopiero probuje jesli prawidlowa sciagnieta latka nie bedzie sie chciala zainstalowac to bez namyslu stawiaj system od nowa i od razu instaluj latke ;) |
dzięki Nimal :*
Łatka już ściągnięta, jak tylko wrócę do domu to spróbuję ją zainstalować. Mam nadzieję , że ten blaster jeszcze nie zdążył się rozpanoszyć w kompie na dobre :) Pozdrawiam wszystkich, którzy mi pomogli :papa: Justyna P.S Monitorek LCD już jest we Włocławku :jupi: |
zaraz sie zarumienie ;)
pozdrow Meza :) gratuluje nowego monitorka :) |
Cytat:
|
Cytat:
Uściski Justyna P.S Jeszcze tylko 1,5 godz i do domku... :D :spie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:02. |