![]() |
Liteon 523252 +cdr TDK metallic
Witam
To mój pierwszy post na cdrinfo. Mam następujący problem: ostatnio kolega przyniósł do mnie płytkęTDK metallic (chyba tak się zwałą), aby mu coś na nią wypalić. Wszystko byłoby ok, tylko że była ona tylko widoczna (po wypaleniu) w mojeje nagrywarce, a w innych napędach nie. Co może byćego przyczyną? Na innej (taniej) płycię ten sam wypalony soft był widoczny. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale moje poprzednie liteony (wolniejsze) też miały problem z droższymi TDK (audio cdr). Nero pokazywał, że proces wypalania zakończył się pomyślnie, natomiast potem płyta była odczytywana jako pusta. Czy liteony mają problem z wypalaniem na droższych nośnikach? Nie wiem co mam o tym myśleć... win xp HE, nero express, najnowszy bios do cdrw Pozdro RaF20v |
nie litki nie maja problemu z wypalaniem na drogich nosnikach :D
ale nie kazda nagrywarka lubi wszystkie plyty,pomaga zmiana biosu lub kupno innych plytek - proste :) |
Cytat:
Kupił sobie nową nagrywarke i nie czyta mu poprawnie markowych płyt i musi jeszcze bios zmieniać, współczuje innym użytkownikom LiteOn'a którzy nie mają pojęcia o takich sprawach jak lubienie przez nagrywarke płyt czy flashowanie napędu. || |
moj drogi - lubisz dowalic litkowi :D
ja mam takie zdanie o lg, jak wiesz ;) ale tez dziwne postepowanie uzyszkodnika - skoro sam pisze ze jego wczesniejsze litkimialy problem z drozszymi tdk,to czemu nie przesiadzie sie na verby albo plexy? tez drogie :D tez dobre, wczoraj palilem na metalowym verbie, iwec na pewno litek nie ma problemow z tymi plytami :D |
hihi lubie || ;) i wiem, że ty nie lubisz LG, ale LG nie ma takich problemów :P ;) hihi.
"...nie to że podjudzam, fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza..." P.S. Nie wiem, ale ja bym nie był zadowolony jakbym miał takie coś j.w. jak innym to pasuje to spoko, nie miałem jeszcze płyty której by nie nagrała moja LG i wszystkie po nagraniu od razu sprawdzam, a biosik zmieniałem tylko raz-na nowszy choć i tak wszystko było OK. |
tez mnie to zdziwilo, ja nigdy nie mialem problemow z paleniam na jakichkolwiek plytach na moim litku (do czasu - teac wczesniejszy kiedys sie uparl ze pewnej paczki esperanz nie przepali szybciej niz x4 - uraz do tych plyt mam do dzis, choc pozniej tez palilem na tej firmie i wsio bylo ok), choc na TDK jeszcze nie mialem okazji
lg dla mnie odpada z konkretnego powodu, ktory znasz - grzeje sie bestia ;) pozatym jeszcze nie widizalem sprzetu tej firmy ktoremu nic nie moglbym zarzucic, choc pewnie dopatruje sie troche dziury w calym :) |
Bzdury jakies... w nagorszym przypadku kolega ma walniety palnik (coz zdarza sie najlepszym), najpewniej trafila mu sie walnieta plytka. Co do wybrednosci na plytki to akurat Liteon 'od zawsze' byl firma akceptujaca najwiekszy wybor plytek - i tych z gornej polki i z dolnej. Zreszta widac to nawet po czestotliwosci upgradeow biosow i najczestszych zmianach (czyli dodawanych nowych nosnikach do bazy nagrywarki). Heh smieszne to troche wycigac ogolne wnioski z 1 glosu... slyszeliscie jeszcze gdzies zeby liteon mial problem z TDK?
|
Ja na moim litku 40125s miałem problem z TDK RXG 80, które wykrywał jako możliwe do zapisu x24. wiedziałem jednak, że to są płytki do stacjonarnych nagrywarek audio i mogą nie podołać takiej prędkości. Pierwsza poszła x8 i kicha nie można jej odczytać, ale już przy speed x 4 wszystko O.K.
|
Cytat:
|
ja nagrałem na LiteOne' nie tym 52327s serię płytek matallic 90 minut, i 80 i było wszystko jak najbardziej dobrze... bez problemów i na każdy oprogramowaniu... kolega nagrał pewnie na 52x płytkę z drobnicą jakąś i się s******yła - proste... albo robił coś w tle i żle wypaliło...
ps. te TDK nie sa takie fajne. ps. 2 też nie lubię LG - choiciaż mój odkurzacz działa, inna sprawa - tego napędu prawie nie można otworzyć, a jak się uda ile to kosztuje pracy... i mikrofalówkę LG ma moja babcia i też jest ok, a ja kupię sobie to nowe DVD LG - podobno fajnie działa i wszystko czyta... pzdr :))) |
kraluk - tom musisz miec nasrane w systemie nieziemsko, bo dla predkosci 16x nagrywnaie trwa 5 min a nie 30 :D a jak jeszcze piszesz o godzinie...
pozatym napisalem zmiana biosu i plytek - czyli nie z kazdym biosem kazda plytka pojdzie w az taka wybrednosc nie chce mi sie wierzyc, pewnie troche podkoloryzowales ;) |
Mam podobne problemy. Mam nagrywarkE TEAC'a i od czasu jak kupiłem TDK METALLIC zaczęły się problemy. Płyty nagrywam z prędkością 24x a trwa to czasami pół godziny (rekord ponad godzinę) więc chyba coś z płytkami jest nie tak. Wczoraj napisałem posta dotyczącego Nero bo myślałem że to przez oprogramowanie i odpisano mi że mam zobaczyć czy mam włączone DMA. Czy to coś pomoże??
|
witam
jedyne cd jakie moge odradzic to zielone Millennium czy Millenium nie pamietam pisowni dokladnie. w kazdym razie sa strasznie przeźroczyste i z nagraniem ich nie ma problemu ale juz z odczytem to calkiem inna historia. odradzam. a tak poza tym nie spotkalem wiecej niewpałów.... ale kto wie co przyniesie nam nastepny dzien :-> pozdrawiam |
wątek już się troche ciągnie, a gdzie jest autor tematu? Właśnie to jest piękne, jakiś nowy user wchodzi zakłada dyskusje z problemem a potem sie nie pojawia :blee: :boks:
P.S. Mówicie tu o problemach z różnymi płytami na waszych nagrywarkach...mija prawie rok od kiedy mam nagrywarke-przynoszono do mnie różne badziewia i sam nagrywałem na różnych płytkach również markowych, a nieraz przywożonych z Niemiec nieznanych nam tu producentów oraz na prawde drogich płytach i? Z żadną płytą nie miałem problemów, a LG wypuścił w tym czasie jeden biosik i wgrałem go profilaktycznie i dobrze, że tylko jeden bo po co motać więcej :) |
Ilość załączników: 1
marudzenie ja mam 52327S i zero problemow prosze oto wykres akossa z 1.39zl w slimie:
A screeny z testow tdk sa na gorze w testach plyt |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |