![]() |
kup litka mam 52x32x52 wczesniej miałem litka 24x10x40 chodzi u kumpla do dzisiaj nie do zdarcia radzi sobie z wszystkimi zabespieczeniami nigdy nie miałem spalonej płytki lg ma trzech moich kumpli i spalili troche płytek i wciaż mają z tymi nagrywarkami problemy ja wypalam z max prędkością i wszystko chodzi bez błędów dlatego polecam ci litka
|
Cytat:
|
Cytat:
A ty też może byś troche zrozumiał jakbyś właśnie spojrzał czasem w "wyszukiwarke". |
Cytat:
Pewnie spytasz dlaczego - ano dlatego ze jak czlowiek wchodzi na forum i przez kilka dni z rzedu widzi ze jedyne nowe tematy ograniczaja sie do : jaka nagrywarka jest najlepsza - prosze o szybka odpowiedz, i jeszcze pieniadze nie graja roli :) to czlowieka ****ica trafia. NIE MA IDEALNEJ NAGRYWARKI - NAJBARDZIEJ KOMPETENTNE DANE ZNAJDUJA SIE W SERWISIE. Tutaj 95% osob poleci Ci to co ma i to jest narmalny odruch. Ale musze pogratulatowac Ci szczescia, bo nie dosc ze temat "przezyl" to sie jeszcze rozwija. Nagrywarki jezeli chodzi o poszczegolne egzemplarze sie troche roznia (np. minimalne roznice w korekcji). LiteOn 5232 jest jeden i LG tez jeden a wiec nie powinno byc problemow. |
obydwa wymieniane tu modele o predkosciach 52x32x52 zarowno firmy LiteOn jak i LG maja ww parametry ok :) starszych modeli i tak nie dostaniesz juz w sklepach, wiec mozesz prawie ze brac w ciemno co tam lezy na polce
jedynie mozesz sklep wybrac, bo potem reklamacje roznie moga wygladac w zaleznosci od tego gdzie sie kupilo, ale to juz nie dotyczy strikte nagrywarek ;) |
no i zobaczcie : )
taki niby banalny temat (a mnie b. potrzebny) wrzucilem, a ile ludzi wpada...I o to chodzi. To sie jakis przeglad nagrywarek zrobil, troche jednostronny,ale widocznie taki jest. OK. To ja wobec tego mam ostatnie pytanie. Gdy juz ustalilismy w jakim obszarze nagrywarek poruszac sie, to aby nie dac ciala przy zakupie, warto byscie zechcieli napisac, W JAKI SPOSOB SPRAWDZIC, ze konkretny model - np. LG - ma to, o czym pisalem na poczatku: "DAO RAW, CD-TEXT, Overburning, BurnProof i w ogole jest dobra w nagrywaniu zabezpieczonych cdrom-ow". Czy to "samo przez sie" rozumie sie, ze wybrana nagrywarka ma te opcje, bo wszystkie maja, czy NIE i nalezy to sprawdzic. Wiec =>jakie wazne parametry nagrywarek sprawdzac, by miec dobre rokowania przy kopiowaniu (trudnych cdromow, zabezpieczonych na przyklad, czy zle nagranych) =>oprocz w/w cech jeszcze sa pewnie jakies inne techniczne wazne parametry, bufor np. Na co zwracac uwage ? dzieki za uwagi, pozdrawiam, c. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jedyne co mi sie nie kojarzy z masowka to np. reczne grawerowanie dedykacji. |
Cytat:
LG i LiteOn to dla mnie najlepsi, jak jest obecnie napisałem w poście wcześniej, że teraz wybrałbym LG (patrz wyżej). Poza tym to twój wybór, a wybór jest duży. Ja jak kupowałem mojego LGika nie byłem jeszcze na forum. Kierowałem się tym, że kupa znajomych ma te nagrywarki i to nawet przedpotopowe modele 8X i palą im jak trza. LG...coś w tym jest :spoko: ;) |
@ covo - troszke przekreciles moje slowa - napisalem ze JA omijam szerokim lukiem i ze sprzet dla mas a nie dla amatorow
teraz wszyscy trzepia masowe w spawarkach (z wyjatkiem plexa, ale kogo na to stac),tyle ze LG jest firma wybitnie zle mi sie kojazaca (i na razie nie znalazlem ani jednego produktu ktory by mnie przekonal ze LG potrafi wyjsc ponad przecietnosc) tym bardziej ze pare postow wyzej napisalem ze LG spawa ladnie jesli nie jest przeciazana ja bym bral Litka w tej chwili (zreszta mam taki zamiar, bo w moim Teacu brakuje mi burnproofa), ale sa w tej chwili dwa obozy LG i Litek - kazdy musi sam zdecydowac |
Nie masz się co przejmować tymi wszystkimi opiniami. Tutaj każdy i tak zachwala to co ma u siebie. Przypomina to mi czasy walk Amiga vs. PC, lub Commodore vs. Atari. Jak dla mnie to i LG i Liteon to w miarę równie dobrze działające nagrywarki. Fakt jest faktem, że zarówno w LG jak i Liteon'ie zdarzy się czasem jakiś wadliwy model, ale nie ma się co dziwić bo te wszystkie nagrywarki to teraz masówka i każda firma obniża koszty na czym się tylko da.
|
Cytat:
Gdyby nie bylo LiteOna to pewnie mialbym LG, wiec taki kiepski znowu to on nie jest ... |
zaraz, zaraz... spokojnie. Jako autor pytania uporzadkuje co nieco.
Po pierwsze to chyba jednak zaczne i skoncze na nagrywarce cdromowej. Po drugie - cos trzeba zrobic z tym co tutaj napisano => z jednej strony jest hura dla LG, ale z drugiej opinia (nimal), ze to jest dla amatorow. No tego to pogodzic sie nie da za cholere. Co prawda rozne rzeczy slyszalem o roznych firmach, ale z tak rozbieznymi zdaniami na temet jednego cuda - LG - to stad wyjsc nie wypada. Nie moze cos byc jednoczesnie na topie i na dnie. To jak jest z tymi nagrywarkami w koncu. Sadzicie, ze LG to amatorka do omijania szerokim lukiem ???? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:13. |