Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komóra na abonament w erze (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komora-abonament-erze-28721/)

Urelu 11.12.2003 14:12

Komóra na abonament w erze

Hej! Zastanawiam się nad wzięciem sobie w abonamencie w Erze telefon. Wiem, że dane na stronce mogą być mało wiarygodne dlatego Was chciałbym spytać Niejaki abonament jest najtańszy? potrzebuję extra telefonu, tylko żeby były jakieś darmowe minuty i sms'y. Na ile są umowy? Po jakim okresie dają nowy telefon? Dzięki

sayan 11.12.2003 14:58

Wszystko co pisze na stronie jest prawdą, tylko trzeba dokładnie czytac !!
Abonament podpisujesz na dwa lata, i po tym okresie mozesz przedłuzyc umowe biorąc albo nowy telefon, albo wiecej darmowych minut.
Cenniki wszystkie znajdziesz na stronie, jest teraz promocja ze przez pierwszy rok płacisz.. połowe abonamentu, np. w taryfie MOJA 40, masz 40minut albo 120smsów.

No i to by bylo na tyle.

Aktualnie telefon z BAJERAMI (chociaz mi sie nie podoba) to Siemens MC60 za jakies 99zł + vat. wiec prztstepna cena, wszystkie wiadomosci cenniki znajdziesz na stronie, a jak cos nie bedziesz wiedział to w salonie Ci wszystko rzetelnie wytłumaczą :)

pzdr

Pawel_k 11.12.2003 15:00

era w abonamencie oszukuje na rachunkach :blee:

sayan 11.12.2003 15:04

Cytat:

Napisany przez Pawel_k

doświadczenie ?

marynarz 11.12.2003 15:10

Mnie jeszcze na niczym nie oszukali. Mam MOJA 40 MEDIUM :) 40 minut wymienne na 160 SMSow...

Pawel_k 11.12.2003 15:24

Cytat:

Napisany przez sayan
doświadczenie ?

niestety :blee:
coprawda nie w abonamencie [tu mam dane od znajomej] ale na tak taku czasami "znika" mi kasa z konta [wiem bo dobrze licze] :blee:

pawelblu 11.12.2003 15:28

Ja tam z era nigdy zadnego problemu nie mialem a mam ja juz ponad 3 lata, a w rodzinie jest juz od ponad 5 lat.

jasut 12.12.2003 06:57

Cytat:

Napisany przez Pawel_k

Nigdy nie miałem problemów, nie potwierdzam.

Ormianin 12.12.2003 08:07

Cytat:

Napisany przez jasut
Nigdy nie miałem problemów, nie potwierdzam.

problemem sa tylko wysylane smsy z netu na ere... bardzo denerwujacy system... moim zdaniem najlepszy jest plus, potem Idea, a sam koniec Era... jesli Era ma takie ladne promocje, niebawem ukarza sie jeszcze lepsze w konkurencji...
moim zdaniem, najlepiej miec telefon na karte... nie ma abonamentu co miesiac a wydatki kontrolujesz sobie sam, takie czasy nastaly ze mnostwo ludzi ucieka z umow na abonament, zmieniajac swoj telefon na karte

pozdrawiam:)

LECHWOS 12.12.2003 10:00

Cytat:

Napisany przez Ormianin
problemem sa tylko wysylane smsy z netu na ere... bardzo denerwujacy system... moim zdaniem najlepszy jest plus, potem Idea, a sam koniec Era... jesli Era ma takie ladne promocje, niebawem ukarza sie jeszcze lepsze w konkurencji...
moim zdaniem, najlepiej miec telefon na karte... nie ma abonamentu co miesiac a wydatki kontrolujesz sobie sam, takie czasy nastaly ze mnostwo ludzi ucieka z umow na abonament, zmieniajac swoj telefon na karte

plus a co to za siec ja zakupilem tel w erze moja era vip 140 i przez rok place 70 zl czyli polowe abonamentu.i do tego tel. nokia 7650 naprawde wypiasiony tel ,do tego irda i mamy nowe programy w tel nowe gry itd...A CO do abonamentu nie spotkalem sie z jakims przekretem mialem idee 2 lata i tam dopiero byly przekrety.

Ormianin 12.12.2003 10:57

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
plus a co to za siec ja zakupilem tel w erze moja era vip 140 i przez rok place 70 zl czyli polowe abonamentu.i do tego tel. nokia 7650 naprawde wypiasiony tel ,do tego irda i mamy nowe programy w tel nowe gry itd...A CO do abonamentu nie spotkalem sie z jakims przekretem mialem idee 2 lata i tam dopiero byly przekrety.

Nie zgadzam sie ze przekrety leca w Idei... oni wyszczegolniaja w rachunku kazda rozmowe, czas polaczenia i tp. mi to pasuje, niegdys mialem Ere i nie bylo tam tej opcji...
ja tam telefon komorkowy uzywam tylko do rozmow, sms i nic innego mnie nie bawi, zadne tam dzwonki, muzyka czy inne perdoły... wiec tego typu bajery nie maja dla mnie znaczenia

Urelu 12.12.2003 12:13

chcialbym sie zapytać czy te darmowe sms'y i minuty można jakoś podzielić np. chcę mieć kilka darmowych minut i resztę przeznaczyć na smsy?

Zelea 12.12.2003 12:32

jesli nie bierzesz taryfy na firme gdzie sa w sumie tylko darmowe minuty a sms'y sa odplatne to w erze masz podzial 1 minuta = 4 sms'y wiec dzwonisz ile chcesz i sms'ujesz ile chcesz tak zby sie zmiescic w darmowych :)

Alinoe 12.12.2003 13:55

dodam jeszcze jeden argument za erą - czasem brak mi keszu (student) i co jakiś czas zalegam z rachunkami. ERA dopiero w dwa tygodnie po wystawieniu trzeciej niezapłaconej faktury blokuje połączenia wychodzące. w innych sieciach niestety wygląda to o wiele gorzej...

MacGyver 12.12.2003 14:59

W Erze jestem od ponad 3 lat (2 lata TakTak i rok abonament).
Mam taryfe Nowa Moja 40 Medium(40 minut/160 SMS).
Umowe podpisujesz na 2 lata. Po 24 miesiącach mozesz wymienic telefon lub po 22 dostać dodatkowy pakiet bezpłatnych minut (w każdym z wypadków podpisujesz aneks do umowy przedłużając ją na okres kolejnych 12 lub 24 miesięcy)
Polecam taryfe 40 Medium (w tej taryfie Pakiet Dla Wszechstronnych jest bezpłatny; w najniższej taryfie kosztuje 5 zł miesiecznie)
Przez rok będziesz płacił połowe stawki (potem 57,33 z VAT)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11.