Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Służba wojskowa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sluzba-wojskowa-31335/)

tomall0 14.02.2004 09:31

Służba wojskowa

Witam, orientuje się ktoś do ilu lat obowiązuje słuzba wojskowa kiedys było do 28 , a ile jest teraz?

CIAPEK 14.02.2004 09:51

26 czy 27.

Ja mam kat. A i jak na razie zapomnieli chyba o mnie bo od wrześnie nie wołali żebym do WKU dostarczył im zaświadczenie że się ucze :)
Z tego co wiem, mają chętnych do wojska a mój rocznik był wyżem demograficznym. :)
Zapomnieli, nic nie chcą to i ja się przypominać nie będe :)
Pozdro

Pawel_k 14.02.2004 10:29

z tego co sie orientowalem to dalej do 28 roku zycia sie toba interesuja. ostatnio w gazecie o tym pisali :)

woitas 14.02.2004 10:32

do 28 roku - do końca rokukalendarzowego.
czyli jeżeli ktoś jest urodzony 1 stycznia, to do 18 grudnia może być powołany (jest 2 tygodnie na uprawomocnienie).

jeszcze jedno... :zeby:
wszyscy, którzy rozpoczną studia w przyszłym roku, będą musieli odbyć 3 miesięczne obowiązkowe przeszkolenie.

epol 14.02.2004 17:30

Jak się bedziesz edukowal do ukonczenia 27 roku życia to Cię nie wezmą.

47 14.02.2004 18:05

złoż rodzinę i machnij sobie bachora to też cię nie wezmą :)
pozdro

woitas 14.02.2004 18:16

nie muszą, ludzie sami zaczynają się pchać do armii.

Igloo 16.02.2004 20:25

ja bym sie wcale nie cieszył jak by o mnie zapomniało WKU. bo kto jak nie WKU wbije do książeczki, że już rezerwa wita?

Remix 16.02.2004 21:07

Witam!

ani armia mnie nie potrzebuje, ani ja armii, wiec leje na to z gory na dol!

powiem Wam lepsze jaja..
mieskzam gdzie indziej, a jestem zameldowany gdzie indziej i wczesniej wysylali do mnie listy... polecone oczywiscie, gdybym poszedl na poczte i nie odebral to pani na poczcie musialaby zapisac, ze bylem i nie odebralem... ale ja wysylalem moja mame i jak moja mama widziala, ze to z WKU to mowila pani na poczcie, ze syn musi sobie sam odebrac... no i pani nie mogla zanotowac, ze bylem i nie odebralem (takie przepisy sa)... no a ja lalem dalej na to... a te barany wysylali kolejne listy z wezwaniem po bilet!
hahahaha w koncu przestali (moze kasy im szkoda bylo?) nie wiem, czy przyjezdzali na kontrole, bo mnie tam nie bylo (jak pisalem wczesniej mieszkam gdzie indziej)...
teraz jestem studentem i znowu moga mnie cmoknac w pompke... nawet nie wysylaja zadnych wezwan...
pewnego dnia sie zlitowalem i wyslalem im zaswiadczenie zwyklym listem :)

tak wiec... armia... psssssss

CIAPEK 17.02.2004 00:52

Cytat:

Napisany przez Igloo
ja bym sie wcale nie cieszył jak by o mnie zapomniało WKU. bo kto jak nie WKU wbije do książeczki, że już rezerwa wita?

no to wpiszą jak już będzie po wszystkim, po terminie ;) na razie nie wołają, a z tego co wiem, trzeba czekać na wezwanie po którym zanosimu do WKU zaświadczenie o np. nauce. Nawet sekretarka kiedy przyszedłem po kwitek mówi, że jak nie wołali to na razie nie iść (myśle, że w błąd mnie nie wprowadziła) :). Zresztą po co ta książeczka ;)? Żygać się chce ... 'siły zbrojne RP" i Ciapek :D

@Remix! :spoko: i niech pocałują żabke w łapke, a co tam...

zorg 17.02.2004 01:45

to jak to juz nikt nie chce zostac komandosem jak Rambo !!!

ps,uwazajcie bo arnold wysle po was babe Terminatora-te urocza blondynke

nimal 17.02.2004 08:08

o mnie zapomnieli gdzies na pierwszym roku studiow (dostali papierek ze mui to kupe lat zajmie to studiowanie :D ) a ja sobie spokojnie studia szybko skonczylem, troche sie poobijalem, zmienilem meldunek, a potem poszedlem do WKU i dostalem pieczatke ze juz mnie nie chca (ABSOLWENTOW NIE BIORA! :) za wysoki poziom ??? :D )

woitas 17.02.2004 09:17

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

ani armia mnie nie potrzebuje, ani ja armii, wiec leje na to z gory na dol!

powiem Wam lepsze jaja..
mieskzam gdzie indziej, a jestem zameldowany gdzie indziej i wczesniej wysylali do mnie listy... polecone oczywiscie, gdybym poszedl na poczte i nie odebral to pani na poczcie musialaby zapisac, ze bylem i nie odebralem... ale ja wysylalem moja mame i jak moja mama widziala, ze to z WKU to mowila pani na poczcie, ze syn musi sobie sam odebrac... no i pani nie mogla zanotowac, ze bylem i nie odebralem (takie przepisy sa)... no a ja lalem dalej na to... a te barany wysylali kolejne listy z wezwaniem po bilet!
hahahaha w koncu przestali (moze kasy im szkoda bylo?) nie wiem, czy przyjezdzali na kontrole, bo mnie tam nie bylo (jak pisalem wczesniej mieszkam gdzie indziej)...
teraz jestem studentem i znowu moga mnie cmoknac w pompke... nawet nie wysylaja zadnych wezwan...
pewnego dnia sie zlitowalem i wyslalem im zaswiadczenie zwyklym listem :)

tak wiec... armia... psssssss

to się ciesz.
pamiętaj tylko, że uchylanie się od obowiązku jest karane.
przygotuj się na niespodziankę, jak pójdziesz po odroczenie.
swoją drogą, ciekawe, że żw nie przysłali po ciebie.

Dinx 17.02.2004 13:04

Powalę Was na kolana - PRZEPRASZAM

Byłem w armi ( to jeszcze nie to ) i mi się bardzo podobało ( to było to ).
Przeraziłem Was ?
Powiem Wam tak - fajna przygoda . Nie trafiłem na degeneratów , dewiantów bądź innych psychopatów. Owszem były czasami różne historie , ale wszystko w granicach rozsądku i jak dla mnie normalności.
Niestety wojsko to wojsko a nie plac zabaw. Dlatego po dupie trzeba dostać czasami.
Uświadomił mi to na samym początku pewien porucznik który zapytał się po co jesteśmy w wojsu ? Czy po to aby pieścił sie z nami wychowawczy ( dawniej polityczny ) , czy po to by nauczyć się zabijać ?

Zabijać nie można współczując bądź czekając co zrobi ten drugi ... , zrozumiałem to i było mi łatwiej.

Przeżyłem fajną przygodę i czasami wspominam te chwile z pewną tęsknotą.
Pozdrawiam

Remix 17.02.2004 13:18

Witam!

woitas:
1. nie pojde po odroczenie, bo mam to w dupie
2. moze i przyjechali, ale mnie tam nie bylo, a nie wiedza gdzie teraz przebywam
3. obecnie studiuje, wiec w ogole moga mnie cmoknac
4. piractwo (zarowno komputerowe, jak i drogowe) tez jest karane... i co z tego? prawo mamy dobre, ale nie ma kto tego prawa egzekwowac :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:42.