![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
nagrywarka=>jaką polecacie?
przyznam się, ze mam kociokwik w glowie:
musze kupic nagrywarke. Ale jaką ?.... moze polecicie jakies cudo, ktore obsługuje DAO RAW, CD-TEXT, Overburning, BurnProof i w ogole jest dobra w nagrywaniu zabezpieczonych cdrom-ow. A do tego jest na poziomie, powiedzmy okolo 200 zł. Nigdy nie interesowalem sie nagrywarkami i mam klopot juz przy wyborze firmy. LG ? Cos innego. Jesli powpisujecie tutaj swoje cenne uwagi, to zrobi sie moze jakis sensowny przegląd rad od praktykow. dzieki, c. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam sie zastanawiam nad kupnem nowej spawary i chwilowo wybor jest na LiteOn
jesli palisz malo to kazda spawara spelni twoje oczekiwania z moich obserwacji niestety LG odspadl (mialem go na kilka dni pozyczonego) - dla mnie za glosna (przy predkosci 32x i w gore) i za ciepla (przy 20 plycie z rzedu zaczolem obawiac sie o kompa i przerwalem spawanie), ale palil naprawde ladnie |
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
faktem jest,ze umnie powyzej 40x spawarka LG wyje jak syreny alarmowe podczas nalotu bombowego,ale kto wypala z taka predkoscia?!?
![]() poza tym jest to najlepszy naped pod wzgledem korekcji bledow (i nie mowie o testach tylko o autopsji!) mialem juz aopeny, toshiby, nawet liteona (za ktorym nie przepadam)... i lg z porysowaniami wszelakimi najlepiej se radzi zabezpieczenia wszystkie czyta (nawet wbrew pozorom key2audio), jedynie meczy siec dlugo z laserlockiem - ale go juz sie nie uzywa, bo to nie ta epoka
|
|
#4 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też mam dylemat co sobie sprawidź na gwiazdkę. Kupię se Liteon 52x32x52x zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu
ja chyba poczekam jeszcze z miesiac a dobre info z pewnego zrodla jest nieocenione
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam zamiar to zrobić. Skriny umieszcze tak po 22 grudnia.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Lg
Cytat:
Nie znajdziesz obecnie nic lepszego na rynku poza LG. LiteOn też jest dobry, ale poza wadliwym dla mnie i zbyt ryzykownym modelem 52X32X52X, LiteOn nic nowszego nie wypuścił, więc zostaje LG i to bym kupił. Nagrywarke od firmy która zapoczątkowała nagrywanie na prywatne użytki i tak jak dawniej robiła dobre nagrywarki z początkowych serii 8X tak i teraz wymiata.
|
|
|
#8 | |
|
Littoria da bella
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jak tydzien temu bylem na gieldzie i znajomy poszedl sie popytac o LiteOna (mial sie pytac o chipset 6) no i nie bylo w jednym stoisku wogole LiteOna, no ale sprzedawca od razu polecil koledze MSI, ze niby jest lepsze od LiteOna i to wogole wymiatacz na rynku...
Litka na chipsecie 6 wogole nie znalazl. Ja bym kupil np to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18781260 |
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Ja mam LG GCE 8523B 52/24/52 i przy prędkości 48x jest cicho(może jakiś bład)
Przy wypalaniu na samym początku przez 5-7 sejund jest głośna, al potam jakby zwalniała i jest chihutko. Płytke udłąo mi się nagrac w 2,45 s |
|
|
|
|
#11 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Ja mam Teac CD-W540E 2.4A i tego juz pewnie nigdzie nie dostaniesz, ale moja druga spawarka to LTR-52327S i musze przyznac, ze to bardzo przyjemny sprzet, niektorzy maja z nia problemy... ale to pewnie po czesci wina sprzetu.
Mi dziala pieknie i jestem z niej bardzo zadowolony.
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
dzieki za odpowiedzi na moje pytanie, cos juz wiem, pewnie skonczy sie na jakiejs LG.
ALE co sadzicie o takim cudzie na przyklad: COMBO LG 52/24/52/DVDx16 OEM (GCC4520). z tego co czytam to jest nagrywarka : ) CD-ROM, ale tez pewnie zwykly naped DVD. Tylko co on taki wolny, ten naped DVD...... Mam przed nosem cennik PIONEER'a i w specyfikacji stoi tak: 16x/40x. Co znaczy owe 40x w pioneerze, ktorego nie ma dla LG ? I co w ogole zrobic z tym combo ? OK - wiem, ze jest opinia, ze combo to szajs, ale czy tak jest rzeczywiscie ? dzieki za pomoc. c. |
|
|
|
|
#13 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Jak juz to na gwiazdke spawarke ale DVD !!!
jak ktos teraz kupuje nagr.. cd-rw ! to tak jak by kupowal pentium 2 -300mhz !!! +64mb ramu !!
|
|
#14 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
moje zdanie jest takie, ze jesli bedziesz wypalal bardzo, bardzo malo to combo wtedy zleci
![]() ale piszesz, ze chcesz "przecinac" oryginalne plytki, w tym przypadku polecam kupic "czystej krwi" nagryware
|
|
#15 |
|
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
ja mam tego litka 52x32x52. i nie narzekam na niego wcale. 3ci miesiac mija i mam juz na koncie 649cd. bylo pare spalonych ale to nie bezposrednia wina nagrywarki
fakt jest troszke glosna ale jak sie wlaczy winampa to nie slychac jej srednio nagrywam po kilkanascie cd dziennie z predkoscia 40x i juz nie wiem co napisac wiecej.dobry wybor
|
|
|
![]() |
|
|