![]() |
Najlepszy ogniomurek
Jaki jest wg was najlepszy darmowy ogniomurek??? Obecnie mam Outposta ale jest zbyt ociążający. Jakiego wy urzywacie i jaki polecacie???
|
Sygate! I wszystko jasne:)
|
zgadzam sie - Sygate mi najlepiej podpasowal, a testowalem juz tego troche
---------- choroba, niechcacy zaglosowalem na Outpost :/ da sie to jakos cofnac? |
Ja na razie używam ZoneAlarm'a. Nawet dości fajny jest.
Pozdro;) |
Tyle że na zone alarm nie da się być active na dc++, przynajmniej tak słyszałem
|
Ja uzywam ZoneA. bo nie chce mi sie nic innego testowac i sprawdzac.
A co do DC++ to chyba zle slyszales, ja na hubie w sieci lokalnej jestem active, moze jak sie z jakims zewnetrzym laczy to wtedy? |
Chyba tak
|
nie uzywam
nie używam bo po co mi to? 8-)
Mój dostawca internetu ma wewnętrznego firewalla. Zresztą powiedzcie...mieliście kiedyś jakiś atak z internetu i zabezpieczyliście się, albo czy taki firewall pomógł wam w czymś? Czy to tylko taka moda? |
Przezorny zawsze ubezpieczony
|
Mnie nie raz skanowali porty (jakiś młotek z piotrkowa trybunalskiego to robił)
|
Cytat:
|
ZoneAlarm jest prosty w konfiguracji i w tym upatruję jego przewagę nad innymi systemami. A czy jest potrzebny, kilka razy miałem monit, że jakiś plik z katalogi TEMP chce połączyć się z internetem. Skanując ADAWARE okazało się, że to typowy szpieg. Myślę, że używanie firewalla to konieczność a nie tylko moda.
|
Cytat:
|
ja uzywalem dluzdszy czas Zone Alarma, wedlug mnie jest najlepszy. teraz przesiadlem sie na Personal Fitrewall i nie powiem, tez jest m\i dobrze, ale jakos ZA mi bardziej odpowiadal
|
outpost + firewall w routerze.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |