Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.12.2003, 01:45   #1
covo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.08.2003
covo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywarka=>jaką polecacie?

przyznam się, ze mam kociokwik w glowie:
musze kupic nagrywarke. Ale jaką ?.... moze polecicie jakies cudo, ktore obsługuje DAO RAW, CD-TEXT, Overburning, BurnProof i w ogole jest dobra w nagrywaniu zabezpieczonych cdrom-ow. A do tego jest na poziomie, powiedzmy okolo 200 zł.
Nigdy nie interesowalem sie nagrywarkami i mam klopot juz przy wyborze firmy. LG ? Cos innego. Jesli powpisujecie tutaj swoje cenne uwagi, to zrobi sie moze jakis sensowny przegląd rad od praktykow.
dzieki,
c.
covo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2003, 08:14   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sam sie zastanawiam nad kupnem nowej spawary i chwilowo wybor jest na LiteOn
jesli palisz malo to kazda spawara spelni twoje oczekiwania
z moich obserwacji niestety LG odspadl (mialem go na kilka dni pozyczonego) - dla mnie za glosna (przy predkosci 32x i w gore) i za ciepla (przy 20 plycie z rzedu zaczolem obawiac sie o kompa i przerwalem spawanie), ale palil naprawde ladnie
nimal jest offline  
Stary 15.12.2003, 09:14   #3
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
faktem jest,ze umnie powyzej 40x spawarka LG wyje jak syreny alarmowe podczas nalotu bombowego,ale kto wypala z taka predkoscia?!?
poza tym jest to najlepszy naped pod wzgledem korekcji bledow (i nie mowie o testach tylko o autopsji!)
mialem juz aopeny, toshiby, nawet liteona (za ktorym nie przepadam)... i lg z porysowaniami wszelakimi najlepiej se radzi
zabezpieczenia wszystkie czyta (nawet wbrew pozorom key2audio), jedynie meczy siec dlugo z laserlockiem - ale go juz sie nie uzywa, bo to nie ta epoka
Stary 15.12.2003, 12:01   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja też mam dylemat co sobie sprawidź na gwiazdkę. Kupię se Liteon 52x32x52x zobaczymy co z tego wyjdzie.
SEBAW jest offline  
Stary 15.12.2003, 12:07   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu ja chyba poczekam jeszcze z miesiac a dobre info z pewnego zrodla jest nieocenione
nimal jest offline  
Stary 15.12.2003, 18:06   #6
uranium
Littoria da bella

Data rejestracji: 13.01.2003
uranium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu ja chyba poczekam jeszcze z miesiac a dobre info z pewnego zrodla jest nieocenione
ja na hałas nie narzekam, palę max x 16 a grzeje się mniej niż LG x16
uranium jest offline  
Stary 18.12.2003, 20:32   #7
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
Juz ja kupiłem. W pudełku nie ma czystych płyt, ale o tym już było pisane. Jutro będę ją testował na XP oraz na Win2003.
SEBAW jest offline  
Stary 15.12.2003, 12:27   #8
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Mam zamiar to zrobić. Skriny umieszcze tak po 22 grudnia.
SEBAW jest offline  
Stary 15.12.2003, 12:54   #9
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Lg

Cytat:
nagrywarka=>jaką polecacie?
LG! Wszystkie modele od 48X do 52X.
Nie znajdziesz obecnie nic lepszego na rynku poza LG. LiteOn też jest dobry, ale poza wadliwym dla mnie i zbyt ryzykownym modelem 52X32X52X, LiteOn nic nowszego nie wypuścił, więc zostaje LG i to bym kupił. Nagrywarke od firmy która zapoczątkowała nagrywanie na prywatne użytki i tak jak dawniej robiła dobre nagrywarki z początkowych serii 8X tak i teraz wymiata.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 17.12.2003, 23:26   #10
Lester
Bywalec

Data rejestracji: 23.09.2003
Lester w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
LiteOn też jest dobry, ale poza wadliwym dla mnie i zbyt ryzykownym modelem 52X32X52X, LiteOn nic nowszego nie wypuścił
a co jest wadliwego w tym litku? Mi pali b. dobrze ze wszystkimi dostępnymi prędkościami i nie wali płyt.
Stary 18.12.2003, 00:24   #11
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lester
a co jest wadliwego w tym litku? Mi pali b. dobrze ze wszystkimi dostępnymi prędkościami i nie wali płyt.
patrz forum dział cdr (obecny) , proste jak drut

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 15.12.2003, 19:01   #12
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak tydzien temu bylem na gieldzie i znajomy poszedl sie popytac o LiteOna (mial sie pytac o chipset 6) no i nie bylo w jednym stoisku wogole LiteOna, no ale sprzedawca od razu polecil koledze MSI, ze niby jest lepsze od LiteOna i to wogole wymiatacz na rynku...
Litka na chipsecie 6 wogole nie znalazl.
Ja bym kupil np to:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18781260
pawelblu jest offline  
Stary 15.12.2003, 19:43   #13
mirobanan1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.11.2003
mirobanan1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam LG GCE 8523B 52/24/52 i przy prędkości 48x jest cicho(może jakiś bład)
Przy wypalaniu na samym początku przez 5-7 sejund jest głośna, al potam jakby zwalniała i jest chihutko. Płytke udłąo mi się nagrac w 2,45 s
mirobanan1 jest offline  
Stary 15.12.2003, 19:57   #14
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam Teac CD-W540E 2.4A i tego juz pewnie nigdzie nie dostaniesz, ale moja druga spawarka to LTR-52327S i musze przyznac, ze to bardzo przyjemny sprzet, niektorzy maja z nia problemy... ale to pewnie po czesci wina sprzetu.
Mi dziala pieknie i jestem z niej bardzo zadowolony.
Stary 16.12.2003, 01:27   #15
covo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.08.2003
covo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za odpowiedzi na moje pytanie, cos juz wiem, pewnie skonczy sie na jakiejs LG.

ALE co sadzicie o takim cudzie na przyklad:
COMBO LG 52/24/52/DVDx16 OEM (GCC4520).
z tego co czytam to jest nagrywarka : ) CD-ROM, ale tez pewnie zwykly naped DVD. Tylko co on taki wolny, ten naped DVD......
Mam przed nosem cennik PIONEER'a i w specyfikacji stoi tak: 16x/40x. Co znaczy owe 40x w pioneerze, ktorego nie ma dla LG ?
I co w ogole zrobic z tym combo ? OK - wiem, ze jest opinia, ze combo to szajs, ale czy tak jest rzeczywiscie ?
dzieki za pomoc.
c.
covo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: