![]() |
Zalman na 100% pasuje ale co do niektórych płyt pod Socket A trzeba przciąc zapinkę która jest wymagana (cała) w A64 , no chyba że zalman będzie sprzedawac osobno zapinki .. ( w co wątpie bo poco sprzedawac mniej jak można zarobić na klijencie 2 razy ..) a co do wulkana - kijj wie :)
|
Ja niestety nie jestem posiadaczem owych dziurek :/ wiec chyba wezme tego Wulkanika ;). A tak na marginesie, to specyfikacja Socket A mówi o 300g które może mieć radiator :D a obydwa mają ponad 700g :D:D:D.
A nie wie moze ktoś czy te wiatraczki będą pasowały na Athlona64? Bo głupio wydać na wiatrak tyle kasiory a potem go sprzedać po pół roku za marne grosze. |
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj masz liste płyt (Socket A) na które możesz albo i nie władować ten cooler. A poza tym, zastanów się nad Thermaltake Volcano 12 eXtreme - też jest niezły ;) |
AMD do kręcenia i kręcenia uwielbiam kręcić amd :D - dobzrte ze mi epoxik wrócił z servisu a w miedzyczasie modowałem durona 1400mhz (179zł) na Athlona xp (100zł droższy :D) odblokowywując 256kb cache (duron ma 64) i podkręcajac na koniec do wartosci 2300mhz :) - temp w stresie 54C idle 50. full stable ale musiałem zwiększyć Voltaż do 1.850 wiatrak falcon rock II (zmieniam chyba na zalmanka 7000A CU - ale nieiwem cvzy sie do mojej budy zmiesci) a tak pozatym to TYLKo amd i OVE$CLOCKING - oddam ze kręce na EPOXIE 8rad + rev 2.1 :D (dawniej .1.1 ze zintegrowanym zaislaczemm i zsupergluowaną :D) POZDAWIAM :D
|
no - ale pamiętaj o tym trybie synchronicznym. W testach FSB 333 i RAM na 333 maja leprzą wydajność niż FSB 333 i RAM 400 :)
|
AMD Rulezz!
Barton 2500+ jest wydajniejszy niż P4 2.4 HT. Mam kumpłow którzy mają te procki. W PC Mark 2002 Barton miał lepszy wynik od P4 HT. Tyle mojej mowy. A takpoza tym Athlon'y zawsze można więcej podkręcić niż P4. Pozdro;) |
..::Jesteśmy z Ciebie dumni - podjąłeś słuszną decyzje ;) ::..
:spoko: |
Dzieki wszystkim za porade.
Jak dam rade to w sobote jade po czesci :D i to bedzie A M D. Jak bede mial problem ze sterami to sie zglosze |
http://service.steinberg.net/knowled...io_performance
ten link przyda sie kazdemu - zwlaszcza userom nforce2 z soundstormem gdzie acpi potrafi OSTRO namieszac a od tego malego posta wszysto sie zaczelo: http://www.nforcershq.com/forum/view...er=asc&start=0 enjoy |
Jeśli chodzi o AMD vs Intel ...kiedyś przeczytałem takie stwierdzenie:
"Intel produkuje najszybsze procesory, ale AMD najwydajniejsze" ..........................:) |
fakt... stery do nforce sa dziwne... ja uzywam 2.45 bo te 3.13 najpierw mi sie zarly z aspi a potem cos z dzwiekiem zaczelo sie kaszanic
do dzis mialem stery od realteka do dziweku - ale kaszanily sie wiec mam czyste od 2.45 i jest wszsytko good nareszcie na pentiumie i na mobo pod intela tez moga byc i sa takie jazdy - chyba ze naprawde wszytko jest intelowskie - z dzwiekiem, sieciowka itp (choc mi na takiej plycie sie ten intelowski LAN wali ostro...) generalnie zdrowia przy konfiguracji nie stracisz - dwa maks trzy formaty i wszsytko bedziesz obczajal :) (to i tak mniej niz przy instalacji linuksa :D) bo do tego czasem dochodza spodziewane niespodziewajki jak np stary od grafiki ktore okazuja sie byc zwalone (ati 3.8 :D) czy jakis niecalkiemkompatybilny dysk czy program |
ok.Ale co z tymi sterownikami.
Jak kupie Solteka albo Abita np. to niektozi (Druss tez) ze sa problemy z dzwiekiem,i sterami do nforce jak to jest.Jakies opisy rady, To ze Wszystkie giery chodza idealnie?System tez. Dzieki Sidowi juz to sie dowiedzialem.Ale co z tymi sterami, bo teraz tym sie martwie. WIem ze na pentiumie i mobo pod niego nie ma klopotow. Wszystko elegancko! |
xp 1.7 nie da sie juz kupic
te ktore sa na rynku sa marne wiec to marny argument - ale prawda jest to (czego zreszta sam doswiadczam) ze athlona mozna podkrecic o wiecej niz 0.5ghz i jest wszsytko pieknie... |
Cytat:
a to ze AMD64 doruwnuje PIV to to sie uznaje za SUKCES, bo AMD64 ma byc dla aplikacji 64bit a nie 32 wlacz UT2003 64bit na pIV, i jak myslisz, kto wygra ? :zeby: :jezyk: pakowanie sie w Intele to marnowanie po prostu kasy, bo extra placi sie za sama nazwe "Intel" :blee: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |