![]() |
650 na 700 ?
Czy jest mozliwe zwiekszenie plytek z 650 na 700? Istnieje jakis program ? Dzieki!
|
Nie ma! Ani programu, ani nic innego!
Mozna tylko ew. testowac overburning dla kazdej plyty (serii) i tak palic. Standart 650 nie przewidywal wypalania wiecej niz norma i kiedys bylo to "zabezpieczenie " nie do pokonania. Sam mam sporo plyt BTC 650 mb i tak je pale (pod malo wazne dane:)) |
nie da rady :blee:
|
nic z tego
jest metoda "na okolo" do "zwiekszania" pojemnosci plytek - nagrywanie w mode2 - szczegoly w dziale artykuly na stronie glownej - ale to klopotliwe w odczycie i latwo plyte potem uszkodzic |
w nero jest do zaznaczania mode 1 lub mode2/XA
natomiast dostepne tryby zapisu plyt to MODE 1(700mb), MODE 2(800mb), CD-XA v.1(700mb), CD-XA v.2(800mb) wiec moje pytanie co to wlasciwie jest mode 2/XA bo i tak jak to wybiore to moge nagrać tylko700mb(tak pokazuje pasek w nero)moze to XA v.1 albo coś nie tak robie nigdy tego nie robilem zawsze wolalem miec pewność ale dziś sie nudze i temat mnie zaciekawil wiec jak nagrać XA v.2 |
Pytanie z tej samej beczki...
Mam płytkę 700 MB, ale prędkość zapisu 4x... czy da się jakoś szybciej na nią nagrywać ?? Dzięki Pozdro |
to chyba nie z tej beczki
a zwiekszyc mozesz tylko potem nie placz ze nic odczytać nie możesz |
Cytat:
Dzięki |
ale to cdr czy cdrw
bo jesli cdr to wybierasz to co dostepne dla twojej nagrywarki a jesli cdrw to tylko 4x nic wiecej nie wyciągniesz |
Cytat:
to RW hmm.. dzięki, szkoda, a taaaaką miałem nadzieje ;) Pozdrawiam |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/over/over.php |
Cytat:
A w praktyce to wyglada tak ze nero do mode2 sie nie nadaje. |
pawelblu czym palić mode 2 lub XA2?
szkoda ze nero nie ma tej opcji |
oczywiscie jest taka opcja w cdrwinie ale on za darmo nie nagrywa a plyty chipa nie mam wiec musialbym pierw obraz robić
|
w obrazie zreszta chyba sie nie da wybrac trybu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:14. |