Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co oznacza ten błąd?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-oznacza-ten-blad-30566/)

nimal 28.01.2004 13:10

sterow do 440BX xhyba nie bylo, ale sprawdz na stronie intela
co do tasiemki - zamien na chwile tasmy od twardziela i napedow optycznych miejscami i wtedy zobacz - to Ci wyjasni czy winna tasma (na szczescie to tani element :) )

CIAPEK 28.01.2004 12:57

Cytat:

Napisany przez kraluk
Usuń napęd z menedżera urządzeń, zerstartuj Win'a i zobacz czy się taki bład od nowa pojawia. A i zainstaluj ForceASPI 1.7 ;)

mam Aspi adapteca sciagniete wczoraj z FTP cdrinfo, no nie próbowałem jeszcze usuwać tego napędu może spróbuje
Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a wez moze zmien stery do plyty glownej na inna wersje ;)

właśnie, może pomoże mi ktoś szukać sterów od płyty głównej, ja nie wiem nawet jak ich szukać, kiedyś szukałem nic nie znalazłem, do mojej mobo chyba nic nie ma :(
płyta gł: Lucky Star 6ABX2V-GO, Chipset: i440BX-W977 / intel 440BX
Cytat:

Napisany przez memorando
taśma zwalona koledzy tasiemka mi na w2k to pokazywalo dalem xp to winda się wywalala zmienilem tasiemkę problemo zniknelo

jaka tasiemka? :blee: ta szersza od nagrywarki do mobo? Czy to na pewno to?

P.S. Tak to jak mówiłem "chyba" ;) wszystko działa :)

Dzięki i pozdro

memorando 27.01.2004 20:59

taśma zwalona koledzy tasiemka mi na w2k to pokazywalo dalem xp to winda się wywalala zmienilem tasiemkę problemo zniknelo

Y@nkee_PL 27.01.2004 20:32

a wez moze zmien stery do plyty glownej na inna wersje ;)

kraluk 27.01.2004 19:21

Usuń napęd z menedżera urządzeń, zerstartuj Win'a i zobacz czy się taki bład od nowa pojawia. A i zainstaluj ForceASPI 1.7 ;)

adixo 27.01.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez nimal
- gorzej gdyby nie bylo bledow - wtedy na pewno cos by nie dzialalo :D uroki windy ;)

Bardzo dobrze powiedziane heheheheheheheheheheheheheheh

nimal 27.01.2004 13:47

nie mialem czefos takiego ani na 2k3, ani na 2k, ani na xp, ale jesli wsio dziala tobym sie tym nie przejmowal - gorzej gdyby nie bylo bledow - wtedy na pewno cos by nie dzialalo :D uroki windy ;)

Patrixs 27.01.2004 13:28

U mnie (WinXP) niestety tego nie ma :( ;)

CIAPEK 27.01.2004 13:21

Cytat:

Napisany przez Voytek
Ja mam to samo pod win2000 Pro tylko dla HDD Slave i czasami Master
Rowniez wgrywalem wszystkie sterowniki i nic (płyta Soltek KAV75)

dzięki Voytuś ;) za pierwszy odzew :spoko: ...
to zapowiada się na to, że kolejny problem pecetowy, z którym trzeba się pogodzić, a wcale nie jest on groźny, a bardziej-dziwny :)
pozdro, czekam na inne opinie...

Voytek 27.01.2004 13:13

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
hej!
W podglądzie zdarzeń, a zarazem w systemie jest widoczny dziwny błąd, bo występujący w podlądzie prawieże co sekunde po włożeniu płyty do nagrywarki ( LG48X, secondary master, sys win 2003 i zaznaczam, że pod innymi systemami miałem problemy z tą nagrywarką na włączonm kanale DMA, ale jest to związane z płytą główną).
Błąd pojawia się jak mówiłem od czasu włożenia płyty-pojawia się pełno czerwonych błędów z komunikatem: (źródło: cdrom)

Wgrywałem już chyba wszystkie aspi, teraz mam adapteca i dalej wywala te błędy, ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć, z czym to jest wogóle związane? I czy jest to groźne? Bo w sumie palarka działa tak jak działała zawsze.
Pozdro i dzięki!

Ja mam to samo pod win2000 Pro tylko dla HDD Slave i czasami Master
Rowniez wgrywalem wszystkie sterowniki i nic (płyta Soltek KAV75)

CIAPEK 27.01.2004 12:59

Co oznacza ten błąd??

Ilość załączników: 1
hej!
W podglądzie zdarzeń, a zarazem w systemie jest widoczny dziwny błąd, bo występujący w podlądzie prawieże co sekunde po włożeniu płyty do nagrywarki ( LG48X, secondary master, sys win 2003 i zaznaczam, że pod innymi systemami miałem problemy z tą nagrywarką na włączonm kanale DMA, ale jest to związane z płytą główną).
Błąd pojawia się jak mówiłem od czasu włożenia płyty-pojawia się pełno czerwonych błędów z komunikatem: (źródło: cdrom)
Cytat:

Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom0.
Wgrywałem już chyba wszystkie aspi, teraz mam adapteca i dalej wywala te błędy, ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć, z czym to jest wogóle związane? I czy jest to groźne? Bo w sumie palarka działa tak jak działała zawsze.
Pozdro i dzięki!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11.